Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните видове препарати за съдомиялни машини и техните функции?
Какви са съветите за начинаещи при използване на съдомиялна машина?
Кои функции и програми са полезни при избора на съдомиялна машина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните видове препарати за съдомиялни машини и техните функции?
Основните видове препарати за съдомиялни машини включват сол, гланц, прахообразни, гел, таблетки и капсули. Солта помага за регенерирането на йонния обменник и омекотяването на водата. Гланцът осигурява блясък и по-бързо изсъхване на съдовете. Препаратите за миене са предназначени за почистване на съдове, а ароматизаторите оставят приятен аромат след употреба. Профилактиката на машината включва използване на специален препарат за почистване на съдомиялни машини според инструкциите на опаковката и се извършва периодично.
-
Какви са съветите за начинаещи при използване на съдомиялна машина?
-
Кои функции и програми са полезни при избора на съдомиялна машина?
Полезни функции и програми включват регулируема височина на горния рафт, програма за изплакване, програма за предварително измиване, наличие на 70-градусова програма, функция отложен старт и автоматична програма за леко и средно замърсени съдове. Освен това функцията половин зареждане може да бъде полезна в определени ситуации.
-
Какви са мненията за съдомиялните машини на AEG, Bosch, Neff, Whirlpool и Beko?
-
Какви са разликите между енергийните класове на съдомиялните машини и основните разлики между миялните машини с различни енергийни класове?
Защото не бях ползвала миялна и не исках да рискувам да дам над 1000 лв и да взема да я съсипя скоропостижно; затова си сложих бюджет 700 лв. За тези пари имаше намален един Бош, имаше и Whirlpool. За Бош знаех отзивите от тук, за Whirlpool почти никакво инфо не намерих, но каквото намерих казваше, че не е зле машинката, макар да не е върха на сладоледа. Whirlpool модела беше уж по-висок клас (за моя бюджет Бош бяха намилили доста базов уред) и имаше повече гаранция. Изборът ми беше да купя висок клас уред от не толкова хвалена марка, или базов модел уред от хвалена марка. Пък аз си падам малко бунтар от време на време и... така, Whirlpool-ът мие година и нещо без грижи.
Мие добре, според мен - рядко се е налагало да пусна някоя загоряла тава втори път (защото ги мия на ежедневна програма вместо на интензивна - нямам нерви да разделям и разпределям посуда и мия чаши и тави заедно). Автоматичната програма се води 6th sense и на нея също всичко се измива добре - пускала съм я няколко пъти. Нито веднъж не ми се е случвало да имам неразтворена капсула или прах (таблетки и гел не съм ползвала). Автоматичното отваряне на вратата може да се спре и освен това го има само на няколко програми; на мен ми е удобна тази функция - все на програми с нея мия, та даже не съм сигурна как суши на програми без автоматично отваряне. Има регулиране на средната кошница, но за година и малко така и не ми е потрябвало; явно посудата ми е такава, че се събира без да размествам кошниците. Единствено ме е яд, че светлинния индикатор на пода е просто точка, вместо да е часовник. По-полезно би ми било да знам колко време остава, вместо само това, че още работи.