Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 277
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря Буболина. Аз ползвах днес 1/2 капсула.

Скрит текст:
Джорджия, я ми обясни как така майстора си е оставил ръцете? Какво видя толкова зле. Да има някои неща които не ми харесват, но не виждам как си е оставил ръцете....с механизми блум съм. Дръжките и лед осветлението не е дошло затова не са монтирани. Как от една изрезка на снимката видя кой какво е направил? Не обичам недомлъвки! Извън темата сме. Тази кухня я чакам две години и съм мила в тоалетната.
Давам снимки за да ме довършите окончателно да видите. Да му навра мнението в очите сам да прочете.

Цвета е виво и небраска.

На две нива е заради изнесения напред комин.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 18:35 от Jomana Jacobs 708092

# 631
  • София
Благодаря Буболина. Аз ползвах днес 1/2 капсула.
Скрит текст:
Джорджия, я ми обясни как така майстора си е оставил ръцете? Какво видя толкова зле. Да има някои неща които не ми харесват, но не виждам как си е оставил ръцете....с механизми блум съм. Дръжките и лед осветлението не е дошло затова не са монтирани. Как от една изрезка на снимката видя кой какво е направил? Не обичам недомлъвки.
Давам снимки за да ме довършите окончателно да видите.
Как се дели капсула, след като тя е пълна с гел?

# 632
Ами деля я с нож, а отгоре пукам гела едно от трите отделения и го изливам;) няма да го правя повече, но не съм с голям бюджет. Нямам как да купя гел. Confused

# 633
  • Велики Преслав
Никой не те кара да купуваш гел. Купи си таблетки или прах!

# 634
Когато свършат другите ще взема;)

# 635
  • София
Ами деля я с нож, а отгоре пукам гела едно от трите отделения и го изливам;) няма да го правя повече, но не съм с голям бюджет. Нямам как да купя гел. Confused
Не разбирам защо на 60- сантиметрова миялна й делиш капсулата, като е предвидена за нея, освен ако не я пускаш на половина празна. Нито защо не можеш да си купиш гел? Има промоции, вкл. на метро вземи 2 пл. 1  и излиза много изгодно, дозира се доста по-лесно от рязане и разпиляване на таблетки и капсули.

# 636
Нямаме Кауфланд и Метро в нашия град, но ще накарам една приятелка да ми прати или като идва ще ми донесе. Тук няма промоции. А днес като пусках не беше пълна. За мен поне. Първа секция празна, втора на 1/3 и трета почти.

# 637

Скрит текст:
Джорджия, я ми обясни как така майстора си е оставил ръцете? Какво видя толкова зле. Да има някои неща които не ми харесват, но не виждам как си е оставил ръцете....с механизми блум съм. Дръжките и лед осветлението не е дошло затова не са монтирани. Как от една изрезка на снимката видя кой какво е направил? Не обичам недомлъвки! Извън темата сме. Тази кухня я чакам две години и съм мила в тоалетната.
Давам снимки за да ме довършите окончателно да видите. Да му навра мнението в очите сам да прочете.

Цвета е виво и небраска.

Скрит текст:
Няма да влизам в излишна полемика, ще ти кажа обаче, че механизми Блум и лед осветление не правят хубавата кухня.
Ще ти набележа 2-3 неща, върху които да разсъждаваш: аспиратор не се слага като плюска просто под някой шкаф, а сътветният шкаф трябва да е по-къс, та всичко да завършва на едно ниво; на миялната въобще не ѝ е там мястото Г-образно до чекмеджета - означава, че вечно трябва да я държиш затворена, за да можеш да си ползваш чекмеджетата, затворената миялна много бързо ще се вмирише на плесен, над миялната (и под плота) не е добре завършено - зее някаква дупка. Лайсните между плот и гръб на кухнята също са голяма отживелица. Още?

# 638
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:

Цвета е виво и небраска.

Скрит текст:
Няма да влизам в излишна полемика, ще ти кажа обаче, че механизми Блум и лед осветление не правят хубавата кухня.
Ще ти набележа 2-3 неща, върху които да разсъждаваш: аспиратор не се слага като плюска просто под някой шкаф, а сътветният шкаф трябва да е по-къс, та всичко да завършва на едно ниво; на миялната въобще не ѝ е там мястото Г-образно до чекмеджета - означава, че вечно трябва да я държиш затворена, за да можеш да си ползваш чекмеджетата, затворената миялна много бързо ще се вмирише на плесен, над миялната (и под плота) не е добре завършено - зее някаква дупка. Лайсните между плот и гръб на кухнята също са голяма отживелица. Още?
+10, аспиратора е като цирей наистина, някой го е мързяло да го изравни и е претупал работата. Дупката над миялната е предпоставка да "цъфне" дървенията от влага, чекмеджетата са неизползваеми, докато миялана се суши след ползване, или пък миялната мухлясва затворена.
А на мен ми е интересно с тази мини бленда, от ляво на миялната, как точно ще се отвори самата миялна до долу, след като сложите и дръжките на чекмеджетата (между миялната и фурната). Дали има достатъчно разстояние или вратичката на миялната ще удари най-горната дръжка и няма да може да се отваря повече, което ще я направи неизползваема? Не че е непоправимо, но е времеемко, аковече са разпробити дупките за дръжките и проблема лъсне след това - трябва да се преправя цялата дясна част на кухнята = нов ремонт = време и пари. Отделно не могат миялната и фурната да са едновременно отворени до долу, защото няма място и за двете вратички. И друго - за да отвориш и затвориш миялната, фурната следва да е изцяло затворена и обратното.

# 639
Скрит текст:
GrinningЯсно.  1. Тези абсорбери които са под шкаф за мен са модерни.  
Вижте на ката, аег, фабер, франке и други модели как ги слагат. На мен не ми харесва шкафа да е срязан и да е по-къс както някои ги правят с 30 см например.

2. Аз не искам абсорбатора да е така направен, че да се налага дръжките да са с различно ниво, сещате се, това което би ме нервирало всеки път.

3. За дупка над съдомиялната не се сещам, няма луфт, къде го видяхте? Малко си е съчинил за размерите на фурната, там има луфт наистина. При положение, че му дадох размерите на съдомиялната и  а фурната, не ги взе. Дори му казах искам аспиратора да е така. Направи го, взе го там да го сложи. Дори мивката взе.

Върху съдомиялната има дупка - несложен контакт.

Има негов гаф, аз казах че искам 6-7 см от всяка страна преди съдомиялната и след чекмеджетата и си предатавих, че го прави по онзи начин, както слагат парче пдч и го хващат за шкафа. Той го направи с някакъв негов си ъгъл от пдч, който не ми хареса, но нямаше начин да му кажа не ме кефи. Защото е огън момче и щеше да си тръгне.

4. Дръжките са тънки, алуминий и са от тип дългите. Харесах си дълги заоблени, но бяха наистина доста дълбоки.

5. За фурната проблема е, че докато разопаковах развалях всичко от спалнята за да направят тераса, не се досетих да изкарам абсорбатора навън с решетка. Единствения начин е в комина.
Така че, пък да сложа фурната в ъгъла не е ок. Предложи ми момчето бутилиера, но знам как се ръждясват и не исках да мия фурната от ляво само. Това ме ограничава. Заради невградената пералня идва този проблем. Имаме две, едната е за вилата, другата тук. Ако беше вградена пералня щях да я бутна на мястото на миялната да седи до комина, а съдомиялната в ъгъла. Какво да се прави. Аз се гордея, че на 1.53 см сместих и трите неща. Честно не ги виждах. Четох мивките, милиметрите им и не ги виждах, добре че купих тая  37 см като ширина. Хем дълбока. Колкото перипетии да оправим този апартамент минахме, направо не е чудно.
Понеже майка ми и баща ми са със остаряло мислене, реших този месец да мия на ръйа, а другия с миялната. За да им докажем с мм, че грешат и няма разлика във водата. Wink
До април ще се нанесем в нашата къща и за там ще ми трябва да купя за нас съдомиялна, но новичка.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 20:54 от Jomana Jacobs 708092

# 640
Jomana Jacobs 708092,не се сърдете на това което ще кажа не го правя за да ви обиждам или да ви се подигравам.

Темата е " Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25 "
Мислите ли, че някой се интересува от кухнята ви?
Смятате ли, че някой се интересува колко перални имате и къде ще ги слагате или какви са ви финансовите възможности и защо не можете да си позволите гел след като ви го предлагат като решение?
Цял ден задавахте въпроси и ви отговаряха, а след това вие почвате да обяснявате как това няма кЪ да стане...
Казаха ви и ви посочиха дори темата в която трябва да питате Как и дали да си делите капсулите и защо точно не ви влиза таблетката/капсулата  в отделението.

Просто съм цъкнала следене на темата и станах неволен свидетел на терзанията и мъките ви.
Но явно е важно за вас щом специално за това сте си направили профил...

И моля не  ми отговаряйте  не ме интересува, защо кухнята ви е зелена и защо комина ви е до прозореца
Освен ако нямате мнение, въпрос по темата за самият уред-съдомиялна

P.S Явно днес свободното МИ време МИ дойде в повече....

# 641
  • София
Успях да скрийншотна нещо полезно.
Ако имате желание го закачите отпред на началото на темите. На всяко дъно на съда си пише една иконка цикъл с номер. Номера отговаря дали съда става за миене. Едни номера стават, други с повишено внимание, трети не изобщо. Не знаех товa.

Аз не знам какво гледате и разбирате на английски, но тази картинка няма почти нищо общо с това дали съдът става за миене или не (може би на химиците сред нас им говори и нещо такова). Дали сте картинка, на която ясно пише, че това е символът обозначаащ доколко безопасен е видът пластмаса. Символ, който в 21-ви век би трябвало да разпознаваме от обща култура.
Дори да не пускате пълна миялна, за 60-сантиметров уред, недейте да делите таблетката (а капсула не делете никога - променяте съотношението на препаратите и от там ефективността). Поне по мое мнение. Никога не съм имала проблем, когато пусна половин зареждане с цяла капсула Fairy Platinum All in one.
Кухнята Ви не следва да заема темата (честита да Ви е и със здраве да я ползвате).

# 642
Мерси, Tonishu.  Така се казваше за пластмасовите съдове в клипа за съдомиялната. Както и да е.

# 643
  • Велики Преслав
И аз искам да помоля, да си преместите питанията в правилната тема. То и аз се отплесвам, ама вие се оляхте!
Постове с един емотикон са излишни!

# 644
Здравейте!Преди време съдомиялната ми имаше проблем-не въртеше перките.ММ я беше разглобил почти основно,в търсене на решение.Благодарение на темата открих единият проблем,а той в последствие главният.Та,беше за смяна кондензатора на помпа,а от тук разбрахме,че има уплътнение там, където влизат перките в машината.Е,това пусто уплътнение никъде не можем да го намерим,главно в специализирани магазини е търсено,а аз се опитвам някъде из мрежата да го открия.Много ще съм благодарна,ако някой някъде го е срещал,и сподели с мен къде.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт