Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 221
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • На брега на реката
Пандорина, как върви с Уростим-а? Аз съм няколко дни след Ципрафлоксацина и съм горе-долу добре, но и дойдохме в Хисаря, та да комбинирам с водата. Преди 2 години, много ми помогна басейна и мин.вода!  Гледам да пия много вода и дано има ефект!

# 556
Минералните басейни не са ли противопоказни?И като цяло водата?
Преди време някой ми беше казал, че изобщо не са добре за подобни проблеми(не че вярвам сляпо).

# 557
Не знам кск съм. Днес от сутринта през 30 мин пикане и мътност с по-едри частички, имаше едно колкото нокътя ми бяло разплуто, надявах се да е от Глобулата лактажин... но.. кой знае... Пуснах пак стерилна и обикновена макар, че беше само 20 мин след предишно пикане.. но да видя тая мътност от какво е. Буболина след Ципрото нямаш ли опашка?

# 558
Здравейте!След постоянни позиви за уриниране и някак странно чувство,че не съм се изпишкала както трябва си направих стерилна урина и се оказа,че имам Клебсиела в урината ,а после пуснахме и вагинален секрет-и там имаше.След приема на два вида антибитик с пробиотик по антибиограма (левофлоксацин и ксимебак)първия не подейства и ми предписаха втори,но май няма подобрение,а имам още 2 дни от антибитика.С втория антибиотик пиех и всякакви билки и домашни лекове за ,които прочетох ама явно е упорита гадинката. Четох за бактериофагите и намерих от къде да си закупя (понеже в ЕС не са удобрени) и исках да попитам някой нали е ползвал и  има ли ефект?Става въпрос за Ензимон.Благодаря предварително за отговорите!По принцип почти съм се навила да пробвам,но малко мнение не е излишно Wink

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 14:48 от Nadq Ignatova 605301

# 559
  • На брега на реката
Нямам опашка!
Минералните басейни в Хисаря ми бяха препоръчани точно за такива проблеми, а и водата за пиене също. Преди 2 години ми помогна и затова дойдохме пак!
Колко дни след АБ е добре да пусна стерилна, за да видим какво е положението?

# 560
Буболина,седмица поне.
Пандорина,тук има тема за протеолитичните ензими,които съдържат основните съставки на фибринолизина.И аз го харесах като описание.

# 561
Аз съм правила цветна снимка.
Не е проблем за пикочния мехур, но трябва задължително да си пуснеш микробиология и хламидия на влагалищен секрет преди снимката!
Това и лекарите си го изискваха при мен.
Вкарва се нещо като катетър през шийката на матката и внася на вътре всичко, ако има някакви бактерии.
Ако не си с упойка, един съвет от мен- изпий един аулин половин - 1 час преди процедурата Simple Smile
Успех, дано всичко е наред!

Благодаря много. Малко се поуспокоих. С упойка ще ми я правят, но все още не са ми казали за изследванията. Сега съм на преглед и предполагам, че ще ми кажат.
Дано да не се върнат тези бактерии от това, иначе с прегледите нямам проблем.
А за бактериите профилактично мисля да взема от другият месец уроваксом.

# 562
А уретрит как се диагностицира? Възможно ли е при чиста обикновена и стерилна урина да има уретрит?

# 563
На мен ми е чудно, дали някой има болка при физическо натоварване? Дори навеждане напред, лягане по гръб, и т.н. Усещам опъване и остра болка. Понякога като си масажирам на мястото на мехура спира.

# 564
Аз имам опъване, но това е от ендометриозата и срастванията от нея.
При мен е позатихнало за сега, пак има малко дразнене, но съвсем леко.Но и секс не сме правили от 3 седмици.Сигурна съм, че ако сега почнем, ще се обостри.
Мисля да изчакам да ми излезе чиста стерилна урина и след това да почакам още 1 месец И чак тогава секс, но С презерватив.
Да елиминирам версиите дали се предава нещо или е само от механичното дразнене.

# 565
Извинявам се, че пускам поредни постове, но понеже никой не е писал с дни, а имам нужда от съвет, си позволявам да публикувам нещо(предполагам, че ако редактирам последния, никой няма да обърне внимание).
Излезна ми контролата, общата урина само за сега.
Има бактерии, но са много малко, нямам дискомфорт.
Урологът каза да почвам уроваксом и витамините, само ако ми излезе чиста урина.
В момента съм на цистостоп хроно(от 2 седмици), преди него пих Монурал.
Каза, че ако не съм чиста, ще изпишем нов антибиотик, вече по-тежък и с дълъг протокол.
Но резултатите са много гранични и не знам какво да правя...
Нямам му телефона да се обадя Sad

Как мислите, при това минимално покачване, да почвам ли уроваксома или да записвам час за уролога и да почвам 1 месец антибиотик?

# 566
Как малко?
Нормата е до 6, твоите са 17.
Не ми се струва малко.
На мен този Цистостоп Хроно хич не ми подейства, 5 дни го пих, ударна доза.

# 567
Здравейте някои имали мнение за антибиотик флексид и дали може да се приема заедно с детралекс .Благодаря предварително

# 568
Как малко?
Нормата е до 6, твоите са 17.
Не ми се струва малко.
На мен този Цистостоп Хроно хич не ми подейства, 5 дни го пих, ударна доза.

Според мен не е от него нисък резултатът.Последно ми беше 350, за това казвам малко Grinning
Не сме правили секс, иначе пак щеше да е така.
Записах си час за другата сряда , ще се почват тежки курсове с антибиотик, то е ясно...
Док каза в никакъв случай уроваксом, ако има наличие на бактерии.

# 569
За количеството бактерии можеш да се ориентираш само на база стерилна урина. Случвало се е в стерилната да има висок титър, а в обикновената 0. Случва се също и някакво външно замърсяване на пробата и от там да са бактериите. Пусни стерилна, и без друго ще трябва антибиограма ако ще взимаш АБ.

Общи условия

Активация на акаунт