Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 478
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Защо ти трябва професионална машина ?

Защото цикълът на измиване е максимум 5 минути.

# 376
  • София
Някой да е слагал професионална съдомиална вкъщи? Има ли някакви по- специални изисквания- налягане, ток … нещо, което да не ги прави подходящи за ползване у дома?
Едва ли някой би затворил 4000-5000лв. за съдомиялна вкъщи. За вода не знам, освен че има други изисквания за сифон и нивото му. От към ток обаче ще ти трябва отделна инсталаця, която да е само за миялната, т.к. консумацията им е доста по различа от на домашните уреди, трифазен ток.

От чисто любопитство - кое налага измиването в домашни условия за 2-5 мин? При все, че съвременните миялни мият от 30 мин. до към 1,5 - 2 часа?

# 377
  • Sofia
Не, че нещо конкретно го налага, но не виждам причина да мие между 30 и 130 мин., ако може да мие за 5.

# 378
  • София
Не, че нещо конкретно го налага, но не виждам причина да мие между 30 и 130 мин., ако може да мие за 5.
E ти си знаеш, но инвестицията е доста голяма, както и токът после.

# 379
  • Велики Преслав
Предварително искам да се извиня на потребителката, ако съм груб.
Извинявайте, но лично за мен това е глупост на глупостите. По нови наредби, тези най-малкото което е, че трифазната партида за нея ще ви струва близо 3000 лева. Отделно машината е 10000. Аз не  мога да си обясня, за какво ви е нужно да мие за 5 минути. То и те не могат. Химическите миялни могат, те пък е невъзможно да се използват в битови условия.

# 380
Защо ти трябва професионална машина ?

Защото цикълът на измиване е максимум 5 минути.
Имаме заведение ,имаме и професионална миялна за чаши.Не е вързана на трифазен ток,но ползва скъпи препарати.Около 200 лева са,като предполагам за по неинтензивно ползване ще изкарат около 1 година.Не бих сложила такава във вкъщи

# 381
Взех си таблетки Финиш и не съм доволна от измиването. На всичкото отгоре взех 2 големи кутии, щото бяха на промоция. Съдомиалната е АЕГ и миеше задоволително със Феъри.
Някакви идеи? Нещо да добавям за по добър резултат?
Ползвам на съдомиялната FINISH QUANTUM MAX таблетки, сол на FINISH и гланц на FINISH, използвам на съдомиялна Бош на щадяща програма на 40 градуса и в комбинация трите препарата се представят много добре. Преди това бях с капсули Fairy Platinum, сол на FINISH и гланц на FINISH, на същата програма, и отново бях много доволна.

# 382
Когато казвате, че използвате Финиш, моля, конкретизирайте вида. Финиш има и скъпи, и евтини серии.

# 383
Когато казвате, че използвате Финиш, моля, конкретизирайте вида. Финиш има и скъпи, и евтини серии.
FINISH QUANTUM MAX таблетки; FINISH Изплакваща течност- 800 мл.- Rinse Aid; Finish Salt Сол за съдомиялна машина x1,5 кг- 5хActions.

# 384
FINISH QUANTUM MAX таблетки; FINISH Изплакваща течност- 800 мл.- Rinse Aid; Finish Salt Сол за съдомиялна машина x1,5 кг- 5хActions.
За теб разбрахме.
Имах предвид коментара на geizer.

# 385
Здравейте,

Може ли да ми препоръчате съдомиялна - свободностояща, бюджета е по-скоро ограничен?

Бях се спрял на тези:
СЪДОМИЯЛНА GORENJE GS541D10W
СЪДОМИЯЛНА HOTPOINT ARISTON HSFC 3M19 C
СЪДОМИЯЛНА BOSCH SPS2IKW04E

Но ме насочиха към:
Съдомиялна машина AEG FFB73517ZM

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 00:56 от Toshu

# 386
Според мен:
1. АЕГ
2. Бош

За протокола: имам 2 бр. Бощ, но вече са на по 8 години. Имам и едно АЕГ на почти 3 години. Всичките се справят добре.
Слагам Бош на второ място, защото две мои близки се оплакват от недобро измиване от Бошове, купени през последните 2 години. Тук, във форума, също имаше подобни оплаквания. Не знам дали проблемът не е в задмиялното устройство, но това са ми наблюденията. Нямам претенции да съм много веща при миялните машини, но мисля, че от към ремонти, може би, АЕГ е по-евтиният избор.

# 387
  • Варна
А какво е комбинирана съдомиялна?🤔

# 388
  • Велики Преслав
Ами Петя, не е проблема в задмиялното устройство, защото и аз имам и на мен ми се оплакват. Моята мие, но трябва да е подредена много свободно. Имам предвит, една тенжера, не може да е наклонена, а трябва да е легнала за да я умие. Имам и 16 годишен сименс, там такова нещо няма. Тя мие всичко. Много е шумна, струята се чува много, оттам явно идва хубавото миене.

# 389
Тогава кои марки са за предпочитане? Един консултант ни препоръча Ханса (неизвестна за мен марка) или Бош, ако държим да е по-скъпа. Категорично ни каза да не е АЕГ. Колебаем се и за ВУ Миеле модел на максимум 3-4 години, ако успеем да намерим такъв. Съдомиялната ще е частично вградена, задължително трябва да е с нейна цяла врата. Бюджет до 1000 лв. Ще е първа съдомиялна.

Общи условия

Активация на акаунт