разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 841
  • 318
  •   1
Отговори
# 180
Тя писа че са големи и самостоятелни децата й. Той е с малкото дете.

# 181

Да, самостоятелни са, но не помагат на майка си финансово. Трябва още да пораснат.

# 182
Ако е сама да и помагат.Ама да хрантутят тъпкача и,трябва да са луди.

# 183

Да, самостоятелни са, но не помагат на майка си финансово. Трябва още да пораснат.

И защо да помагат? Да е сама и в нужда.., но не е
Тя има мъж до себе си..
Той за красота ли е?

# 184
  • София
Ирония,  бе, хора!

# 185
Щом си нямате доверие, какъв смисъл има да живеете заедно?

# 186
Авторката се е скрила. Изчетох всичко и ми се иска да даде ясното, за да дам съвет  но явно няма да стане.
Не бих търпяла да пращам с 2/3 целия наем, а някои да живее с много пари.
Въпросът ми обаче е колко е това много висока заплата?  Да не се окаже, че не е чак толкова висока. Колко са останалите разходи, които мъжът поема?
Не съм във втори брак, но не виждам разлика. Освен, че всеки от Вас има други деца. Доли големи на авторката може би биха се радвали за може майка им спокойно да им даде пари за подарък при определени поводи ( сватба, деца може би ще имат скоро и т.н )
Най-добрия вариант авторке и да седнете на масата  и да си поговорите.
Нашият бюджет е общ. Няма мое, няма твое за изкараните пари от както живеем заедно.

# 187
Парите ви са общи,ама и децата.Кой ще иска неговите пари да отиват при чужди деца,а не при неговите?

# 188
Тия деца не са хептен чужди, те са на съпруга/та ти.

# 189
Точно,на съпруга,а не твои.

# 190
  • София
Тука проблемът не е, че няма за чуждите деца, а че няма за собствената съпруга. Тя не иска той да плаща на децата й. Иска да си купи душ гел, без да я гледат накриво.

# 191
Точно,на съпруга,а не твои.
Ако си толкова очужден от съпруга/та си, че да ти тежи подарък за празник на детето му, по-добре си стой сам/а и се радвай, че никой няма претенции към парите ти.

# 192
Госпожо, мъжа ви си ви опъва на каишка както си може. Хитър е, вие плащате квартирата, а той си избива от издръжката на децата му, която дава и пак не е на улицата Simple Smile

# 193
О, то за душ гелове ли става въпрос Flushed аз помислих, че й държи сметка за поредните обувки за 200лв и спа примерно. Ако става въпрос наистина за някакви дребни ежедневни неща... зарежи го. Имал бил високи доходи, пък държи сметка за 5лв Joy wtf
... и това от жена, която вече е минала веднъж през брак и деца. Имай по-високи изисквания към мъжете, имаш опит поне.

# 194
Не се разбра за какво става въпрос.
Предположения някакви само...

Общи условия

Активация на акаунт