Ритат със крачета, махат със ръчички, есента посрещат МАЙските душички!

• 14 394
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
Лелеееееееееееееееееее 8 страници почти
направо съм си за табелка "герой" ....
много покупки.....супер сладурски придобивки....
Те и нашите NEXT-овски дойдоха ама май големички съм ги поръчала за Мони....та снимките по-натам....на каката и залепнаха и вече им е лепнала и "ордени"от супата в градината Simple Smile

Бубилина.....направо ме разтрепери.....ужасно преживяване..думи нямам.....не мога да разбера що за психика трябва да имаш да крадеш и то посред бял ден......не се ядосвай....

Таня.....ние сме на странен режим....от време на време ядем и на 6 часа......иначе.....в 6:30......после в 12......в 16....в 19 и последни към 23 ..... ако дам и не е гладен реве и плюе.....та се храним на поискване Simple Smile нищо че отдавна не си спомня какво е кърма Simple Smile

По въпроса за свекитата.......ще се въздържа от коментар .....но .....смятам, че е по-добре да не си го слагате на сърце.....иначе само ще се ядосвате......аз от "моите" предпочитам да ми дадат спокойствие......да не ми се обаждат и да не ми досаждат.......друго не искам...... ама......явно много искам Simple Smile

Пайзи......честита ви нова квартира....много радост и щастливи мигове там Simple Smile

6у6и.....за коритото.....ние сме с анатомично на чиполино и доста време ще мине докато ни омалее.....пък и ни е удобно...че аз го къпя малкия сама.....

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 19:17 от BgViki

# 241
Здравейте мамчета и бебчовци,

Първо да честитя рождения ден на Пилето. Да си жива и здрава и много любов!
Както поздравявам и всички празнуващи, които съм пропуснала, а те са страшно много!     Embarassed Embarassed Embarassed
Аз нямам време нито да чета  нито да пиша, но ще се опитам да наваксам скоро.
Днес дойдохме в Пловдив, за да видят на Цветето носа и да го оправяме, че трябва да ходим на рехабилитации и без това (без да сме отпушили напълно нослето) не ни искат в клиниката по рехабилитации.
На кратко казаха, че Цветелина има моторно двигателно изоставяне и за това трябва да ходим на масажи и гимнастика. Освен това пак направи гърч в неделя, но този път мина по-бързо. Дано не потретва.  Praynig

Преди седмица - две бяхме на антибиотик и не можахме да дойдем на срещата, но сега сме здрави и чакаме кога ще има пак среща.

Много ни липсвате! Няма с кого иначе да споделя притеснения и тревоги. Но с тези гърчове не се отделям от нея и вече съм станала като скелет.

Искам да питам мамите от Пловдив къде се разхождат, защото мога да се възползвам докато сме тук и да се видим поне с някои. newsm03 newsm53 Ние чакаме да дойдат някакви французи в понеделник за да я видят и да си кажат тежката дума. Cry newsm12

Това е за сега. Ще гледам докато сме тук да оставя на тати малката и аз да надничам какво сте писали.

Лека вечер на всички.  Hug Hug Hug

П.С. Кажете ми как се публикуват снимки, моля!

# 242
И аз ви чета от време на време и като тръгна да пиша все се случва нещо.
Честито на патерица на nMihailova. Бъдете още много много години заедно и все така да се обичате и разбирате.
Честит рожден ден на Пилето.
Честит 5-ти месец на Ева.

Аз от това обезводняване по цял ден кърмя. Не стига че едвам гледам и тичам към WC-то, а и Криси не иска да пусне гърдата. И като го оставя да си играе започва да реве. Сега го оставих при Макси - дано не реве.

Започнах да чета за захранването в библиотеката на кърмаческия, но досега нищо не разбрах. Някакви школи - всяка със собствено мнение, някакви зеленчуци, които изобщо не смятам да давам. Четох и за руската школа с микро порциите. Ако почна директно да му давам микро картоф нали ще го задавя. А педиатърката ни каза да почна със сокове, плодови пюрета, каши и чак тогава зеленчукови пюрета.
Мисля да почна с оризова каша и да добавям от пюретата на хип. Но вчера като четох какво съдържат - те са пълни с неща, които се дават по-късно. Освен някои от тях - като ранни моркови, тиквички с картоф и подобни.
И после какво?  След като опитаме всички пюрета какво да давам - плодови? Мислите ли, че ще мога да готвя на Криси от екологично чистите зеленчуци, които се продават по  магазините (прочетох че на Ситняково има такъв)?
Защото нашата продукция е супер малко - 3 тиквички, 2-3 бурканчета зелен боб. Това е.
Отивам да готвя. Приятна вечер.

# 243
Здравейте МАЙ-ски мами и сладки беборани!
Честит рожден ден на Пилето   bouquet Много здраве и късмет на нея и цялото и семейство!
Честито на нашите МАЙ-ски месечковци - много здраве, зъбки, вкусни пюренца и акани дупенца!
Виф, Макси голям сладур, пу, пу, пу!!! Мерси за снимките на морето, ех морето .......
Пепсън, много се изкефих на Хриси как си лапа крачето - много ме е яд, че вече не може да са босички нашите мишлета, че да си лапат крачетата!
Пипив, стискаме палци  Praynig всичко да мине леко и малката Цвети да не стъпва вече в тези болници, а ти скъпа, пази се, че е много важно в този момент вие около нея да сте силни!

Stryper, наистина темите за захранването са доста и много от тях и противоречиви. Аз също доста изчетох, проучих и т.н. и накрая реших, че ще си преценявам аз какво да правя, претегляйки плюсовете и минусите на различните теории. Така започнахме със зеленчуково пюре (аз също мислех с оризова каша, но тъй като кашите са по-калорични и се препоръчват към 6 месец, реших със зеленчуците. Пък и на този етап кашата трябва да е млечна, т.е. ако имаш безмлечна трябва да цедиш кърма илиАМ да добавяш. Другото което е те са по-вкусни). При нас захранването върви бавно, явно не са и вкусни на Никол зеленчуците, но досега само картоф, и пюре от картоф и ранни моркови на Хип сме пробвали. Стигнали сме до 1/3 от бурканчето на хранене. Определено Никол проявава интерес повече към самата дейност - т.е. лапането на лъжичката, пипането на чашката, хващането на лъжичката, но не и към храната. Почти нищо не сме яли, а колко дрехи съсипахме .... По този повод да ви питам, мами с какво перете дрехите с лекета от пюре. Аз пробвах с прах Бебе, Тема (нали го рекламират точно за това) ама не излизат?
Много  Hug по малките дупенца и лека и спяща нощ!

# 244
  • София
Здравейте и от нас. Днес ви черпим, че ставаме на 5 месеца. Гледам по-нагоре са се сетили за нас, много мерси.   bouquet
Иначе мойта свекърва направо пари си иска. И почва от 100 лв. нагоре. Уж назаем, ама си е пирамида, досега няма върнат лев. А пък сестра му на мъжа ми вчера му се обаждала да пита дали нямам обувки да и дам. Егати на 30 години стана, сега трябва и да я осиновявам. Sick
Иначе тия дни Евка е болна, не може да диша че носа е запушен, и кашля, ама все ми се усмихва на мама слънчицето. Реве само когато е гладна (което си е на 3 часа, като малките бебета). Така че ние хич не сме разредили яденето.

# 245
  • София
Честит рожден ден Пиле,много здраве и любов!
pipiiv стискам палци за понеделник и дано Цвети да не те притеснява повече с гърчове.Ще чакам да споделиш какво са казали французите.За разходка в Пловдив е идеална Градската градина,на мен много ми хареса там,намира се от ляво на Централната поща.
 Камбанска,какво става с твоята плетка,решили какво ще плетеш? Относно плетенето в Градската градина и аз го видях и много ми допадна идеята,само че когато съм с Иван навън немога да плета и затова толкова бавно напредвам с една педя яке,само вечер плета след като всички заспят.В Пловдив си харесах и страхотен модел за одеяло,на една сладурана (ако не се лъжа Яна се казваше) в Градската градина и съм решила тази зима да изплета и аз такова само дано си намеря прежда.
Бубулина пробвай с Вениш,аз махнах с него лекета от черните капки за нос,но е много важно да не си гладила дрехата с лекето защото  нищо няма да излезе.
 Анна да е жива и здрава Ева и бързо да оздравява.

# 246
здравейте и от нас с Марти!
Да ви питам нещо спешно
-давали ли сте на бебоците Хамомила?Някаква клиентка на мъжа ми му го дала и казала, че е много хубаво да го пие, ако е неспокоен и за зъбките...

# 247
  • София
здравейте и от нас с Марти!
Да ви питам нещо спешно
-давали ли сте на бебоците Хамомила?Някаква клиентка на мъжа ми му го дала и казала, че е много хубаво да го пие, ако е неспокоен и за зъбките...

Хамомилата всъщност е Лайка и една моя приятелка, д-р хомеопат ми я даваше за Мони точно за зъбите. Приготвила съм и за Ева, така че давай смело.

# 248
Честит рожден ден на Пилето. Тя скоро не се е появявала! Честити 5 месеца на Ева. Анна и твоите роднини са големи скици. Ох, добре че покрай мен няма такива хора.  Whistling

Дано вече гърчовете да останат зад гърба на Цвети и на никое детенце не се случва нещо подобно.  Praynig

Бубилина и аз петната от пюре и сок ги запирам с Вениш и после в пералнята. Днес особено доста петна прах.

# 249
  • Варна
Шуши, Анна ти го е написала - лайка - действа успокояващо и антисептично по принцип. Моята приятелка дава такова на сина си, който вади вече кътници даже. Аз не съм се сетила обаче за нас да купя smile3555 голяма съм шматка, а детето чак пищи като усети нещо твърдо до венците .... уф, дано излизат най сетне тия зъби наште....

Пипив, стискам палци всичко да е ОК с малката сладурка!!!!

Честитка за Ева   bouquet !!!!

И още една честитка за Пилето!!!   bouquet

# 250
  • София
Здравейте, майчета, не сме се отчитали вчера, ама нали гледаме да използваме малкото слънчице за разходки навън. Честито на всички празнували!
Честити 5 месеца на Ева, да се оправя бързо и да се усмихва още повече!
Оказа се, че за да заспи в 22.00 Румен не трябва да спи след 19.00, тоест 3 часа преди това и нямаме проблеми сега. Иначе луди ставахме докато го приспим, което ставаше към 23 - 24 часа с триста мъки и най-интересното е, че по-предната вечер, след като детето се беше изнервило и нищо не помагаше, татито измисли да сложим няколко кристалчета захар на бибата и Румчо като я засмука и след 2 мин. заспа Shocked Днеска в количката като се размрънка, спеше му се ама не заспива, а си скърца и аз сложих една капчица от гелчето му за зъби на бибата, успокои се, щото явно му харесва на вкус и заспа... Знам че не е хубаво да се свиква с тия методи, обаче направо се родих като не ми крещи, докато го возя Mr. Green
Момичета да ви питам, които започнахте захранването с плодови пюрета - по кое време ги давахте, кърмихте ли непосредствено след това, с какво количество почнахте и най-важното, до колко трябва да се стигне? Защото педито каза да давам на обед 2 седмици, първо по 2 лъжички  и постепенно да увеличавам, после веднага да кърмя, обаче не разбрах до колко да увеличавам newsm78 А ако не искам да замествам хранене кога да давам пюрето, вие как правите?

# 251
Цитат
Хамомилата всъщност е Лайка и една моя приятелка, д-р хомеопат ми я даваше за Мони точно за зъбите. Приготвила съм и за Ева, така че давай смело.
Благодаря за бързия отговор на Анна и Виф... Ама Марти заспа, докато се ровя в нета, утре ще му дам... Във водичката нали?

Сега да честитя на месечничетата  - да са здрави, зъбати и послушни!!!
И някой бебок да повлече крак, че и на нас да ни излязат скоро зъбите, да не се мъчим вече...
Бабълче, давам пюрета сутрин и на обяд. Започнах с 2-3 лъжички - нали се нарича захранване- на следващия ден повече, аз направо половината му дадох втория път, то си личи дали му харесва на детето и така... докато започне да изяжда по 1 цяло пюренце.
Мен ме устройва да замествам обедното хранене, защото за следващото кърмене имам достатъчно насъбрала се кърма.

Уфф нещо друго щях да пиша, ама.....тююю...
Спокойна вечер!

# 252
  • София
oh 6u6i, марто да го изпапкаш!!!!!!!!! много е сладък , как спи ангелчето  Flutter

лека нощ!! миа спи от 8.30, аз съм, за бой, защо стоя  Naughty
 ooooh!

# 253
Момичета да ви питам, които започнахте захранването с плодови пюрета - по кое време ги давахте, кърмихте ли непосредствено след това, с какво количество почнахте и най-важното, до колко трябва да се стигне?

Аз давам на обедното хранене, което е около 12-13ч. Непосредствено след това кърмя. Но мисля постепенно да заменя това хранене. Започнах с 2ч.л. на втория ден пак 2ч.л. на третия 4ч.л. на четвъртия ден пак 4ч.л. и така постепенно увеличавам като по 2 дни давам едно и също количество докато стигна едно цяло пюре. Тогава трябва да не давам кърма, но аз мисля да дам. И след като започна с картофено пюре и за десерт плодово, тогава може би няма да давам кърма.
Радвам се че си измислила начин да заспива Румката. Някои бебета са так като си вземе сънчето малко по рано и после иди че го приспи. Но Нашия задължително го приспивам към 19.30-20ч и после като се събуди, къпем , яде и пак заспива. Така е свикнал.

# 254
Добър вечер!

Честито на 5 месечните ни бебоци! Да растат много здрави и щастливи!

Много сладурски бебоци си имаме беее, много обичам да гледам снимки.
Анна, стискам палци Евка да оздравява бързо, на Килиан като му беше запушен носа беше някакъв ужас.
Пипиив, и на тебе стискам палци Цвети да не получава повече гърчове.

Аз да ви се похваля, от близо месец чакане, най-накрая ми пристигна новия лап-топ ( MacBook)  newsm44 smile3521 и сега му изпробвам всички функции  smile3521.

Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт