Перилни препарати и омекотители – 65

• 42 040
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
За цветно препоръчвам гел Ариел, Персилът не оставя аромат , но аз съм пристрастна към аромата на гела Ариел.

# 526
И по аромат да се определя как пере даден гел/прах ..

# 527
На някои потребители явно сайтът им служи за отдушник на лошото настроение, с най- добри чувства им пожелавам да бъдат  позитивни, че животът е кратък и каквото сееш, това и жънеш.
При равен старт, разбирай справяне с петната и качество на изпиране, защо ароматът да не е плюс?
Единият от гел Персилите за цветно има отвратителна химична миризма.

Не се сърди, но и според мен ароматът не е нито плюс, нито има общо с доброто изпиране, нито заслужава да се споменава. Първо е алерген, второ има парфюми за ароматизиране на тялото, трето от смесване на прекалено силни миризми на геловете с омекотител, често ми се гади, лично на мен.
Чевърто, добре изпранато пране си мирише на чистичко. И без да е ароматизирано от течните, геловете - защото те са с много силни миризми, които остават и след изваждане на дрехите.

Като цяло, темата е полезна, стига да искаш да научиш нещо и стига да можеш да слушаш. Simple Smile

# 528
  • Варна
Аз съм от хората, които ги дразни прекалено силната миризма на прах.Да искам дрехите да миришат на чисто и свежо, но в никакъв случай натрапчиво и задушливо.Харесва си парфюма и не искам аромата на прах да е по-силен от него.

# 529
Преди време се коментираше, че спреят за петна Denkmit е изчезнал по магазините и вероятно вече не се внася. Днес случайно го видях в магазина на dm на бул. Княгиня Мария Луиза № 75 в София (близо до Лъвов мост). Имаше останали 2-3 бройки.
Скрит текст:

# 530
Във връзка с омекотителите. Бях на хотел. Целия миришеше, не казвам ухаеше, на нещо, не особено по вкуса ми, но се търпи. През нощта не мога да заспя от натрапчивата миризма на бельото. Увивах възглавницата с тениска. На сутринта помолих за нещо неароматизирано. Нямало. Ароматизаторът се дозирал автоматично в пералнята. Няколко дни беше мъка.Не съм алергична.
Периодически пребивавам в Дания. Прах с аромат не съм срещала. Може и да има някъде някакъв вносен.Не, че ми е критерий. Споделям.

# 531
Да, това с хотелите в България е много неприятно. Допреди Ковид, а и напоследък, пътувам често из страната и неведнъж съм го забелязвала. Не знам каква е тази мания за умирисано спално бельо и хавлии на обществени места. Трудно ми е да го нарека приятно ароматизирано, защото е свръх. И това при условие, че има хора с алергии.
По Великден майка ми щеше да ме отрови с някакъв Ленор. Посред нощ сменях пижама и чаршафи, защото не се траеше, направо не можех да спя. Понасям аромати, но не и в такива количества.

# 532
И аз пътувам често и ми се налага да използвам хотели. Забелязала съм, че тези, които сами си  перат нещат,  бельото е ужасна смрад.
Тези, които ги дават на пералня, са ОК.

# 533
Преди и аз пътувах често . Сега доста рядко . На мен "хотелските" чаршафи винаги ми миришат ужасно _ на не добре изсъхнало , направо мухлясало ....

# 534
Изчетох темата и сега започвам с въпросите. Смених пералнята старата с максимални 5 кг сегашната максимални 7кг, кратки програми...за  месец откакто съм с новата  още не мога да свикна, с и количеството на праха.
Ползвам капсули Ариел, течен  Формил и прах Бонус.
Ако сложа максималните 7 кг колко капсули трябва да сложа, на тях няма указания както на другите два. Отделни отделението за препарат пробвах с точните количества, ами за слабо замърсено като за мека вода едва събира, ако реша да сложа като за силно замърсено ( работни дрехи), а при нас водата е твърда.

# 535
J_M_M две капули

# 536
Изчетох темата и сега започвам с въпросите. Смених пералнята старата с максимални 5 кг сегашната максимални 7кг, кратки програми...за  месец откакто съм с новата  още не мога да свикна, с и количеството на праха.
Ползвам капсули Ариел, течен  Формил и прах Бонус.
Ако сложа максималните 7 кг колко капсули трябва да сложа, на тях няма указания както на другите два. Отделни отделението за препарат пробвах с точните количества, ами за слабо замърсено като за мека вода едва събира, ако реша да сложа като за силно замърсено ( работни дрехи), а при нас водата е твърда.
Използвайте концентрирани прахообразни препарати. Тези, които изброявате, са силно некачествени особено в комбинация с варовита вода.
Ако използвате течни, то ги слагайте в силиконова чашка директно в барабана.

# 537
  • София
just user, благодаря за инфото за спрея за петна! Аз го търсех и вече се снабдих. Много е добър, потвърждавам. 😊

И аз съм от непонасящите миризми по хотелите. Особено малките хотели масово перат с течни и блъскат омекотител. 😞

# 538
Другата седмица с кауфланд ще има доста намалени перилни препарати :
Бинго _ 2 за цената на 1 _ 6.80 лв
Ленор _ гел/капсули _ 28/40 броя за 14,50 лв
Персил _ гел/прах/капсули _ 12 лв .
Медикс Алвина гел _ 11,60 лв.
Савекс гел _ 80 пранета _ 15 лв.
Ариел _ гел/капсули _ 21 лв .
Тео Бебе _ гел/капсули/омекотител _ 6,20 лв .
Коколино омекотител _ 116 пранета _ 7,60 лв .
Максима неконцентриран омекотител , 2 литра _ 7 лв .
Вениш за петна _ 4,50 лв .
Калгон _ омекотител за вода _ 8 лв .
Дезинфектант за пране _ Хейтман _ 5 лв .
Есекс _ 100 пранета _ 15 лв.
Брайт цв . кърпи _ 2,30 лв .

# 539
На място няма да ги има и половината. Хващам бас.

Общи условия

Активация на акаунт