Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 142
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Някой да препоръча нефролог? Чудя се вече къде да ходя.

Пандорина, със сто ръце д-р Шурлиев. Работи в Исул и МЦ Калимат в Борово.

# 271
Благодаря ви много! Може Панцефа да е бил ок, но хомеопатичното ме разбита. Днес личната ми каза, да не съм очаквала кой знае какво от нефролог, то това било нелечимо, да съм си живеела с бактериите по-добре отколкото да се съсипя от лекарства. Ако нямах симптоми щях.. но не става.. Сега предстои Таваник и ако не стане сигурно венозен и то пак без гаранции. Личната каза, че тия силните венозните ги ползвали при сепсис.. едва ли не ако си на умирачка.. От гентамицина се оглушавало.. Изобщо.. чудничко.. Да се чудя да оглушавам ли, да ослепявам ли, да се шизофренирам ли.. или да се оставя да си умра от усложнена уроинфекция...

# 272
Предпоследният уролог, доста възрастен и с богат опит, каза, че при такива упорити инфекции в един момент трябва да се спрат АБ, защото те вече не лекуват, а хранят бактерията. Същият вече не изписваше хинолони, тъй като негов близък беше пострадал, не от негово предписание, но бил с разкъсани сухожилия.

Аз спрях от 3 дни Боровинката.
Имам още 26 капсули, но адски ми се раздразниха стомаха и червата, 2 дни беше страшно. Sad
Мисля след празниците да пусна стерилна урина, да видя струваше ли си да се мъча изобщо?

# 273
Дева, аз я пих около седмица само. Засилваше ми симптомите.

# 274
Ако можеше този възрастен уролог да каже като се спрат АБ как да спреш кризата...а за хинолоните, освен с уролога и с още две вътр.болести говорих, които ме убеждават, че не било толкова страшно, че сега покрай короната ги изписвали
 на килограм и само за по 1 случай казваха, че имали със повредено сухожилие....
Не знам...

# 275
Пандорина, аз например съм с дразнене в мехура, щипане и боцкане (от време на време), но не са толкова силни , че да не мога да работя.
Днес обаче взе да ме боли страната от дясно, като от седмица се обажда тук-там. Ще преценя ако стане по-зле дали да пия антибиотик, защото работя физическа работа и се е случвало да ме боли гърба когато съм се пренатоварила и да опъват мускулите. Не знам дали под криза имате впредвид онази болка в мехура, която ти насълзява очите направо и чувството, че постоянно е пълен, а има 2 капки (някои жени я определят като родилна болка чак)  На частно ако отидете не могат ли да ви приемат за 2-3 дни да влеят някакъв антибиотик?

# 276
Lime, при хроничния цистит болката не е толкова силна, освен когато се развихри кризата и не се стопира с антибиотик в първите 2-3 дни. Ако щипе, боцка и пр.значи бактерията си работи и все повече се окупира в мехура. И хронифицира. Днес съм в чудене. Аугментин го спрях. Но направих 7 дена. Но сега не знам какво да правя, дали да почвам ФУРОЛИН, дали Таваник, дали билки. Ще полудея. Преди малко пак мътилка. Дадох и една стерилна въпреки, че съм на АБ, но сутринта беше бистра и предполагам ще е чиста. Няма кск да знам кога ще изпикая мътилка, че да дам тогава. Ако мътилката се задържи до довечера и имам и др. симптоми ще почна Таваника.. 3-ти поред АБ, ако не броим монурала. И така докъде... За вливане на венозен на частно е много скъпо.Личната каза, че стрували по над 1000 лв... Просто не знам...

# 277
При мен паренето е предимно след полов акт. Иначе дразненето в мехува си е почти всеки ден. А как след толкова антибиотика имате още симптоми не знам. То вече и ако антибиотиците не се спрят с бактерията...

# 278
Лорита благодаря ти много за препоръката, успях да се свържа с д-р Шурлиев и той беше изключително отзивчив по телефона ме изслуша, зададе въпроси и каза да отида утре в ИСУЛ и да нося всичките изследвания досега и какво съм пила..каза да си пия аугментина засега...и все пак малко от малко се поутпуснах, че от сутринта ходя като сомнамбул из стаите в чудене какво да правя. Не знам как ще е нататък, но впечатлението ми от разговора е много добро. Поне ще имам опция ако се налага да влизам за венозен АБ. И изобщо личната ми лекарка се чуди защо ходя при уролози, а не при нефролози. Вика уролозите са за операции..нефролозите са за консервативно лечение.

# 279
Това не е така.
Аз винаги ходя при уролози, те също могат да лекуват консервативно.
Пандорина, защо не влезеш по клинична пътека, ще ти е безплатно венозното лечение.

# 280
Пандорина, мила неслучайно ти го препоръчах. Смятам скоро да отида при него. Работи и със ЗК. Според мен не почвай Таваник. Шурлиев беше казал при тежки симптоми, докато излезе стерилната, само обезболяващи. Моля те сподели после какво ти е казал. Носи си всички изследвания. Той е много внимателен и задълбочен.

# 281
Да, ще споделя. Ако той сметне, че съм за прием ще вляза макар, че сега с тоя ковид по болниците си е също риск. Просто вече искам да имам един лекува лекар, а не да търча.. и да се мятам от един на друг като пате в кълчища. Дано този път съм уцелила.Преди ходих при Халачев, който е внимателен, но не сработи лечението със Зината, за малко цистоскопия, а условията в МВР болницата са много зле. Тогава тръгнах при Йотовски, но.. нещо и тук не става, донякъде и заради мен, защото се дърпах от хинолони и нитрофурантоина.

# 282
Аз също съм мислила да вляза в болница за венозни АБ, но мисълта за задължителна цистоскопия по КП ме отказва.

# 283
Задължителна цистоскопия??!! О не!

# 284
Не знам, но се опасявам, че може да има.
Влизала съм в неврология, има задължителен скенер на съответния дял от гръбначния стълб, или рентген поне.
Колко му е да включат цистоскопия, с нея вземат повече пари от КП.

Общи условия

Активация на акаунт