Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните видове препарати за съдомиялни машини и техните функции?
Какви са съветите за начинаещи при използване на съдомиялна машина?
Кои функции и програми са полезни при избора на съдомиялна машина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните видове препарати за съдомиялни машини и техните функции?
Основните видове препарати за съдомиялни машини включват сол, гланц, прахообразни, гел, таблетки и капсули. Солта помага за регенерирането на йонния обменник и омекотяването на водата. Гланцът осигурява блясък и по-бързо изсъхване на съдовете. Препаратите за миене са предназначени за почистване на съдове, а ароматизаторите оставят приятен аромат след употреба. Профилактиката на машината включва използване на специален препарат за почистване на съдомиялни машини според инструкциите на опаковката и се извършва периодично.
-
Какви са съветите за начинаещи при използване на съдомиялна машина?
-
Кои функции и програми са полезни при избора на съдомиялна машина?
Полезни функции и програми включват регулируема височина на горния рафт, програма за изплакване, програма за предварително измиване, наличие на 70-градусова програма, функция отложен старт и автоматична програма за леко и средно замърсени съдове. Освен това функцията половин зареждане може да бъде полезна в определени ситуации.
-
Какви са мненията за съдомиялните машини на AEG, Bosch, Neff, Whirlpool и Beko?
-
Какви са разликите между енергийните класове на съдомиялните машини и основните разлики между миялните машини с различни енергийни класове?
?

Разсмивате ме. Аз не съм от хората които се влияят от някакви мнения, особено когато се прекрачи прага ми на учтивост на самите коментари. Аз не си спомням да съм се фукала със съдове. Защото знам че са ми доста с минала мода. Сушилника на плота не го одобрявам, но родителското тяло иска да го ползва до веки. Днес слава Богу, забелязаха, че има ръжда и ще изчезва. Не харесвам претрупани неща по плота и гърба на кухнята. Просто се кефя много на държача на чинии и на всякакви модерни и понякога излишни джаджи. С показването на кухнята целях не да ви се фукам, а защото и се радвах , не мисля че съм ви подразнила, но нейсе. Извинявам се. И в нас при мъжа ми има реликви ретро, които не са ми приятни, но той дава да се разбере само с поглед, че са му скъп спомен от майка му, която почина от ковид. И не мога да му кажа както вие на мен от нищото: "Мъжо от искам всички съдове да са нови, да пакетираш ненужните щото не ме кефят, за да не ми се смеят във бг мама искам да се фукам или за моя угодия". Защото няма и да махне двете пердета лилаво и сиво, по които е правил "дизайна на кухнята цветово заради подаръка пак от нея.
Та камо ли друго. Защо хората сме така привързани към грешните неща, не събираме съкровища за Небето?И наистина полудявам при отварянето на шкафовете и у нас и при майка ми. Даже се оплаквам от излишъка. Умишлено не сложих много чекмеджета за да не прекаля. Но всичко е в кашони в секцията и искам да я поразчистя. Затова ги продавам и ще подаря най-старите нови или малко ползвани, на някого, комуто няма да са грозни и ненужни, а ще се зарадва. Ако и вие сте имали една година миене в мивката на банята като мен и майка, и вие може би бихте поискали да набутате всичко на два пъти измито и средено. Но няма да се обяснявам. Няма от моята порода, за да ме разберете. От бг мама четох за хора с по 120 лака, с два гардероба дрехи, маняци с по 20 чифта обувйи. Е аз имам два чифта боти, като ги скъсам си купувам нови. Това е тяхната мания, а кухненските пособия и чинии, особено джаджи и чаши, моята. Само Бог може да ни съди.

Бъдете живи и здрави и да дочакаме и тази Коледа подобаващо въпреки короната-тиарата!:stuck_out_tongue_closed_eyes: