Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 139
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Дори за пръв път го чувам това лекарство. Само пробиотик пих, но явно помогна.

# 256
Добре де, вие не пиете ли АБ с противогъбично?
Аз винаги пия Микомакс/Флукорик/Флуконазол.
С бактерията не се справям, но поне гъбички нямам.
Пих, не помогна.

# 257
Дева микомакса как го пиеш. Казва на 3 дена, обаче аз не разбирам дали ако си го пил на първия ден после на третия или ако си го пил на първия, минават три дена и го пиеш на следващия, който идва 5-ти.
Между другото аз се обадих на Йотовски да му кажа, че 3-4 дена след монурала пак почват симптоми и той каза че при това положение нямало смисъл да пия повече аугментина, явно не действа, да съм почвала Таваника или вливане на венозен антибиотик. Само, че и той не знаеше къде могат да ми ги направят..уж ми се води лекуващ лекар...и сега съм пак в шах и паника какво ще правя като тръгнат пак нещата...

# 258
През 3 дни го пия.

# 259
Пандорина, според мен не трябва да прекъсваш антибиотика така. Сигурно малко ти е останало, допий го. Така само резистентност ще си докараш.

# 260
Пандорина, голяма беля ще си направиш с това смесване на АБ.
Пи Панцеф, Монурал, сега Аугментин, пак Монурал, хомеопатия, каша голяма.
Тоя Монурал хем не върши работа, хем не е добре да го пиеш безразборно.

# 261
Дева, а какво да правя? Нали ходя на лекар и ми ги предписва. Като почне криза как да я спра.. докато излезе стерилната и ида на лекар? А и антибиограмата е заблуждаваща, пише S на всичко, а нищо не работи. Миналата криза съм се оправила с Монурал +Аугментин + нитрофурантоин. Сега не мога! Не знам какво да правя!

# 262
Емма, мисля, че не се поемат от здравната каса тези изследвания, но съм попадала и на цени от порядъка на 200-250 лв за пълния пакет. Да, сумата никак не е малка, но вариантите са единствено тези изследвания и цистоскопия, за да се постави точна диагноза, така че според мен си струва да се направят.
Моля те да ми кажеш, къде да отида за ползвам този пакет, не мога нищо да намеря. Но какво влизаше в него, когато си се изследвала?

# 263
Емма, мисля, че не се поемат от здравната каса тези изследвания, но съм попадала и на цени от порядъка на 200-250 лв за пълния пакет. Да, сумата никак не е малка, но вариантите са единствено тези изследвания и цистоскопия, за да се постави точна диагноза, така че според мен си струва да се направят.
Моля те да ми кажеш, къде да отида за ползвам този пакет, не мога нищо да намеря. Но какво влизаше в него, когато си се изследвала?
Цената, която съм посочила, не е фиксирана. В различните здравни заведения е различна предполагам. Бях чела в друг форум, че някой си беше направил уродинамични изследвания на тази цена, но не знам къде и при кой лекар.
Аз все още не съм си направила тези изследвания, но лекар от Токуда ме посъветва ако симптомите ми не отшумят, да си ги направя там.
А относно това какво включват, ето повече информация:

Уродинамичните изследвания включват:
• Урофлоуметрия – неинвазивно, скринингово изследване, което обективно показва уринния ток (количеството урина/единица време) по време на уриниране.
• Цистотонометрия – инвазивно изследване с което се измерва налягането в пикочния мехур.
• Pressure–flow study – Цистотонометрия и урофлоуметрия. Измерване на налягането в пикочен мехур по време на уриниране.
• Профилометрия – инвазивно изследване на състоянието на уретрата.
• Сфинктерна електромиография – неинвазивно изследване, което показва функцията на външния сфинктер на уретрата.

Бих те посъветвала първо да се консултираш с добър уролог, който да ти обясни по-подробно самите изследвания и евентуално след като ти ги направи да ти постави точна диагноза.

# 264
Момичета откачих снощи и спах без гащи и без ежедневна превръзка. И се чувствам много по добре?!?
Каквато и болест да е тая не може да мине за една нощ. Вече си мисля дали не правя алергична реакция към ежедневните ми превръзки.
Днес съм на гинеколог, а утре пак на уролог.
Или пък е песъчинка, която съм изпикала. Но тогава не трябваше ли да ме боли надрасканата уретра?

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 07:31 от Sleepy B

# 265
Някой да препоръча нефролог? Чудя се вече къде да ходя.

# 266
Pandorina, защо не пробваш при Марта Ортова? Аз последно бях при нея...

# 267
Къде приема? Доволна ли си?

# 268
  • София
За София знам, че са добри нефролозите в Александровска и в ИСУЛ. Аз лично ходих при доктор Георги Иванов в Александровска, малко е шантав, но съм доволна - оправи ме.

# 269
Пандорина, все се надявах, че Панцеф ще свърши работа при теб.
Не знам какво да кажа.
Дано намериш точен лекар.

Общи условия

Активация на акаунт