Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 275
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Те Беко добре мият и сушат , ама моята работи само 2 месеца , след това 1 стоя като паметник...

# 106
  • Велики Преслав
При степен 0, някой пускат водата директно в камерата. Други не показват че няма сол.

# 107
  • София
Те Беко добре мият и сушат , ама моята работи само 2 месеца , след това 1 стоя като паметник...

Това ме спря,някъде четох перипетийте из темите. Прочетох ги всичките. На Буболина пък протекла на 6-та година,още някой имаше теч също, друг се разправял с дефекти през няколко месеца и реших, че ще заложа на Бош,знаейки от Буболина къде не се справя,но това с петната не го очаквах, никъде не го срещнах преди покупката. Тези дни из други форуми срещам вече същите оплаквания от Бош,а и от други марки,но никой не е открил панацея за проблема

# 108

Това ме спря,някъде четох перипетийте из темите. Прочетох ги всичките. На Буболина пък протекла на 6-та година,още някой имаше теч също, друг се разправял с дефекти през няколко месеца и реших, че ще заложа на Бош,знаейки от Буболина къде не се справя,но това с петната не го очаквах, никъде не го срещнах преди покупката. Тези дни из други форуми срещам вече същите оплаквания от Бош,а и от други марки,но никой не е открил панацея за проблема

Кой Бош имаше ти? Това е много странно с капките и не би трябвало да го има.

Като четеш по форуми, за Неф чувала ли си лоши отзиви? Че не суши, че има петна и други? Кои форуми гледаш, аз не съм попадала?

# 109

Аз пък друго се замислих, това отваряне в края на програмата би ли могло да съсипе плоскостите, моите са пдч, не мдф

Никакъв проблем не е. Моята кухня + миялна са на 3 години и половина. Вратата на миялната се отваря автоматично. Плотът не е мръднал. Миялната се ползва ежедневно.

# 110
И при мен няма проблеми _ вече година и половина . Моята също се отваря сама _ Аег , 45 см , но не е за вграждане. Ползвам я по няколко пъти на ден .

# 111
  • София
Alia 1 за Неф не съм прочела лош отзив,но не са ми по джоба и не съм ги гледала. Ето тази е моята https://www.bosch-home.bg/productlist/SMS46LI04E

П.п. опитах се да хвана петната,но телефона ми не е много добър. От страни на рафта блестят,под определена светлина се виждат петната,но снимката не ги отразява ясно.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 11:55 от Snoopi

# 112
Ами без този камък Зеолит е. Да не бъркаш някоя буква или цифра. Модела го копирах от гаранционната карта, която ми пратиха след регистрацията.

Да, видях я пак, наистина е без Зеолит. Има - (минус) на тази функция. Не знам къде съм гледала. И с нея намаш проблем, мие и суши добе, така ли? Без петна по чаши и капки?

# 113
  • на Мелмак
На колко ти беше солта. Аз моята съм я настроила на най-ниското или май на 0.

# 114
Тя на 0 дали изобщо взима от солта ...

# 115
  • София
Солта беше на 1,2 и 3. На две имаше най-малко петна,но може и да е било случайност ако съм мила с гела тогава,не помня какво сложих. Мисля да пробвам и на 0. Не взима от солта на тази степен,но си регенерира май йонообменника. В този случай ще ползва само тази от таблетката.

# 116
Здравейте ,влизам при вас с проблем. Имам около 4 годишно Беко. Досега се справяше без забелешка.от вчера обаче има проблем.
Вчера светна че няма сол ,заредих я с цяла кутия   и я пуснах.Чинийте и чашите излязоха мръсни, целите бели и пак светна това са солта. Днес пак я заредих ,пак с цяла кутия и след малко пак светна солта .Не мие ,всичко излиза все едно покрито със сол,явно изпуска солта. Лошото е че няма кой да ми я поправи тук.Трябва сигурно чак в Пловдив да я закараме.😭😭😭😭.Проверих 100 пъти капачката на солта,затворена е.

# 117
Ами без този камък Зеолит е. Да не бъркаш някоя буква или цифра. Модела го копирах от гаранционната карта, която ми пратиха след регистрацията.

Да, видях я пак, наистина е без Зеолит. Има - (минус) на тази функция. Не знам къде съм гледала. И с нея намаш проблем, мие и суши добе, така ли? Без петна по чаши и капки?

Да. Някъде назад бях писал, че съм включил и активното изсушаване - удължава програмата с 25-30 мин. Има избор от 0 - изключено, и 1 - включено. След привършване на миенето стои затворена още 25-30 мин. и изкарва парата от сушенето в канала и тогава отключва вратата. Нашата я правя винаги с отложен старт - зависи кой кога ще става за работа и я настройвам примерно за 6:30 ч. и като станем в 6:00 - 6:10 , докато се прави кафето тя свършва, отваряме веднага вратата и вадим долната кошница за 10-ина минути да поизтинат чиниите и ХОП -готово за прибиране всичко. Само някоя пластмасова купа може да има капки и я слагаме на сушилника. А за петна не съм и виждал да има. Основно мием на интензивна 70 градуса и понякога на авто, която е 45-65 градуса. И двете са с продължителност 2:25 ч.

# 118
От година и 10 месеца имам съдомиална Бош 45 см за пълно вграждане. Не съм вадила досега съдове с капки и петна. Отварям я след  един час или на другата сутрин. Слагам гланц, но съм я пускала и без гланц. Водата ни е средно варовита. Солта е нагласена на 4. Направо недоумявам какъв е проблемът при машината на Snoopi. Може би трябва да я види специалист.

# 119
  • София
От година и 10 месеца имам съдомиална Бош 45 см за пълно вграждане. Не съм вадила досега съдове с капки и петна. Отварям я след  един час или на другата сутрин. Слагам гланц, но съм я пускала и без гланц. Водата ни е средно варовита. Солта е нагласена на 4. Направо недоумявам какъв е проблемът при машината на Snoopi. Може би трябва да я види специалист.

Според мен е в начина на сушене. И едно странно описание за функцията за предпазване на стъкло
Цитат
Защитата на стъклото за нежна грижа за стъклените ви чаши и деликатните съдове. 'Меката вода причинява корозия на стъклото, затова съдомиялните Bosch с технология за защита на стъклото постоянно регулират степента на твърдост на водата.
това е цитат от инструкциите,ако въпреки моите настройки на сол тя сама си пуска ..ми все тая,че е на нула примерно.
Последен тест от днес е сол 0 гланц 4. Засъхналите петна намаляха като видимост,сега са почти прозрачни,но си ги има. Тук- там имаше пак неизсъхнали капки вода . Вече се отчайвам. Един тест беше с гел,в който няма сол,един с таблетка. Разлика няма,т.е. не е от солта. Сега е приготвена на гланц 5 ( предпоследна степен) за следващия цикъл. Програма стъкло още не съм пускала, там може и да е ок,но дори да е така да си пусна съдовете на една само чашите от ежедневието на друга...

Общи условия

Активация на акаунт