Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 27 683
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Т.е. само мътната урина те притеснява?
Да не е от някаква храна?

# 181
Не, бактерии са, изолирани и в двете лаборатории...знам, че при нелекуван цистит има голяма вероятност от пиелонефрит. Знам и за случаи именно след хомеопатично лечение..доведени до спешното в тежко състояние...започнаха да ме болят бъбреците..и все още де..в сряда ще ида да ме видят на ехограф..засега мътилката все още е налице, но се надявам да са мъртви бактерии..да не е гной от бъбреци примерно..че имах по бельото нещо жълто, което ми заприлича на гной.

# 182
Намерих интересна статия за растение, но не мога да открия продукт, който да се произвежда с него:

https://healthylife.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B … vA4fsEARflpUOL8xI

Някой да е чувал за бучу?

# 183
https://magazin.newage.bg/ - този ли линк не знам защо не работи, но ако напишете в търсачката бучу ще излезе.
https://bilki.bg/buchu-leaf-60-capsules.html
https://bilki.bg/maslo-ot-buchu-agathosma-betulina-5ml.html
П.С. Намерих го и в няколко английски сайта. Не знам защо не е упоменато тук , че съдържа 60% алкохол.

Искам да попитам като се потупате на гърба отзад с юмрук, боли ли ви? Аз от лято нямам болка, но от дясно имам. Усещам я отпред обаче, над пъпа. Чувала съм, че ако имаш болка при потупване значи има нещо на бъбрека. Вярно ли е според вас?

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 11:22 от Lime_

# 184
Може и да e вярно, защото си спомням, че са ме потупвали при преглед.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 16:35 от Didi_V

# 185
Вярно е.
Но инфекция в бъбреците е нещо много сериозно, има висока Т, болки, повръщане.
Не минава така незабелязано.

# 186
Освен с ехограф, на последния преглед ме и "потупваха".Само че не е при пъпа, а отстрани, където е кръста.

# 187
  • София
Вярно е.
Но инфекция в бъбреците е нещо много сериозно, има висока Т, болки, повръщане.
Не минава така незабелязано.
Не точно, зависи от инфекцията и от човека. При мен мина с ниска температура, която на 5ти ден с антибиотика мина. Иначе и мен потупваха и ме болеше само и левия бъбрек, с който беше и проблема..Но болката си беше и отзад под ребрата.

# 188
И мен ме болеше отзад тоя път, на ехографа нищо не се видя и също ми каза, че температурата е показателна дали на бъбреците има нещо.
Почвам аугментин 10 д и после фуролин. И макмирор за мазане вагинално...Отново отказах хинолонов...
Завъртях се в порочния кръг на антибиотиците и не знам има ли излизане от там. Всички казват "антибиотиците няма да ви решат проблема", ама не казват какво ще го реши. Не казват като почне криза с какво да я пресека! И какво ми остава? Знам, че ще си скапя организма с тия антибиотици но идея си нямам какво друго да правя. Видя се с хомеопатията докъде стигнах. Не съм наполъно сигурна, че именно тя предизвика втората криза, може и без нея да беше станала. 

Лори, как си?

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 18:21 от pandorina

# 189
При мен има дискомфорт при десния от няколко години. Още след първата бъбречна криза 2014г. Бих го описала като куха болка, понякога като сух или подут го усещам. Странно неразполежение. При потупване ме болят червата обаче, не толкова отзад.
Да и аз знам, че инфекцията е много сериозна и лекар ми е казвал, че дори не можеш да стоиш прав.
Пандорина, за фуролина не знам, питахте ли лекар?

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 20:04 от Lime_

# 190
  • София
За болката е така, определено не се издържа.

# 191
При мен има дискомфорт при десния от няколко години. Още след първата бъбречна криза 2014г. Бих го описала като куха болка, понякога като сух или подут го усещам. Странно неразполежение. При потупване ме болят червата обаче, не толкова отзад.
Да и аз знам, че инфекцията е много сериозна и лекар ми е казвал, че дори не можеш да стоиш прав.

Да, днес бях. Питах го и за едно друго лекарство, за което прочетох в интернет метенамин (хексамин), което се използва също и което освобождава фармалдехид при разтваряне, но само ако урината е кисела. А формалдехида е як антисептик. Оказа се, че докторът не го е и чувал, но си го записа и каза, че ще го провери. И въпреки, че е частен център днес не ми взе пари. Иначе вторичен преглед е 40. Много е мил, но..освен да гледа по антибиограмата и да изписва антибиотик вземайки предвид и моето мнение, друго не знам какво може да направи...ако е някой друг обаче да ме е изхвърлил, само нещо се опасявам, възразявам, и не искам да взимам хинолонови...и то става накрая "ми освен това? викам това не съм го проучила, по-добре това.." Хахах..сега се смея ма хич не ми е до смях...

# 192
Следващия път ще дам стерилна урина с тампон.
Не, че се съмнявам във вагинално смесване, но да съм 100% сигурна, че няма.

Да, като бях в болницата за цистоскопията, имаше една жена с бъбречна инфекция. Не можеха да ѝ овладеят Т, повръщаше и не можеше да стане от леглото. На няколко обезболяващи и пак я болеше.
От цистит няма такива неща.

Този Фуролин и аз да питам, лекар ли го назначи?

За хинолоните - казвам си, че съм ги пила всички, без ефект, и не ми ги изписват.
То аз въобще вече не искам да пия АБ, де. Никакви.

# 193
Следващия път ще дам стерилна урина с тампон.
Не, че се съмнявам във вагинално смесване, но да съм 100% сигурна, че няма.

Да, като бях в болницата за цистоскопията, имаше една жена с бъбречна инфекция. Не можеха да ѝ овладеят Т, повръщаше и не можеше да стане от леглото. На няколко обезболяващи и пак я болеше.
От цистит няма такива неща.

Този Фуролин и аз да питам, лекар ли го назначи?

За хинолоните - казвам си, че съм ги пила всички, без ефект, и не ми ги изписват.
То аз въобще вече не искам да пия АБ, де. Никакви.
И аз не искам, но как да спра кризата?

# 194
Не знам какво имаш предвид под криза?
Ти пита ли защо ти е мътна урината?
Ясно е, че не е от бактерията.
Има друга причина.
Ако само това те притеснява, иначе ако имаш другите циститни симптоми, трябва да пиеш.
Но пък един след друг толкова, не знам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт