Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 140
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
pandorina, вие не пихте ли вече два антибиотика или не?

# 136
Пих Монурал + Панцеф. Но не направих опашката.От страх нитрофуратоинът да не ми навреди... Сега както се очертава ще пия сигурно и Таваника и нитрото... и.. не ми се живее просто...

# 137
Монурал колко прахчета пихте? На мен са ми изписвали 4 по определена схема.
Нитрото щом имате фиброзни изменения, не мисля, че е вариянт, но все пак питайте лекуващият лекар.

# 138
3 прахчета през ден. При второто включих Панцефа.Аз изобщо не знам имам ли вече варианти. Или трябва да избирам между увреждане на белия дроб или на бъбреците.. Ако преди това не се озова в лудницата.
Относно чесъна, каза 2-3 пъти в седмицата. И трябвало да е лютив иначе нямало да стане. И кога ми го казва?! А забравих да го питам колко време може да престои с лимона, аз го пих сле повече от 24 ч, може нищо да не е останало от активното вещество.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 10:34 от pandorina

# 139
Пандорина, не ми е изписван така Монурал.
Или самостоятелно, 3 прахчета, през 3 дни, или еднократно, докато чакам МБ.
Спря ли пишкаш често?

# 140
Сега не пишкам често, но мътилката напредва. Дадох стерилни 2 лаб.

# 141
Pandorina, не съм много наясно с хомеопатията, но знам, че могат да се редуват в един и същи ден различни хомеопатични, не е изключено да си вземаш Стафизагрията ( примерно през деня), а Колибацилинум (това не го бях чувала) вечер. Но все пак щом имаш лекар хомеопат трябва да ти каже. Учудих се само за Стафизагрията, защото в сайта на Юрукова пише, че е за цистит след полов акт. Аз съм ползвала кантарис и арсеникум албум, но при мен бактерии няма. При теб ситуацията е различна.

# 142
Вече нищо незнам и не знам на кого да имам доверие. Имах доверие на тази хомеопатка, не съм предполагала, че може за се стигне до нова криза, но пък може просто да е съвпаднало, да не е провокирано от хомеопатията.
Да и аз видях, че Стафизагрията е за травматичен цистит, но може нещо друго да е открила в мен, което да пасва на това лекарство. Така или иначе..ако нещата твърде много се влошат няма да мога да стоя само на хомеопатия и най-вероятно никога повече няма да посмея да я ползвам за този проблем. Бактериофагите, които пих явно нищо не са направили..остава да се свързавм с центъра в Грузия и срещу 1900 евро да провеждаме дистанционно лечение с индивидуално приготвен бактериофаг, но..изобщо не знам ако почна антибиотик ...бе..ще се тровя до откат с АБ и това е...От Полша също ми писаха, но там трябва да ходя поне 3 пъти, а с тая пандемия как се пътува сега...

# 143
pandorina, не си спомням преди това лечение, пуснахте ли урина? Ако има бактерия, към кои антибиотици е чувствителна?
Моята също беше мътна през ноща като ставах, почти не се виждаше дъното на тоалетната.. ама каквото е, това е. Нося си 2 таблетки Фуролин с мен където и да ходя, и така. Пия прополис, алое вера, пробиотици, Д-маноза и червената боровинка.
Ще започвам пак билки. В България като се прибера ще търся хомеопат.

# 144
3 прахчета през ден. При второто включих Панцефа.Аз изобщо не знам имам ли вече варианти. Или трябва да избирам между увреждане на белия дроб или на бъбреците.. Ако преди това не се озова в лудницата.
Относно чесъна, каза 2-3 пъти в седмицата. И трябвало да е лютив иначе нямало да стане. И кога ми го казва?! А забравих да го питам колко време може да престои с лимона, аз го пих сле повече от 24 ч, може нищо да не е останало от активното вещество.
Pandorina, чесънът не е ли противопоказен при хомеопатично лечение? Аз лично не консумирам чесън, лук, мента и шоколад заради хомеопатията.

# 145
Не знам, някъде прочетох че не бил антидот. Май са на различни мнения. Така или иначе трябваше да пробвам да стопирам кризата. Все пак имаше разстояние между двата приема. В 3 ч през нощта взех чесъна, към 9 сутринта хомеопатичното. Чесъна нищо не стопира, не знам сега хомеопатичното дали влияе. Хомеопатката ми казва две изречения и ми затваря телефона. Никога досега не ми е казвала какви храни да избягвам и пр. Дори за ударите в дланта не ми е казала, но го знаех отпреди...Като гледам как се развиват нещата май дотук ще сме с хомеопатията. Аз отидох за да предотвратим рецидив, а реално го предизвикахме. Предполагам, че просто лекарството е предизвикало жизнената сила на тялото да се бие с бактерията, съответно е предизвикало и нея на бой. И за съжаление поне досега тя надделява...особено пък като изпадна в паника и стрес от задълбочаващите се симптоми.

# 146
Pandorna, разбирам те напълно. На моменти и аз си мислих, че проблемите ми се позадълбочиха с хомеопатията и въпреки всичко не се отказвам за момента. Просто докато се нацели точното лекарство за нас явно ще е така. Имам причина да вярвам, че хомеопатията помага, защото ми помогна за друг проблем. 
Относно антидотирането, моята лекарка пък ми каза от самото начало да избягвам особено чесън и лук в сурово състояние, както и мента и кофеин. Взела съм си даже и хомеопатична паста за зъби за всеки случай. Иначе и аз чета различни мнения в нета. Другата седмица и аз съм на преглед, да видим какво ще ми предпишат този път.

# 147
Нямаше да е проблем да нацелваме лекарството ако не беше свързано с криза, заради която сега пак трябва да се тъпча с антибиотик. Това не биваше да се допуска. Има начини, при точно подбрана потенция и доза този риск да се избегне и нещата да протект по-меко. Сега ме кара да започна Колибацилинума 1 М а аз бях чела, че той никога не бива да се взема в остра фаза!! Какво да правя?! Ще рискувам, то и без това нещата вървят на зле.. та.. ще го направя и това и ако ескалират нещата Монурал и това е.

# 148
И на мен са ми давали Колибацилинум, но не в остра фаза.. Но щом е преценила лекарката взимай го и се запасявай с монурала. Аз все още гледам да пия чайовете на Мустафов, но днес пак усещам една тежест в корема и на моменти има често уриниране. Няма край Sad

# 149
И на мен са ми давали Колибацилинум, но не в остра фаза.. Но щом е преценила лекарката взимай го и се запасявай с монурала. Аз все още гледам да пия чайовете на Мустафов, но днес пак усещам една тежест в корема и на моменти има често уриниране. Няма край Sad
Какви са тези чайове?
Не и казах, че съм яла чесъна.. Тя ми затвори телефона

Общи условия

Активация на акаунт