разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 851
  • 318
  •   1
Отговори
# 165
Ние сме двама, алкохол почти не пием, цигарите ги спряхме. За да изхарчим 2000 лв. за ядене, трябва всеки ден вънка да ядем.

# 166
  • София
Все пак говорим за разпределение на бюджет. Навсякъде има някакво, по някаква схема. Тази на авторката е тотално сбъркана отвсякъде.

# 167
  • София
Ясно е, ама някои коментари ме удрят в земята .
Нямаш кинти -не ядеш. Гледаш. Cry

# 168
Каквото и да си говорим, да се оправят. То явно яснота няма да се внесе, не е и длъжна.
Не мога аз да си гледам живота, ще сключвам брак отново, ще слугувам, вместо да се виждам с някого за няколко часа, толкова ми е притумкал мъж. И що- да си броим залците. Че се сетих за Пържолан, някой ако помни темата, дето гаджето едва го изхранваше със заплатата си, тоз същия тюфлек.

# 169
То мъжете очакват сметките наполовина, а работата вкъщи за жената да остава.

# 170
Ние сме двама, алкохол почти не пием, цигарите ги спряхме. За да изхарчим 2000 лв. за ядене, трябва всеки ден вънка да ядем.
И пак по-малко от 2 бона сигурно ще излезе.

# 171
И пак по-малко от 2 бона сигурно ще излезе.
Да, бая зор трябва да си дадем.

# 172
Разликата при втория брак би трябвало да е, че човекът вече се е опарил и този път  гледа с четири очи да не кацне пак като балон на кактус. Неща като пробно съвместно съжителство за някоя и друга  година, междувременно  договорки как да се разпределят парите - ми се струват задължителни.
А да скочиш във втори брак спонтанно, ми се вижда доста неразумно, независимо той ли е контролиращ и скъперник или тя - широкопръста използвачка.  За какво й е на една жена с вече провален брак да играе на "пристанала",  колкото да се отчита пред някого за колко лева сутиен си е купила.

# 173
Разликата при вторите бракове с деца от първите е,че интереса е различен.Всеки гледа да даде на своето.И е нормално да сложиш на първо място детето си,а после партньора.Когато децата са общи и интереса е общ.

# 174
Аз пък не разбирам какъв е смисъла от втори брак или съжителство ако си предубеден и те е страх да не се минеш.
Схемата моето си е мое , а ти ще даваш половината изобщо не я разбирам.
Излиза, че някоя ще осигурява домашния уют, но до там. Господинчо ще черпи само позитивите ..

Надявах се авторката да се е включила с коментар, но..

# 175
Затова всеки си преценява дали има нужда от втори брак,или просто си поддържа приятелче.

# 176
Това ми е много странно, че при втори брак всеки дърпа към детето си. Такова мислене обрича на неуспех един брак, по- добре всеки да си живее сам.

# 177
Ми към чуждото ли да бута?

# 178
  • София
Да, такава е идеята на взаимност.
Няма мое, няма твое. Всяко според нуждите и тяхната неотложност.

# 179
Още малко да пораснат децата на Гошко и ще започнат да подпомагат майка си финансово, та разпределението на бюджета ще се реши от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт