Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 194
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
petiaivanov, говори ми за Конелиано. По-назад писах, че моята е такава, имам я от 15 г. Ако не се разпадаха пантите на вратата и малко метални лайсни вътре не се бяха леко поотделили, нямаше и да помисля за нова, макар да е базов модел. Но и не помня тогава да имаше такова разнообразие от модели, особено за 45 см. Въпреки всичко продължава да мие като луда, суши перфектно, няма петна, макар да я ползвам и без сол, и без гланц. Нищо не е ръждясало до сега, въпреки че дори кошниците са метални.

Но, както казваш, няма връщане назад, обаче аз лично още се лутам в това какво да избера занапред. Много е вярно това за скъпите и евтините части също. Някои съдомиялни изглеждат като правени по трудово обучение дори като са нови, а пластмасовите елемени са под всякаква критика. А вътре какво ли е, щом видимо са така?

# 91
ToniShu, аз спитам да "разговарям" с теб по тази тема. Явно се чувстваш лично засеганата и търсиш конфронтация, а в моите постове не е имало нищо такова. Никъде не съм писала за твоя уред, а за марката, като цяло по повод написаното от теб, че българинът предпочита немски марки. Когато ме обвиняваш, че пиша просто твърдения без емпирични данни (знам какво са и то повече от добре!), то е добре да погледнеш самата ти какво си написала. Обобщена статистика от точно една бройка, използвана само една година, от един модел на дадена марка, също няма как да направиш.
Никога не съм те убеждавала в " Няма как да ме убедиш, че всеки модел миялна (без значение Whirlpool или Bosch) е измислен с различен мотор, помпа и йонообменник - в това просто няма логика от производствена гледна точка, според мен Simple Smile", защото нещата не се свеждат до точно определен компонент, а до цялостното конструиране на уреда.
"За Конелиано не знам, но все още Аристон си има, Whirlpool има, Indesit има (кое за какви уреди става или не става - не знам; но марките са си живи и налични)"- да но съсипани от политиката на Whirlpool да влагат евтини компоненти.
Накратко: не ме разбираш какво пиша, защото погледът ти стига конкретно до твоя уред. Така ги виждам аз нещата.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 13:27 от petiaivanov

# 92

Аз исках да взема по-висок клас-"УЖ" Бош, със Цеолит, сензорни бутони, и някои други глупости за 1350 лв. Накарая разума надделя и взех Бош средна хубост, но има всичко, което имаше скъпия Бош, но без Цеолит-а и сензорните бутони. Единствено ме спря негативните мнения за Цеолита. И чак след време осъзнах как щеше да се прецакам за някакви сензорни бутони с 400 кинта. Функциите са същите, програмите също - само бутоните и цеолита са различни. Всичко над базовия модел ( за Бош над 2-ра серия) е добро. Нашия е 6-та серия, с всичко необходимо за под 1000 лв. и е правен в Германия - аз държах на това.

Кой модел е вашата? Точно това търся- добри програми и качество на работа, не ща да чуя за прехваления зеолит. Първият ми избор засега си остава Електролукса с допълнителното рамо

Bosch SMV46CX04E

Не се предлага вече на много места. Даже в сайта на Бош не е налична.
https://www.filo.bg/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81%D … bosch-smv46cx04e/

Защо казваш, че е без Зеолит? Аз гледах модела и излиза, че е със Зеолит. И така и не разбрах какво му има на този Зеолит?  В магазина като казах, че има много негативни мнения за тоя Зеолит и не суши, хората ме изгледаха като леко (а може би доста) мръднала...

# 93
Ами без този камък Зеолит е. Да не бъркаш някоя буква или цифра. Модела го копирах от гаранционната карта, която ми пратиха след регистрацията.

# 94
  • София
Хора, не мие добре това чудо и това си е! Не знам какво да го правя вече,играя си с гланца и солта,е не става! Вдигам гланца,петната си стоят! На стъклените чаши има засъхнали петна от капки,не като от сол и няма отърваване. Не суши идеално имам си капки 2_3 по някои чаши и като ги обърна се стичат и оставят следа. Засъхналите капки напомнят точно на не стекла се капка и изсъхнала и остава кръгче  Сега вдигнах на 5 от 6 гланца за следващото миене,като хвана чашата остават отпечатъци по нея. Дано да е от скапаната марка гланц,пак ще е по-малкото зло. Никога с предишната не съм имала забележки от такова естество да не са ми добре стъклариите и приборите. Съжалявам,че взех Бош жестоко! И кошниците са кофти разпределени с тея шишове,широки,пък по-тесни,пък непадащи,като са вдигнати отдолу няма основа да сложиш нещо за да запълниш останало място,не мога да побера същото количество съдове посмъртно като в предната. Sad

# 95
Един въпрос за Боша с капките: Кога вадиш нещата, колко време след спирането?
Аз ги оставям цяла вечер и на сутринта всичко е сухо и нямам капки, петна, стичания и т.н.

# 96
  • София
Един въпрос за Боша с капките: Кога вадиш нещата, колко време след спирането?
Аз ги оставям цяла вечер и на сутринта всичко е сухо и нямам капки, петна, стичания и т.н.

Доста време след приключване на програмата,поне два часа. Дори да ги оставя до сутринта засъхналото петно пак ще си е там.Двете капки вода по ръба на някоя чаша не ме притесняват толкова,колкото засъхналите капки из цялото стъкло, стоят като изсъхнало от изпарила се варовита вода,това ми е болката. Все пак мисля да проверя дали не е от гланца и да опитам със спринцовка да го разкарам, не знам дали ще се получи,но иначе ще светне кой знае кога, а и като светне пак има малко резерв. Вие с Бош ли сте, ако да какъв гланц ползвате и на каква степен?

# 97
  • на Мелмак
Аз съм със Сименс, гланц съм ползвала различен, сега съм с био, но с каквото е била досега машинката не съм имала такива проблеми. На най-ниската степен ми е. Живяла съм в район с варовита вода и знам колко са ужасни всички тези капки.
Аз съм доволна и от разпределението, много повече събирам от старата, повече от половината ми шишове падат.
Не съм разбрала кой е модела, но дано да е от препаратите! Успех ви желая!

# 98
  • На брега на реката
Snoopi, при мен е варовита водата и чат-пат, имам такива капки, ако я оставя да мие през нощта! Ако обаче съм будна, почти веднага вадя съдовете и са по-сухи и без такива капки. Имам чувството, че машината ги суши, но след това от влагата, която е вътре се отлага по съдовете /ако ги оставядълго време/ и затова има мокро и следи!
Опитай да ги извадиш 10-15 минутки след края на програмата и виж как ще са.

# 99
  • пловдив
Аз също я пускам вечер и сутринта няма капки и всичко е изсъхнало.
Когато се е налагало да я пускам през деня и съм изваждала съдовете след това съм виждала капки ,но не е било толкова за да ме дразни.
При мен пък последно време не взема таблетката или праха от отделението.Какво ли не пробвах и не става.Затова започвам да пускам таблетката вътре и така нямам проблеми.
Напоследък ползвам прах от ДМ и съм доволна,даже се чудя как не съм го открила по-рано.
Таблетките са ми  по-удобни  ,ако бързаш .При тях не се налага дозиране ,но се свиква с всичко.Въпрос на навик е .

# 100
  • София
Бубoлина  при мен и водата не е варовита, в София съм. Снощи пак четох и други със същия проблем намерих, различни марки миялни. Едни казват,че препарата и бил много и не се изплаквал,други -солта била много,трети с прах било добре,с таблетки не. Ще тествам всичко това едно по едно. Ще пробвам и твоята препоръка.

# 101
Бубoлина  при мен и водата не е варовита, в София съм. Снощи пак четох и други със същия проблем намерих, различни марки миялни. Едни казват,че препарата и бил много и не се изплаквал,други -солта била много,трети с прах било добре,с таблетки не. Ще тествам всичко това едно по едно. Ще пробвам и твоята препоръка.

Кой е скапаният гланц? Въпреки, че се съмнявам от него да е проблема, ползвала съм и скъпи, и на Медикс, К класик и т.н. измислени нямам такъв проблем, а при нас водата е супер варовита, не е като в Сф

# 102
  • Велики Преслав
Съвета на Буболина е  най-правен. Но попринцип, съдомиялна клас А на сушене, би трябвало да изкарва абсолютно всичко сухо. ( без пластмаса).

# 103
Ами не може да си купиш уж добра марка и да я дебнеш кога ще свърши, че да вадиш.....При условие, че много по- смотани марки нямат този проблем, явно има нещо, аз също бих била недоволна, особено имайки база за сравнение.

Аз пък друго се замислих, това отваряне в края на програмата би ли могло да съсипе плоскостите, моите са пдч, не мдф

# 104
  • София
R@N   Финиш,но с едно уточнение,беше мостра с миялната и реших да го пробвам. Не съм ползвала до сега от него,само това е различното.
Vasil Vasilev 676271    
Ще пробвам съвета и,но точно това ме е яд,не може да изсипеш камара пари за уж качествен уред с клас сушене и миене А и да има проблеми. Когато пък предишната е била идеална в сушенето и няма грам петно още повече те е яд,че не си избрал правилно. А една година чета,чудя се,избирам. Да бях взела Бекото егати,което обмислях. За него никъде не срещнах отзиви да не суши и да оставя петна. Въпреки мнения от ползвали точно двете машини да взема Бекото,че се справя по-добре, аз взех Бош с идеята за здрав и дълготраен уред.
Най-интересното в случая със старата беше,че не си спазваше зададената степен сол,явно се е развалила частта,която дозира и ми ядеше солта за отрицателно време и все досипвах,гланца същата работа ( това ме и накара да се забързам с избора най-накрая) и въпреки това нямаше едно петно никъде! От там си вадя извода,че е от начина на сушене на машината, двете сушат на различен принцип,а ако съм права няма да се преборя с петната никога.
    Дали пък все пак да не взема да пробвам да изключа солта на 0? Да не би пък това да е проблема заради меката вода? При степен нула йонообменникът си регенерира когато трябва нали?

Общи условия

Активация на акаунт