Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 302
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Капсули са за пералня, таблетки за съдомиялна. Просто ми е интересно затова питам. Wink

# 616
Относно гланца. Моята миялна няма опция слагам-не слагам. След като заредя, докато се изчерпи, си пуска на всяко миене. Нямам проблеми със стъклените неща. Вярно, че с гланц излизат някак си по-лъскави, но и без са добре-без следи от препарат или каквото и да е.

# 617
  • София
Капсули са за пералня, таблетки за съдомиялна. Просто ми е интересно затова питам. Wink
Тц, и за двете има капсули има и таблетки. За мияланите има и комбинирано - капсула с течност и с прах в едно, за пералните, май и за тях имаше такива.

W - Според мен тя слага количество за едно миене и така успява когато иска да мие със, когато не иска, да е без.

# 618
Че как успява да улучи количество?

# 619
Скрит текст:
Не схванах от първия път, че се слага гланц еднократно, сега слагам само таблетки. Когато ми свърши гланца и покаже на дисплея няма да слагам, защото в таблетките си има. Само ме интересува сол има ли в тях?
Гледах няколко видеа в които хората успешно си мият мръсните фурни и перални.  

В последните две видеа в ютюб, американци казват как се зарежда правилно см и аз си открих грешки.

Пъхам чашите във високите пръчки, а не между тях. Също така отпред към вратата не се слагат купи или тенджери с отвора надолу, защото блокирали потока, а наклонени. И чиниите се слагали в срещуположни страни.

Тази американка казва, че в америка мият с препарат номер едно, Cascade, който не драскал съдовете и отричат Finish. Fearful

Успях да скрийншотна нещо полезно.
Ако имате желание го закачите отпред на началото на темите. На всяко дъно на съда си пише една иконка цикъл с номер. Номера отговаря дали съда става за миене. Едни номера стават, други с повишено внимание, трети не изобщо. Не знаех товa.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 17:22 от Jomana Jacobs 708092

# 620
  • София
Jomana Jacobs 708092 - съветвам те да прочетеш първа страница на темата и ще ти се изяснят доста неща, за които питаш, вкл. как се ползват таблетки и какво прави функцията мултитаб, ако машината има такава, ако няма - четеш на таблетката съдържанието и си преценяваш дали да слагаш гланц или не, както и дали да намалиш солта.

# 621
Afrodita,  чета в момента от старите теми. Таблетката, съдържанието няма начин защото е на испански. Kapish?

# 622
  • София
Afrodita,  чета в момента от старите теми. Таблетката, съдържанието няма начин защото е на испански. Kapish?
"Kapish?" - сериозно ли? Тук се опитваме да ти помогнем и да ти спестим четене, за което те мързи, а ти се държиш подигравателно?! За твое сведение думата "капиш" произлиза от италианската дума "capisce", не от испанска! А съдържанието на таблетките, като е на испански, не можеш да си преведеш с гугъл ли?

# 623
С това капиш казвам че знам малко италиански, но не испански. А мислех, че форума е за да питаме. И не ме мързи, а шкуря в момента, довършвам спалнята, в която майстора си остави ръцете. Има само ламинат, предстои грунд и боядисване, пренасяне на всички дрехи от другия апартамент, обратно връщане на гардероба, който е в хола.  Добре че е брата и съпруга ми за да помагат.
Затова не е хубаво да се бърза с изводите. Дори в момента гледам видео от тема 12 и там една от вас е споделила за тази марка каскаде че го има в Кауфланд. Ако е така ще си взема. Не ме юркайте още от сега. Извинявам се ако си го приела лично. Wink

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 18:05 от Jomana Jacobs 708092

# 624
Какъв Каскад ви гони в Кауфланд ? Поне малко можеше да се интересуваш , какво е що Каскад , дали пък няма такава алтернатива на Бг пазара ...
Всъщност дори не ползваш правилната тема .
Fairy e българския Cascade . http://stokite.com/shop/perilni-preparati/%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0% … 0%B5%D1%82%D0%B0/

# 625
Cascade имаш предвид. Надали е българския вариант но.... ок с тях съм. Какви други аромати освен лимон има феирито?

# 626
С това капиш казвам че знам малко италиански, но не испански. А мислех, че форума е за да питаме. И не ме мързи, а шкуря в момента, довършвам спалнята, в която майстора си остави ръцете. Има само ламинат, предстои грунд и боядисване, пренасяне на всички дрехи от другия апартамент, обратно връщане на гардероба, който е в хола.  Добре че е брата и съпруга ми за да помагат.
Затова не е хубаво да се бърза с изводите. Дори в момента гледам видео от тема 12 и там една от вас е споделила за тази марка каскаде че го има в Кауфланд. Ако е така ще си взема. Не ме юркайте още от сега. Извинявам се ако си го приела лично. Wink
А хората тук с какво са виновни, че ти си в ремонт!
ПП Той и в кухнята майсторът си е оставил ръцете, ама хайде…

# 627
Cascade имаш предвид. Надали е българския вариант но.... ок с тях съм. Какви други аромати освен лимон има феирито?
Точно това  е българския вариант . Аромати? Това да не ти е омекотител ?

# 628
  • София
Темата за перарати е тази КЛИК. Прочето ѝ първото мнение на стр.1, има и линк в него за старите теми. Ароматът, според мен, е за да не ти се омирисва шкафа на естествената миризма на таблетки или прах, което предполагам е някаква химия, а не за да ти миришат чиниите на лимон, борови иглички или каквото там. Това да не е тоалетна чиния или дреха, че да се очаква да мирише на "нещо хубаво" (лимон или друго)?

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 18:18 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 629
  • На брега на реката
Jomana Jacobs 708092, ще се опитам накратко, да дам някои насоки, защото ми се струва, че ти е доста трудно!
Скрит текст:
При първоначална употреба, машинката се зарежда със сол /задължително е, за "здравето" на машинката/ и гланц /той е по желание, но подпомага изсушаването/.
Гланц се сипва в тясното отделение на вратата и се правят съответните настройки. След като веднъж напълниш отделението, не е нужно да доливаш всеки път. Ще ти светне индикатор "слънце" и чак тогава ще долееш. Това може да се случи след няколко месеца!
Солта се зарежда в отделението, което е на дъното на машината и също се пълни до горе. Пак се правят настойки и чак когато светне индикатор 'две разминаваши се стрелки", тогава пак се зарежда. При мен е на около 3 месеца!

Когато имаш само чинии и чаши или купа от салата, т.е. слабозамърсени съдове, може да ползваш 30' или 40', но те са без сушене, а ако искаш сушене - тази за чинии, която е около 1ч. и 40 мин.
Имаш ли обаче, тенджера или тиган, моят съвет е да ползваш тази на чиято картинка е нарисувана тенджера, т.е. последната със списъка с програми.

Няма как, тенджера да се измие, на програма за 30 мин.  За това време, кога ще налее вода, кога ще я нагрее, кога ще разтвори таблетката/капсулата, кога ще измие, пък и да има време за изплакване /което, най-вероятно е еднократно и то със студена вода/.  Има голяма вероятност, препарата да не е изплакнат добре! На тази програма, използвай само гел за миене.

1/2 бутон се включва, когато ще миеш само в едната кошница /поне на моята беше така/! Тогава машинката налива по-малко вода и затова ти е дошъл в повече препарата!

Препаратите за миене са гел, прах, таблетка и капсула.  Гел и прах за кратките програми, защото се разтваря по-бързо. За по-сериозните замърсявания, ползвам капсули. Има потребителки, които използват само гел и са доволни, но никога не ползвай таблетка или капсула на кратка програма!

Дано съм била полезна!

Общи условия

Активация на акаунт