Перилни препарати и омекотители – 65

• 42 093
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Така е..трябва да се сортира.
Аз също не ползвам кърпички..ненужни са ми, защото сортирам цветовете.

За избеляването на цветовете да напомня, че се получава и от хлора във водата, с която се пере.

Аз винаги слагам кърпичка и според мен има смисъл. Имаме много дрехи, които са на светли и тъмни раета или някакви шарки и бялата им част се боядисва много грозно ако е без кърпичка. Днес даже мига да снимам една торба за пазар, на която много си личи, че последния път нямах кърпички и е събрала доста. Днес ще я изпера и ще снимам резултатът и след кърпичката.
Кърпички ползвам и винаги като пера нова дреха, случвало ми се е да излезе почти черна.

# 406
И аз действам като Лаленцето - разделям по цветове, но понякога ползвам кърпичка.

# 407
  • София
И аз си ползвам кърпичките и виждам голяма полза от тях. 😊

# 408
Кърпичките са страхотни, винаги след пране е оцветена, но не разчитам на нея за бяло пране.

# 409
За разделянето на дрехите бяло от цветно и аз така правя,разделям задължително.А откато открих в темата от преди 2 год.праха на ДМ за бяло,просто не пера с друг.ММ има доста бели работни дрехи,които след изпиране просто сияят..
Само на малката не сортирам,и както казах при нейните дрехи слагам по една цветоулавяща кърпичка.Нямала съм фалове,бялото си е бяло,цветното-цветно.
А за смисъла на това дали да се слага или не кърпичка,аз имам опит отпреди 3 ,че и повече години,когато живеехме на старото място и не сме ползвали такива кърпички.Униформата на по-голямото дете от светлозелен,се превърна в убит и по-тъмно зелен цвят.С кеф изхърлих униформите(бяха му и малки вече)и купих нови.Сега,вече 2-ра година си ги носи,и цветово не са мръднали!Имам понякога и черни дрехи в прането,които не деля,затова при мен ползването на цветоулавяща кърпичка си е направо задължително!

# 410
Светлозелена и черна дреха не се перат заедно. Не са сортирани в случая.

# 411
Светлозелена и черна дреха не се перат заедно. Не са сортирани в случая.
Така е,но аз не сортирам,а и нямам толкова черни дрехи.В есенно-зимния период се случва да събера повече черни дрехи и направо си пускам програмата за тъмни дрехи.Разликата от преди сега е в кърпичките,преди години като не съм знаела за тях,е имало фалове.Сега категорично нямам проблем с цветовете.Тя затова и накрая кърпичката излиза доста тъмна😊

# 412
  • София
Незнам какво сбърках, прах с гел за цветно персил и едната ми дреха има синьо петно.  Ползвам чашка, която се слага в барабана. До сега не ми се е случвало. този.
С какъв омекотител си?
Аз от Семаната пострадах така.

# 413
  • Велики Преслав
И аз съм със Семана. Това наистина ли може да го причини омекотителя.

# 414
  • София
И аз съм със Семана. Това наистина ли може да го причини омекотителя.

Нямам друго обяснение. На един черен панталон ми станаха едни сини плюски, по дрешките на щерката имаше сини петна - пера отделно бяло, цветни и черно - не е забоядисано.
От както не ползвам Семана не ми се с случвало.
Не е било на всяка пералня. И затова и не мога с огромна категоричност да заявя, че е от нея. Но с нищо друго не ми се е случвало. А течен персил често взимам.

# 415
И според мен по-вериятният "виновнк" е омекотителят.
При мен от Lenor (син) се беше получило такова петно.
Иначе, от години шера с Persil + Semana и проблеми съм нямала. Simple Smile

# 416
  • Велики Преслав
Благодаря за отговорите. Жалко обаче, защото той мирише много хубаво.

# 417
  • оттам, откъдето започва България
"Сини плюски на черен панталон." Thinking нещо не мога да си го представя да се получи от син омекотител на черен панталон (включая и другите коментари, че се получават петна от омекотителя). Smirk

Пера с Бинго прах цветното пране, ползвам Семана омекотител (минимално количество, че ароматът е доста силен) - резултатът е: перфектно изпрано пране, ухаещо в повече за моя нос. Може би трябва да намаля омекотителя до няколко капки, за да ми хареса.
Поражения никакви нямам от омекотителя, може би трябва да проверите течните си препарати.

Отново споделям, че не бих прала прането си с течен препарат, след което да допълня и омекотител. Лично за мен става МАЗАЛО.

# 418
  • София

Отново споделям, че не бих прала прането си с течен препарат, след което да допълня и омекотител. Лично за мен става МАЗАЛО.
Ми, недей.

# 419
Хайде почна се пак.

Общи условия

Активация на акаунт