Перилни препарати и омекотители – 65

• 42 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Гес..не, не съм.

Иначе от немски амазон, че и от щатския, имам поръчвани неща, горе долу знам как стават нещата. То един път като го минеш, вече е лесно.

Но директно до БГ идва 30 лв доставката. С превозвач - пак толкова, защото на тегло го смятат, а и аз не съм в София-та още пари за куриер и т.н. Та отпадна като вариант.

# 586
Гес, благодаря за информацията за качеството на перлите. До сега не съм ползвала такива, но вече поръчах по една опаковка за бяло и за цветно.

# 587
teta75, да те предупредя, че повече няма да искаш да ползваш друго. Smile

Навремето мегаперлите бяха с доза 85 мл – нещо абсолютно уникално при положение, че праховете бяха с дозировки над 200 мл за 4–5 кг. Да не говорим са многото избелители и ПАВ (анионни и особено нейонни), високата целулазна активност и оптичните избелители. А пък да не говорим за начина на производство. Това беше наистина революция в перилните препарати.
Сега германските мегаперли са с доза 100 мл, а австрийските – 80 мл. Реално повечето прахове вече са с такава доза – около 100 мл. Но! Разликата между обикновен прах и мегапели е гигантска по отношение на състава. Да, Персил прах е отличен, включително този за нашия пазар, но минеш ли на мегаперли, разлика се вижда с няколко пранета.

# 588
А, знам аз Гес..предупредена се водя от поне 5 години ..нали чета темата отдавна Joy

Миналият път като пусна накой линк към ттмаркет, бяха изчерпани перлите..скоро беше. Сега добре че са налични..

# 589
На мен ако ми харесат , ще взема да си поръчам поне още 3_4 пакета ...
Така ми беше харесал англ. Ариел Ексел гел , че поръчах още 7 бутилки ....

# 590
Мда, луди като мен.Imp
Ако не ме мързеше, щях да ви снимам цялата си колекция от мегаперли. Bowtie Някои са доста стари, но ще се прежаля и ще ги изхабя... някога.
Айде, това са най-старите, които имам - от 2006.
Скрит текст:
През 2006 Хенкел отбеляза 100-годишнината на марката Персил и това е написано на пакета.

# 591
  • Варна - Черна гора
Като сме на тема Мегаперли, да попитам:
Само аз ли имам проблем с разтварянето на тези за цветно? Още с отварянето на пакета забелязах, че са някак по-влажни, от тези за бяло. Съхранявам ги в кофички от латекс, плътно затворени, а вътре съм сложила пакетчета със салицил, които да обират влагата.
Довечера мога да снимам как изглеждат, някак си дори и зрънцата са слепнали едно за друго.

# 592
Не, никакъв проблем.

# 593
Здравейте, да попитам и тук .
Моля за препоръки за течен препарат за пране. Към момента използваме само Тео Бебе, но ми се иска да разнообразим.
Перем всичко заедно. На 40градуса, програмата е 49 мин.
Искам дълготраен аромат и в същото време да пере адекватно.
За момента само Тео бебе се справя със задачата, но не съм наясно има ли други алтернативни на пазара.

За омекотител използваме Коколино, също съм много доволна.
Тесори тежък ли е?

# 594
Вероятно сте нова в темата. Ако прочетете последните няколко страници, ще прочетете полезни коментари. Аз лично течен ползвам инцидентно, за определени неща, затова не мога да дам препоръка, но това 40 град. и то за 49 мин. за всякакъв вид пране.....

# 595
Честно казано, пералнята е нова, подарък, не съм я избирала  и все още я разучавам.
Мъжа ми я донесе преди по-малко от месец и не съм имала време да разгледам детайлно програмите.
Модела е пералня със сушилня, има много дълги програми над 1ч и половина, което за мен е абсурдно, та тази mix 49 мин за момента ни е ок. Пускаме в седмицата поне през два дни(около 2-3кг пране), та тази ми е удобна.

Вие на каква програма и за колко време изпирате?
Нямам обаче чашка за поставянето на препарата в барабана, та или слагам в отделението за прах или директно върху дрехите.
Но, четейки тук, това не е препоръчително?

# 596
На изречението, че дълга била програмата над час и половина, се отказах дори да отговарям.

# 597
  • София
Ако искате да имате здрава пералня и добре изпрани дрехи, забравете за течните препарати.
Най-добре прочетете указанията на първа страница.

# 598
49 минути е твърде малко, освен за дрехи, носени за някое излизане 2-3 часа или за обувки.
Изберете нещо над час и 20-30 минути поне.
За тия 49 същинското пране е сигурно 10 минути, няма време да подейства препарата.
Аз лично ползвам програми за синтетика и за деликатни, на първата пера памук, на втората- цветно пране, като регулирам времето и центрофугата в зависимост от замърсеността.
Програмата за памук ползвам много рядко , пера всеки ден и два часа и кусур няма какво толкова да въртя.

# 599
На изречението, че дълга била програмата над час и половина, се отказах дори да отговарям.

Teta, грешката е в мен, сега видях че съм написала 1ч. Имах предвид над 2часа и половина.

Благодаря, довечера ще снимам програмите, ако може да ме насочите на коя ще е по-добре да се пускат.

За дрехи на двама възрастни става въпрос, единия с атопичен дерматит и екземи и затова ни насочиха да се ориентираме само към течен препарат.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 10:16 от alethea

Общи условия

Активация на акаунт