Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 233
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Lime, освен гинеколога трябва и уро или нефролог да се произнесе. Не може да лекуваш само едното щото ще се менкат постоянно. Най-вероятно трябва АБ. Пусни пак стерилна.
Била съм много пъти. Според българския може антибиотик + опашка, английски смята 3 месеца по 1т антибиотик. Нямало смисъл от 7-10 дена курс. То щом в мехура няма махане вече 8 месеца, кой знае и във влагалището колко е стояло или ще стои.
Смятам ако правя лечение да е по-дълго.
Най ме е страх за червата ми. Последния път след Монурала бях два пъти до спешното заради коремна болка. Така и не разбраха от какво е. Пила съм пробиотик през цялото време.

# 541
Lime, при мен от влагалището се махна с един Амоксиклав, 10 дни, Ешерихията. Повече не е имало.
И това беше преди първия цистит.
Обаче от мехура 2 години и половина не мърдаше, след толкова много АБ.

# 542
Не мога да си представя 3 м антибиотик. То от 10 дена се гъбясва и се унищожава чревна флора, та от 3 месеца не ми се мисли...

# 543
Пият някои, и по 6 месеца. Не силни дози, но все пак дълго време.
Аз най-дълго месец съм пила.
Не, че имаше ефект.

# 544
И с години пият след бъбречни операции.И при мен,нефролога е с дълъг курс ,комбинация от аб,опашка,фитопрепарати,при уролозите -7дни нещо и стига толкова.
Сега към антибиотиците,имам изписан и фиброзим.Пробиотика ми е след аб-тата.

# 545
Да, точно за теб се сетих, Съни.
Писала си, че си пила по 6 месеца.

Нямам опит с нефролози, само при уролози съм ходила.
Обаче днес колежката, с цистит, точно при нефролог е била.
Не ѝ пуснала стерилна урина, нямало нужда, то било ясно, че е цистит?! Само обикновена.
И дала рецепта за Акцеф?!

# 546
И как знае какъв е бактерия и на какво е чувствителен?
При кризи,температура са ми започвали аб,но съм пускала преди него урокултура и като излезе се е коригирал аб-то.
Да,6 мес бях на фуролин и ми беше най-спокойния период. Съжалявам,че не го направих 1-2 години.
Иначе поне месец и повече ми са лечебните курсове.

# 547
Не знае.
Изписва на око, широкоспектърен АБ.
Аз и с една АГ съм имала дебати на тема МБ.
Нямало нужда?!
Тя си имала метод, без МБ лекувала.
То при раждали жени винаги имало някакви бактерии, не било стерилно влагалището.
Теории само да искаш.

# 548
Момичета налага се да направя цветна снимка за проходимост на тръбите, обаче с тези цистити направо ме е страх. Урината ми е стерилна вече няколко месеца и се страхувам да не би да хвана някоя бактерия пак при изследването. Имате ли подобен опит? Дали наистина е възможно да ме навестят пак бактериите?

# 549
Нали няма да те бърничкат нещо? От снимка не знам някой да е хванал бактерии.

# 550
pandorina вкарват някаква течност под налягане в тръбите, която се излива в стомаха ако са проходими, ако не са мисля, че я издърпват обратно. Та за това се притеснявам, ако беше само снимка без да ме пипат вътре нямаше изобщо да се замисля.

# 551
Ами аз по тая причина не съм ходила на гинеколог от години. Ще ги предупредиш да внимават, а може и да вземеш Монурал както е описано в листовката за превенция при интервенции.

# 552
Е, не е хубаво така.
Как от години не си ходила?
Цитонамазка всяка година се прави.

Не мисля, че може от цветната снимка да се инфектира пик.мехур.

# 553
Знам, че не е хубаво но така ме е страх от цистит.. Знам, че има по-страшни неща ако се изпуснат, но..
Съни, този фиброзим много ми хареса като прочетох... Дали да не си го предпиша...

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 12:18 от pandorina

# 554
Аз съм правила цветна снимка.
Не е проблем за пикочния мехур, но трябва задължително да си пуснеш микробиология и хламидия на влагалищен секрет преди снимката!
Това и лекарите си го изискваха при мен.
Вкарва се нещо като катетър през шийката на матката и внася на вътре всичко, ако има някакви бактерии.
Ако не си с упойка, един съвет от мен- изпий един аулин половин - 1 час преди процедурата Simple Smile
Успех, дано всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт