Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 344
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Ако имате стандартен сервиз с по 6 чинии-дълбоки, плитки и малки, естествено че трябва да си купите още. Поне по 12 да са. Който си има много съдове  от чеиз, наследствени,подарени, естествено че няма да купува.

# 676
  • София
Искам само да ми разясните защо когато се купи миялна трябва да се купят още съдове? Майка ми има куп съдове за чеиз. Даже не знам дали да не ги раздам някъде защото не ми трябват.
В един форум в фейсбук пуснах снимки на заредени чекмеджетата ми и ми казаха че съм имала твърде много сервизи. Ако си имам  4-5 комплекта сервизи ( още два неразпечатани) и 80вилици и лъжици защо да купувам още? Купих само чаши, защото водните ни бяха вече морално остарели. старомодни.Grinning

Повечето хора не колекционират сервизи и комплекти прибори - затова. Във форума се дават разяснения за стандартни случаи, не за конкретни лични - всеки с глава на раменете би могъл да съотнесе наученото тук към личната си ситуация.
И, ако обичате, малко по-спокойо, става ли? Тук не сме си близки и роднини, че да изисквате. Може да питате, може да мислите, може да Ви отговорят, може и да не. Браво за комплектите и посудата - със здраве да си ги ползвате и миете. Мен лично не ме впечатлихте, сигурна съм, че английската кралица има повече сервизи от Вас Simple Smile

# 677
Jomana Jacobs708092, при вас разположението не е като това, което се вижда на снимката. При вас миялната е Г-образно на чекмеджетата и затова преди време коментирахме, че решението е неудобно.
Видяла съм и снимките, които публикувахте във Фейсбук-групата. Чекмеджетата са ви пълни със всякакви непотребни неща и хората в групата ви казаха, че имате доста за изхвърляне - на никого не са му нужни 5 цедки за чай и 5 черпака, ‘нам колко хиляди бъркалки и всякакви пластмасарии… Сервизи не се виждаха на снимките, освен няколко чинии и купички. Видимото бяха единствено завидно количество ненужни вещи, които бяха и крайно вехти.
Поспрете се, де.

ПП На снимките във Фейсбук на видно място стоеше отцедник/сушилник, или както там му се казва, за прибори и посуди.
Себе си ли опитвате да заблудите или…

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 21:56 от Djordja

# 678
Коя е фейсбук групата Blush?

# 679
Е, и аз имам малък отцедник/сушилник, въпреки че имам съдомиялна. Все нещо ползвано, което е единствено, се налага да се измие по спешност. Или трябва да ползвам дълго неизползван съд, който няма как да изчака пускане на миялна.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 16:45 от W

# 680
W, никой не осъжда наличието или не на отцедник.
Въпросът е, че Jomana Jacobs708092 говори всякакви врели-некипели. Прочети ѝ последната публикация и ще разбереш за какво говоря.
Фейсбук групата е “Форум за мебели и обзавеждане”, или нещо от сорта беше.

# 681
Скрит текст:
Здравейте. Сядам да препиша фермана който изникна в главата ми.Kissing Face
Бях написала толкова много и сякаш някой архангел ми го изтри, за да не ви ядосвам.
Нилджаниджо, благодаря за мнението. Твоето е единствено по-положително. Не, нямам опция автоматик врата и слава Богу.
Тонишу, Джулия, W, не изисквам нищо даже ми е омръзнало от сервизи. Няправих малко чекмеджета, защото мястото не исках да го претрупвам да остава още за майкиното плюшкинство. Дали не са се видяли от държача сервизите, не знам какво ви подразни. Но имам. За съжаление. Не претендирам. На кашони са неразопаковани. Няма специално за вас дя изваждам цялата секция два метра и да ви показвам за да ви засивдетелатвам истинноста на думите. Това ще се приеме за фукане.

Не знам това тема за помощ за миялните ли е или е клюкарска сбирка пред пейката на блока? Как пък успяхте да стигнете до фейсбук групата и да ми четете коментари?JoyLaughing Разсмивате ме. Аз не съм от хората които се влияят от някакви мнения, особено когато се прекрачи прага ми на учтивост на самите коментари.  Аз не си спомням да съм се фукала със съдове. Защото знам че са ми доста с минала мода. Сушилника на плота не го одобрявам, но родителското тяло иска да го ползва до веки. Днес слава Богу, забелязаха, че има ръжда и ще изчезва. Не харесвам претрупани неща по плота и гърба на кухнята. Просто се кефя много на държача на чинии и на всякакви модерни и понякога излишни джаджи. С показването на кухнята целях не да ви се фукам, а защото и се радвах , не мисля че съм ви подразнила, но нейсе. Извинявам се. И в нас при мъжа ми има реликви ретро, които не са ми приятни, но той дава да се разбере само с поглед, че са му скъп спомен от майка му, която почина от ковид. И не мога да му кажа както вие на мен от нищото:  "Мъжо от искам всички съдове да са нови, да пакетираш ненужните щото не ме кефят,  за да не ми се смеят във бг мама искам да се фукам или за моя угодия". Защото няма и да махне двете пердета лилаво и сиво, по които е правил "дизайна на кухнята цветово заради подаръка пак от нея.Rolling Eyes Та камо ли друго. Защо хората сме така привързани към грешните неща, не събираме съкровища за Небето?И наистина полудявам при отварянето на шкафовете и у нас и при майка ми. Даже се оплаквам от излишъка. Умишлено не сложих много чекмеджета за да не прекаля. Но всичко е в кашони в секцията и искам да я поразчистя. Затова ги продавам и ще подаря най-старите нови или малко ползвани, на някого, комуто няма да са грозни и ненужни, а ще се зарадва. Ако и вие сте имали една година миене в мивката на банята като мен и майка, и вие може би бихте поискали да набутате всичко на два пъти измито и средено. Но няма да се обяснявам. Няма от моята порода, за да ме разберете. От бг мама четох за хора с по 120 лака, с два гардероба дрехи, маняци с по  20 чифта обувйи. Е аз имам два чифта боти, като ги скъсам си купувам нови. Това е тяхната мания, а кухненските пособия и чинии, особено джаджи и чаши, моята. Само Бог може да ни съди.Grin
Онзи ден ми дойдоха тези неща.
Дали мога да ги мия в С.М.? Имах нужда от тях. Нямах отварачка за консерви и половината от нещата. Неръждаема стомана е написано, но няма пояснения за см. Я си покажете вие кухните та да видя и аз колко имате и какво значи ред;)

Сега по сериозния въпрос. Днес сериозно натоварих С.М. с две фраш кошници и полу пълна трета. Тави, тенджера, руско производство с покритие (нямам търпение да сдадат багажа за да си ползвам новите Хром силистра), купи защото днес правих цялостна подготовка за гости на майка за Бъдни вечер, а аз ще празнувам у нас с мъжа и свекъра ми.
На любимата програма, която ми показва си остава моята см и я пуснах на нея 60 °С 50 мин. Накрая по всичко имаше полепнат слузест слой, като соп...л.  Винаги съм се питала откакто видях капсули и таблетки за см и пералня къде отива аджеба онова слузестото?Днес беше се налепило на външната част на тавите и ръба на тенджерата, наложи се всичко да премия наново като прекарвам нокти да го махна. Дори се виждаше с просто око, че има белезникав филм. Не съм слагала допълнително гланц, колкото си е имало във първото слагане.
Е....няма да се вземем с тези капсули.
Аз не слушам, вие бяхте прави, трябва да се снабдя с гел! Какво да се правя, че съм опака.
Моята най -добра приятелка и съседка ще ми подаде три дози прах за да пробвам. После с гланц.
Вариант едно. Да съм препълнила Меди. Вярно, че докато чаках да се опекат двете тави пици прошуто и ломска баница, усетих престъргване. Обикновено стърже когато имам много стъкло. Извадих купите които бяха от тестото, наредих капака в дълбоката трета кошница горе, и дъската преместих и тракането намаля. Доволна съм досега от 5  кратното пробване, много добре измиваше мазни тави и 3-литрови буркани, в които си бъркам масло.

Вариант две германката да е стисната и да слага много малко вода. Беше упоменато, на машината нещо от сорта 9-11л в зависимост от самия вид програма. Щом на пода имаше пяна, за мен това не е прецизно разпределение на капсулата и ще се наложи да ги харизам.
Да си купя после нещо което ме устройва. Ще пробвам с Грюн Грийн. Майка ми се ядоса, като ме видя, че премивам. Вика и ток е харчила, сега премиваш, ако е така завинаги, я махай да не и видя очите. Joy
Та така.
След пробата с праха и гела ще ви пиша пак.
Дотогава, весело изкарване на празниците и не бъдете толкова груби с непознати хора!  Винагинсъм се стрвмяла да не съдя хората по това какво ми приказват и с какъв тон, зящото всеки си има мишка у тях да го пишка (някакъв проблем). Аз не съм обидчива, но има други чувствителни души които никога повече няма да си позволят да коментират когато ги скастрите.
Мнението ми се отнася особено до Джорджия. Wink

За съдомиялната която ще купувам за нас с мъжа ми лимита е 700-800 лв и държа на две три неща, да има опция допълнително изплакване и кратка програма както тази. Да измива с повечко вода. Да ги вади сухи. Харесва ми да изписва на пода колко минути остава. Това е бял кахър.

Извинете ме че съм такава устата. Такава съм си била. Надали ще се променя. Простете че ви натоварих. CryБъдете живи и здрави и да дочакаме и тази Коледа подобаващо въпреки короната-тиарата!:stuck_out_tongue_closed_eyes:
Желая ви здраве, да бъдете докоснати от любовта като цяло, от Божията любов, защото живот без Неговата любов е ненужен и напразен. Да се обичаме и подкрепяме, не да се хокаме!Бъдете благословени!:heart:

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 23:37 от Jomana Jacobs 708092

# 682
Jomana Jacobs , къде ще търсиш Грюн Грийн? Няма ги от години...

# 683
Зададох въпроса, но не ми отвърнаха, ще търся каскаде от приятелка от Америка, като си наизреже кодове с отстъпки да ми зареди за поне два месеца да ги тествам. Фирмата на Грюн грийн не е ли фрешактив?

# 684
  • Popovo, Bulgaria
Здравейте, влизам с питане. От седмица имам съдомиялна  Канди за 13 комплекта. Не мога да се ориентирам в програмите. Коя ползвате най -често и има ли разлика в измиването за нормално замърсени съдове.

# 685
Здравейте. Имам един въпрос. На моя свекър съдомиялната е Горение, много е тиха. Но от около 3-4 месеца постоянно и свети слънцето-сензора за гланц. Казаха ми, че не аа слагали, защото слагат само таблетки сомат. И са доволни. Дадоха ми да пробвам едни лидлски, не ставаха. Но аз вече два пъти по празниците сипвам и не спира да свети сензора, иконката. Също така вътре в контейнера видях нещо като механична настройка 1-7 за гланц, което се побутва. Настроих го на  2 защото сме с мека вода. И пуснах миялната. Не спря да мига тая пуста лампа. Какъв може да е проблема Wink

# 686
  • София
Здравейте. Имам един въпрос. На моя свекър съдомиялната е Горение, много е тиха. Но от около 3-4 месеца постоянно и свети слънцето-сензора за гланц. Казаха ми, че не аа слагали, защото слагат само таблетки сомат. И са доволни. Дадоха ми да пробвам едни лидлски, не ставаха. Но аз вече два пъти по празниците сипвам и не спира да свети сензора, иконката. Също така вътре в контейнера видях нещо като механична настройка 1-7 за гланц, което се побутва. Настроих го на  2 защото сме с мека вода. И пуснах миялната. Не спря да мига тая пуста лампа. Какъв може да е проблема Wink
Настройката на гланца няма нищо общо с това дали водата ти е мека или твърда. Солта има връзка. А как за празницте си сипвала 2 пъти не е ясно, чвно слагаш по малко и това ти е грешката. Сол и гланц се слагат докато се напълни контейнера, след което при някои машини е нужно да се изключи или изпълни 1 цикъл миене, за да може сензора да отчете новото наливане. Та проблемът ти явно е, че си сложила прекалено малко гланц и сензора отчита, че количеството не е достатъчно и напомня да се сложи още. Във въпросните таблетки дали има глац трява да се прочете на кутията.

# 687
Афродита, благодаря за отговора, ползвах 4 пъти миялната. Мъничка е, 45 см, но научих човека да смества чинии и да слага тенджерка или тава долу. Преди бутаха само чинии. Сомат синьо с червено е таблетката. Те казаха, че не слагат гланц, само за чаши. Обясних им, че е важно за изсъхването и блясъка. Да ви кажа много добре им измива и с блясък и скърца, въпреки, че не слагат. Знам защото мих два пъти на ръка всички посуда, чаши с златен кант защото свекъра имаше рд, а чиниите и обикновените чаши ги измих там и бях доволна.
Свекър ми мислеше, че като свърши програмата и затвори съда така изсъхват всички но вътре се образуват капки, обясних му да включва абсорбатора или да открехва прозореца и да си я оставя отворена докато излезне парата. Но факт е, два пъти наливах до препълване в тази дупка.Laughing
Другия път ще ви снимам, наистина не спря да мига. Това за солта не мига, всичко е наред. Те знаят как да слагат сол, два пъти са слагали за година. И на четирите серии миенета не спря да свети сензора. Наистина е дразнещо, защото машината им е взета да е евтина, хем програмите са само ненужно дълги за мен, те ползват най-късата 90 мин на  60°. А и няма бутон таблетка както при родителите ми. Това допълнително ме улеснява. Вчера видях, че любимата ми програма (50 мин 65°С) намалява на 46 мин ако не включа бутон таблетка.
Както и да е. Ще пробвам пак. Отнесох им от моя гланц Сомат и следващия път ще сипем докато прелее хубаво. Има ли проблем ако излезне извън дупчицата?
При моята съм наливала точно веднъж и само с капсули, вече втори месец не свети, Слава Богу. Проблема с онова налепче го няма. Може би капсулата е дошла повече на не много пълна кошница. Но е факт аз си ги преплаквам като ида у майка. Ако ще купувам на новата къща искам да има функция предплакване там 5-6 мин.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 15:33 от Jomana Jacobs 708092

# 688
Ако не оставаш съдовете за следващия ден, няма нужда от предварително изплакване. То е включено в основните птограми.

# 689
  • София
Здравейте..
Имам въпрос към тези, които са имали 60 см. миялна и по една или друга причина са минали на 45 см.
Съжалихте ли след това? Моля за честни отговори, защото от  години съм с 60 см. и сега , когато започва да сдава багажа се чудя каква да избера.. В момента имам място, но следващата година ще се местим в апартамент, където кухнята не дава друга опция освен да е да е върху пералня (ако е 60 см. свободно стояща) или до мивката, ако е 45 см. вградена или свободностояща. Много се чудя и терзая голям компромис ли ще е това преминаване от 60 на 45 см..
Пак казвам - сегашната ми съдомиялна е в семейството ни от 1999г. и така съм си свикнала с нея, че ми е като член на семейството Sad

Общи условия

Активация на акаунт