Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 275
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Три работни дни.

# 436
  • На брега на реката
Благодаря ти!

Значи лаборантката ме е подвела, като каза, че още вчера ще са готови!

# 437
Ако няма нищо обикновено излиза за 48 часа, антибиограмата отнема още един ден Simple Smile
Поне при мен е било така до сега.

# 438
При мен когато няма нищо излиза някой път за часове, но във всеки случай до вечерта на същия ден. Забави ли се повече знам, че има растеж, някой път съм звъняла в микробиологичната лаборатория  да питам. Имало е случаи да няма нищо, да го изпишат на другия ден.
Четох сега една статия в первод от руски за диагностика, лечени и пр. Имам чувството, че там са доста по-напред в тези неща.Примерно се назначават лекарства за стимулиране на имунитета, лекарства за подобряване на кръвообръщението, физиотерапия и т.н., неща каквито  тук не съм чуля някой да предписва. Най-вероятно дори не са ги и чували. Например за едно лекарство, за което прочетох в интернет (хексамин) никой от лекарите не беше и чувал. Добре, хубаво, сигурно го няма в бг, но това означава, че те изобщо не четат и не следят. Научили там няколко стандартни неща и като папагали всичките ги повтарят....абе нямам думи просто...после що хронифицирали случаите и що сме се самолекували...

# 439
Пандорина,може ли статията?Моите първи урологични кризи ги направих там и минах през опашки и фитопрепарати.Божествен обезболяващ фитопрепарат имат -Уролесан.И нямах рецидив след лечението.
Върнах се е.коли.Вече не знам дали е за радост.2020г голяма мъка беше със стаф. ауреус, след безброй аб премина в клебсиела пневмоне и сега след ковида -старата,тривиална гадост...

# 440
Това е линка, доста е дълго, но има важни неща. Е, едва ли са достъпни за нас при положение, че точно тези лекарства май ги няма тук, но поне да се вижи логиката на нещата. Евентуално могат да се търсят заместители, но не виждам как ще стане, да просвещаваме  лекарите си ли...

https://bul.turnpikeclinic.com/kak-lechit-hronicheskij-cistit-u-zhenshhin.htm

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 21:18 от pandorina

# 441
Съни, и аз ще се радвам при мен да е старата гадост, пред новата.
Колкото и да е абсурдно.

# 442
Пандорина ,благодаря ти.Ще го прочета и вероятно взаимствам.
Дева,аз и е.коли не харесвам.Години уролозите я подценяваха, все им беше банална и скучна,а после по операциите в следствие на нея ,съм с късливи тъкани и все неуспешни...  Та не знам коя бактерия е по-малкото зло...Останалите с изключение на стафилокока,от 1 -2 антибиотика,преминаваха в е.коли,а туй е упорита сган.

# 443
Момичета, излезе резултатът за уреаплазма и микоплазма.Отрицателни.
Ииииии огромно количество Е.коли.
В сряда ми е часът за уролог, уж държах положението с билковите, но днес ме дразни повече и пари.
Дайте съвет , какво да пия, докато ми дойде ред за лекар?
Мисля си да изпия един монурал, да задържи положението.

п.с. ешерихията отново е чувствителна към всичко.

# 444
Vervam, да Монурал изпий. Аз днес дадох за Уреаплазма и Микоплазма в Геника. На скромната сума 57 лв. Пуснах и 2 стерилни защото сутринта беше голяма мътилка и дразнене в мехура... Сега по не ме дразни, но урината е обезцветена.. изобщо.. май към 3 рецидив бият нещата.
Vervam, какъв беше твоя случай? Сега втори рецидив ли ти е след АБ лечение?

# 445
Vervam, да Монурал изпий. Аз днес дадох за Уреаплазма и Микоплазма в Геника. На скромната сума 57 лв. Пуснах и 2 стерилни защото сутринта беше голяма мътилка и дразнене в мехура... Сега по не ме дразни, но урината е обезцветена.. изобщо.. май към 3 рецидив бият нещата.
Vervam, какъв беше твоя случай? Сега втори рецидив ли ти е след АБ лечение?

Уреа и Мико в Бодимед- взеха ми 30 лв общо.То се води едно изследване, излиза в ценоразписа им само Микоплазма, но включва и уреа.Това дори момичето на касата не го знаеше, добре, че беше лаборантката да каже...
Моят случай- никакви проблеми с цистит до януари, на 9-ти секс без предпазни средства(за пръв път),на 15-ти ужасно остър цистит, за 2 часа с нетърпими болки и кървави съсиреци в урина.Изпит монурал(по предписание на личната лекарка), помогна ми, до следващия секс...пак 5 дена след него цистит, вече реших, че е явно от нещо, което правим, без да искаме пренасяме бактерии или нещо такова.Изпих пак монурал, пак ми помогна и вече внимавахме...да, ама не- 5-6 дена след секс, отново цистит.Вече пуснах изследвания и отидох на уролог, изписа ми антибиотик от рода на левофлоксацин(не помня точното име), мина ми уж.Почнахме да правим пак секс и отново същото...пак при уролога, пак антибиотик- уназин, пак излекувано всичко(доказано с изследване на урина) и в момента отново съм с цистит(този път 10 дена след секс).
Обобщено- 2 монурала и 2 по-тежки антибиотика за 5 месеца .
В момента чакам микробиологично изследване на семенната течност на мъжа, да изключим и това.

# 446
Беше ли пила нитрофурантоин или Бисептол преди и след секс? Явно ще трябва.

# 447
Беше ли пила нитрофурантоин или Бисептол преди и след секс? Явно ще трябва.

Не, взимах само цистостоп.

# 448
Просто недоумявам как при толкова ясна картина не са ти предписали профилактично.

# 449
Че и на мен не са ми предписвали профилактично.
Бисептол съм пила по антибиограма, на следващия път пак излезе S към него.
Нитрофурантоин няма в антибиограмите, само Нитроксолин.

Общи условия

Активация на акаунт