разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 828
  • 318
  •   1
Отговори
# 195
Simple Smile
Ех тук имало много готини теми. Изядохте човека, само от гледната точка на жената.
Че чак ще го оставяте и без мъжко достойнство и като й давате такива съвети какво ще прави жената после.
Това, че той има малко дете за което плаща издръжка, а тя големи самостоятелни, може да се окаже, че му е кака и е хванала последния влак, а вие я карате да слиза от него.
Не ги слушай. Завиждат ти на младия любовник. Wink

# 196
Може той да й е батко- стар бивш ерген, хванал последния влак да има дете.
Точно дъртите ергени  се стискат и цепят стотинката.

# 197
  • София
Само дето и в заглавието пише "втори брак". Не е любовник.
Аз съм го казвала и друг път. Ако стане нещо и се разделим с мм, ако си хвана любовник, то той ще е само за купона. Никакво живеене заедно, делене на сметки, мойте деца, твойте....

# 198
И при първи, и при втори, и при трети и т.н. брак най-важното е участниците да не се чувстват нещастни и прекарани.
Иначе не върви...

# 199
Прочетох отгоре, отгоре . Но определено темата е веселяшка, но се изненадах от това как голяма част от вас възприемат мъжете във връзката.
Ако една жена не е толкова меркантилна, а отдадена, може да получи много повече от половината за храна, наеми и подобни.
Трябва просто да знае как, а мъжът сам ще й прави запомнящи се подаръци.
Но за да има тя големи самостоятелни деца, значи жената вероятно гони 50.
Човекът все пак отделял пари за детето си, защото то не било самостоятелно. От там предположих, че му е кака.
Но се потресох от част от коментарите на дамите съветващи да се стиска със зъби и да трябва после да му харчи от картата и за играчки на батерии Simple Smile

# 200
В бг-мама преобладаваме меркантилните.

# 201
Въпрос е донякъде и на калкулация. На нея й остават 300 лева за лични разходи, транспорт до / от работата и всякакви екстри, или по 10 лева на ден, което не е много. Но не знаем на него колко  му остават, след като покрие всички разходи по прехраната, текущите разходи и издръжката на малолетното дете.

Ако на него му остават 3000 лева, то наистина би могъл да поеме по-голяма част  от наема, за да не се налага тя да плаща от неговата карта лични нейни разходи и да запази малко самочувствие.

Но ние нямаме такава информация. Може на него да не му остават толкова, а ако не му остават, защото поддържа по-висок  стандарт на живот, това е негово право и би трябвало да се обсъди и осмисли, преди да сключват брак - да се знае как ще бъде финансовата  част, за да няма излъгани надежди и напразни  очаквания.

# 202
Меркантилни в темата няма има стиснати по душа..
Ако трябва да давам отчет за всеки похарчен лев, все едно дали са дамски превръзки или рокля..ще си припомня бързо свободата.

# 203
Меркантилни сме,децата ни не ядат любов или възвишени чувства.

# 204
Доколкото прочетох, човекът се грижи за детето си, а вероятно детето му живее с майка си в дома дето им е останал от него.
Да си купувате превръзки от картата на човека е много странно. Ако беше скръндза и егоист, едва ли щеше да се грижи за бившето си семейство.
Едва ли щеше да си дава и картата на новата. Щеше да плаща сметките, да пазарува и да поема разходите за семейния автомобил. Това вероятно е двойно и тройно на 600 лева за наем.
Но пак казвам, да се правят такива заключения само от гледната точка на едната страна е наивно.
Това да седиш с този човек и да се оплакваш по форумите пък е глупаво, но пък и забавно за сеирджиите като мен Wink

# 205
Нито съм меркантилна, нито съм стисната, нито съм идиот, че да позволявам да ми заминат 2/3 от дохода за наем, за да му е комфортно на възлюбения ми. Ако ще давам такива пари за жилище, живеейки на ръба на мизерията, поне да е ипотека.

# 206
Е, добре ли сте? Разходите за битови сметки, храна и кола на двама възрастни, детето му не живее с тях, да са двойно, че и тройно на 600 лева. И 300 лева месечно за лични нужди хич не са толкова малко. По 10 лева на ден, ама и в почивните дни. На много хора не им остават толкова, като си платят основните разходи. Някой с 900 лева заплата не би трябвало да си позволява да харчи по 10-15 лева дневно, за да ходи на работа.

# 207
Бе, колко са 300лв, когато си платил 600лв наем.
Нали са семейство???  Всеки със заплатат си ли? Няма общ бюджет.
Наистина ми е чудно какъв е смисъла от такъв брак. Защо авторката търпи..заради една гола любов ли? Че тя любовта е и грижа, внимание..

# 208
Как 1200-1800 храна и сметки за двама души!? Максимум 800-1000 и то, ако поръчаме поне веднъж седмично храна от вънка.

# 209
Как 1200-1800 храна и сметки за двама души!? Максимум 800-1000 и то, ако поръчаме поне веднъж седмично храна от вънка.

И на мен не ми се вярва, ама някои го вярват:
Щеше да плаща сметките, да пазарува и да поема разходите за семейния автомобил. Това вероятно е двойно и тройно на 600 лева за наем.

Сигурно е към 600 лева средно за зимните и летните месеци, а семейният автомобил, ако се използва от дамо единия член на семейството основно, трябва основно той да поема разхода. Немалко такива случаи знам, в които жената ходи пеш или с ГТ на работа и навсякъде, с десетина пъти годишно возене на колата заради семейни ангажименти или почивка, а мъжът си ходи с колата на работа и навсякъде. Равностойното е или и двамата да си имат коли, или и двамата да не я ползват колата ежедневно, а само в някакви наложително ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт