Април започна малко на шега, а на теста грейва втората черта. ~бебеправене 387~

• 31 916
  • 789
  •   1
Отговори
# 750
  • Замък сред облаците
Като изследваш прогестерон на 3-4 ден от М, стойността показва единствено дали в предния цикъл се е случила овулацията или не. Simple Smile Това визирах.

# 751
Ясно! Аз съм абсолютен лаик и тепърва започвам да се зачитам в стойности, изследвания и т.н.
Моята АГ се отнесе супер пренебрежително към мен. Последния път каза, ако след година и половина не става, да ходя да ми даде хапчета, което е крайно несериозно според мен
Знам, че 5 месеца опити не е много, но това не пречи според мен да се изследват някакви неща. И след като някои от вас ми заостриха вниманието към ПКЯ още повече..
Миналия месец имах категорично положителен тест за О на 9 ден, а ЦС имах на 15-16 ден и Ц беше 31 дни. После имах и на 11 ден положителен..

# 752
Литълче, високото LH показва поликистоза. Аз отдавна не правя тестове за овулация, защото уж са положителни, а О в действителност няма! Съветвам те да направиш фоликулометрия. Пак добре, че от сега си взела мерки. Аз вече гоня 31г., а от 2 години се боря. Ще чакам ъпдейт от теб 🤞

# 753
  • Замък сред облаците
Направи втора консултация според мен, изглежда доста неглижира нещата твоята АГ. След година и половина опити какви вълшебни хапчета би дала Rolling Eyes 

Но наистина лентичките не са единствено доказателство за О, толкова варианти им гледахме тия дни и нещата толкова зависят от качеството и производителя, направи  фоликулометрията, както съветва Кактусчето, тя е по-надеждният метод. 

Рейвче, готови сме за следващата тема май Simple Smile

# 754
  • София
AAndreeva сигурно стимулацийка, класика Simple Smile

Абе едно време беше много модерно БТ да се измерва, почти се отричаше тестването с ову тестове, виждам сега много не се тачи. Аз един месец само го пробвах и не беше моето нещо, но много момичета имаха успех с този метод.

# 755
Здравейте, момичета, днес сте много позитивни! Heart
Аз минах при док, видя фоликул 23 мм и предстояща овулация (утре). Каза че високия АМХ при мен не е проблем, показва много фоликули, да, но не е "синдром", защото липсват останалите симптоми. Все пак аз чувствам някаква утеха, че открих причината за акне, 7 години след началото на борбата срещу него. Сега знам, че няма да се излекувам, а мога само да го контролирам (с подходяща диета и козметика), и евентуално ще спре с менопаузата.
Тя каза, че прием на противозачатъчни може да му повлияе (ха-ха, особено като искам бебе), така че няма как да го лекувам този повишен хормон. Тя не вижда никакви проблеми при мен. Каза, че няма нужда от фоликулометрия, защото овулацията ми е редовна, както вече сме проследили, и че нямам задържани фоликули (ПКЯ няма да попречат на забременяването). Говорихме за шансовете ни с МФ... това че каза, че няма нужда от фоликулометрия, защото тя се прави при нормална спермограма, и при голяма вероятност за зачеване, а при нас, няма смисъл... Ме наведе на мисълта, че при нас няма вариант естествено забременяване. Зададох й въпроса направо. Каза, че "никой не може да даде гаранции", но в общи линии шансът е минимален... Каза, че с тази СГ няма как да подходим с инсеминации, и те биха били възможни единствено при евентуално подобряване на СГ. Отново я питах за реални шансове, и тя каза, че от нейния опит, подобряването с добавки е минимално, или никакво. Disappointed Все пак остава да чакаме. Каза че сме млади, и не бива да пристъпваме директно към инвитро, преди да сме пробвали всичко останало, и да сме се помъчили още време... Но както разбирам аз нещата, шансове нямаме никакви нито за спонтанна бременност, нито за опити с инсеминации. Просто трябва да опитваме още известно време, за да сме сигурни, че няма да се получат нещата, а това е свързано с още чакане и напразни надежди... Все пак аз искам дете от много години. С ММ сме от 8 години заедно. Вчера празнуваме 3 години брак... Аз исках още след сватбата да започнем за бебе... Но той не искаше преди да имаме апартамент, хубава работа... Тогава имахме лоши хазаи, гониха ни от квартири, и тези доводи звучаха релевантно. Междувременно акнето ми се появяваше за втори и трети път и го третирахме с изотретиноин, който се натрупва в организма, и е с тератогенно действие при бременност... След него се изчаква 1-2 години преди опити за бебе... Какъв кошмар е всичко това... Тогава решихме да излекувам акнето "завинаги" и през това време да работим върху това да имаме наш дом, и стабилна работа... Хубав план, нали... От гледна точка на днешния ден, хич не звучи разумно. Всички решения до момента ми се виждат грешни и не е трябвало да отлагаме поради никакви причини... Или поне е трябвало да направим рутинни изследвания още тогава и през това време да бяхме лекували безплодието... Но никой не тръгва с тази нагласа, че няма да стане бебето... Затова бях толкова ентусиазирана като почнахме опити. Само 6 месеца след спиране на лекарствата за акне, веднага започнах с пълен комплект от маниакалност, тестове за О, мерене на БТ, секс по график, и това, че не ставаше след толкова години чакане да започнем, ме съсипваше. Сега след почти 1 година опити, се налага още да се чака.. И то какво да се чака... Започване на инвитро Sleepy Имам чувството, че живея в някакъв филм, и че това не е живота ми... Целия ми мироглед се преобърна и не спирам да се обвинявам за всичко...

# 756
Здравейте. Позачитам темата, но не пиша. Включвам се, за да дам мнение за електронните тестове за овулация. За мен са страхотно удобство и си заслужават инвестицията. Просто едно усмихнато човече ми индикира LH хормон и не ми се налага да гадая, снимам, анализирам и качвам снимки в нета, за да се чуди един конгломерат хора тестовата колко е наситена и може ли още повече. Опитах и с лентички на Овю, Лейди, Мейди и сие. Мен ме изнервят жестоко. Черта с черта и партида с партида еднаква няма. Успехи на всички.

# 757
*Стела, недей да се обвиняваш сега за решения, които сте ги направили преди години.
Сега, минали вече този път, виждаш че е можело да процедирате по различен начин, но всяко решение си е било правилно за момента.

Ние с ММ сме заедно от 7 години, този юли ще правим 1 година от сватбата и също си казвахме, че с опитите ще почнем след нея. Само че при годишните ми изследвания излязоха резултати, които наведоха лекарката ми на мисълта, че имам таласемия минор, което е наследствено и особено ако го има и в двамата родители може да доведе до доста големи увреждания в детето, после се оказа, че е дефицит на желязо просто, но така ме беше наплашила, 2 месеца изпуснахме в изследвания.. и сега след 7 месеца опити още не съм виждала заветните две четрички на теста.

Та, нормално е сега да си кажеш, тези години заедно, които бяхме къде ни е била главата, защо не сме почнали с опитите още като разбрахме, че искаме да сме заедно, а не като при нас да чакаме да завършваме магистратури, та да планираме сватба и така нататък. Но за тогава решението е било правилно, стресът е бил голям, нямало е как да се отдели внимание и на дете в този момент. Така че сега само ни остава надеждата скоро и при нас да се случи чудото и да гушкаме скоро нашата пухкава мечта!

# 758
Стела не се обвинявай! Всяко решение, което сте взели е правилно за съответния момент, а и времето назад не можем да върнем. Самосъжалението и обвиненията са излишни на този етап. Концентрирай вниманието си в действия към успешно зачеване, пък нищо не се знае, може и да останете изненадани, а ако не се получи така, действате с инвитро и това е, важното е, че ще гушкате своето бебче рано или късно! Прегръдки!

Fayona стискам палци и ти да видиш скоро заветните чертички.

Въпреки, че нямаме установен проблем уж, много добре ви разбирам, момичета. Постоянно си повтарям, че трябваше да почнем по-рано опитите за второ и да не го отлагаме. ММ отдавна не караше, аз все отлагах и мислех, че ще стане с магическа пръчка, а ето , че не ставало точно така. Та , известна доза съжаление има винаги.

# 759
Момичета, след като изчетох мненията и историите от последните 1-2 страници мога да ви кажа само едно- в моите очи сте истински героини. Толкова търпение, толкова решения, толкова тръпнене, толкова информация. И след всичко, през което сте минали- ето ви тук- готови да подкрепите всяко едно от момичетата, които пишем тук. Ако това не е сила и доброта, то не знам кое е. Ние все още не сме правили пълни изследвания с ММ, но ако нещо се случи и резултатите не са добри, то си пожелавам да имам вашите сили, борбеност и кураж! Благодаря ви, че сте такива! Прегръщам ви и от цялото си сърце ви пожелавам скоро да сбъднете бебешката мечта! Ама наистина от цялото си сърце! Heart

# 760
Стела, ние бяхме в подобна на вашата ситуация Simple Smile След 1 година опити наслуки за спонтанна бременност и 1 година опити със следене на овулация с лентички и фоликулометрии, се оказа, че проблема ни се казва МФ. И ние сме млади, пробвахме да го "пооправим" с добавки - ефекта беше никакъв, и пристъпихме към асистирана репродукция. Да, малко е странно когато си на 26 в репро килината за такава процедура, но никой, не е застрахован, че няма да му се наложи същото. Та - след намерен проблем и решение с асистирана репродукция - от първата процедура съм бременна, и, дай Боже, в края на годината ако всичко е наред, ще прегърна мечтата си с две ръце и цяло сърце Heart
Така че не се отчайвай -  всичко е поправимо и с тази така напреднала медицина нещата се случват по един или по друг начин.
Успех !

# 761
Виждам, че коментарът ми е предизвикал много бурни реакции. Ще дойде момент, когато ще разберете за какво говоря. Трябва всеки да си извърви пътя и да достигне до необходимите житейски открития. Simple Smile

И да уточня, ясно е че няма как изобщо да не мислиш за това, но да си вглъбен е съвсем друго. И това не означава да не правиш необходимото за да забременееш, а просто да си пренастроиш психиката на правилната честота. Защото няма какво да се лъжем, всяка жена тръгва с нагласата, че ще стане веднага, и после разочарованието е голямо, защото е съвсем нормално да отнеме месеци, дори и без да има някакъв проблем. И го казвам като човек, който го е изпитал лично. Аз оттогава знам, че хубавите неща стават бавно и се научих на търпение. Понякога доза реализъм не е излишна. Ще ми се и мен някой да ми беше дал правилните съвети, а не да изгубя месеци в разочарование и незабелязвайки света около мен.

Аз явно нямам място тук, тъй като сме на различна вълна'. Но на вас пожелавам много положителни тестове и успешни бременности.

# 762
Аз си записах час в Надежда за АГ и второ мнение и тъй като нямам никаква информация за докторите там ме записаха при докторка на име Десислава Станева. Щом имаше свободен час за петък не знам колко е добра в работата си, но не искам да съм негативно настроена.... Четох положителни нрща за нея. Дано поне този път случа на доктор, който да ми даде някаква информация.

# 763
Литълче С подобни стойности на хормоните съм и аз. Моето АГ ми казва, че са си наред. Питах ендокринолога, каза ми да се обърна към репродуктивната. Тя пък въобще не иска да ги гледа хормоните щом имам редовен цикъл. Ще ми е интересно какво ще ти предпише твоят лекар. За сега спрях с търсене на причина. Според лекарите имам О. Но още ме гони мисълта за онзи смачкан фоликул, заради който отказаха инсе. Мисля си за посещение при Калчев, но съм решила да си дам малко почивка от лекари процедури и тн.

След доста четене дават, че Мио-инозитол помагал за намаляване на LH  хормона. При мен не действа обаче така. Сега съм пак на миоинозитол, но в комбинация с NAC и L-Arginine, но е рано да споделя мнение.

Марго Моите съболезнования. Надявам се всичко да е наред този път с бобчето.

# 764
Здравейте момичета
Обръщам се основно към Стела и Кактус.
Знам колко е кофти да разбереш, че не си за естествено забременяване и в първия момент си казваш "Е, стига аз съм млада, а вече говорим за ин витро" и така стана и при нас. Отлагане, че ще стане естествено, залъгване с инсеминации, за да пробваме и изгубени 2 години.Сега и да съжалявам, че не съм направила тази крачка по-рано няма смъсъл. И ние както Калестиа, още с първия опит успяхме, явно ни е трябвала много малко.
Стела, щях още онзи ден да пиша, след поста ти за втората ви СГ. С тези хапчета, които си му самоизписала на ТМ, няма да направите нищо съществено и никой неможе да ме убеди, че в едно хапче има 30 активни съставки. ММ ги взимаше още преди да разберем за проблема и тогава ги сменихме с други предписани от репродуктивен (ако искаш мога да ти кажа името, за да пробвате с тях, но ако си на мнение че това от 100 лв е същото като тези от 30, които пие сега, това вече няма как да те убедя), при ММ имаше ефект след 3 месеца в новата СГ, но не достатъчен за нормално забременяване. За мен това пиене 1 година на хапчета и чакане да видим кое ще помогне най-добре е безмислено.
Кактус, първо и аз съм от Бургас, за град, болница и лекар, нищо неискам да кажа, всеки сам си гледа и си знае възможностите, но от сега са се замисляш за 4 инсеминации, за да кандидатстваш за фонда не ми е реалистично (дано с първата успеете). Имам 2 неуспешни и след втория неуспех дирекно отказах 3 и 4. Това са само пари, които като ги сметнеш си излизат като едно ин витро. За всяко инсе, изследвания на теб, на него, които са около 200-300 лева, пътуване и т.н. Като съвет само мога да кажа, че ако след първата инсеминации не ви се получат нещата, едно ин витро на естествен цикъл или с лека стимулация е по- добър вариант от 4 инсета и хвърлени 3-4000 лв.

Извинявам се, че нахълтвам така в темата ви и говоря неща, които сега няма да са ви ок, но преди 2 години и аз си мислих, че всичко е цветя и рози и не исках да приема че на тези години трябва да правя ин витро.
И като стана въпрос, ИН ВИТРО, това не е лоша дума и не трябва да се гледа на двойките като прокажени. Просто при част от нас нещата не стават като по учебник.

Общи условия

Активация на акаунт