Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 236
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Pandorina, в урината последно март изследвах и си беше там. Ще пусна и една урина освен.
Дева, и аз нямам гинекологични оплаквания.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 06:37 от Lime_

# 526
Момичета, аз реших да пусна вагинален секрет  и излезна Ешерихия. Не съм си и мислела, че ще излезне това.
До сега не съм имала във влагалището…
Оплаквания почти нямам, получавам лек сърбеж, но той е към уретрата, не вътре във влагалището.
Дори гинеколога при прегледа каза, че всичко изглежда нормално и че най-вероятно няма нищо. Направо ми се реве…
Утре ще звъня да видя какво ще каже.
Явно се е разнесла от пикочния мехур. Последната микробиология януари беше чиста.
Вие има ли сте бактериална вагиноза и само с антибиотик ли се лекува?

От института по заразни и паразитни болести когато ми поставиха такава диагноза, ми назначиха като лечение единствено Гинофилус вагинално, като капсулата предварително трябва да е поразкиснана за около 3 мин. във вода.

Пробиотика оправя нещата.

Можеш да мажеш крем Клотримазол външно към уретра, анус и вагина и се пресича разпространението.

Около 5 капсули са нужни за един курс на лечение от общо 14

Това ако правите и след секс еднократно, забравяте за цистита.

# 527
Урината, която дадох вчера в ИСУЛ също излезе без растеж, а специално ги помолих да имат предвид и за по-нисък титър. Но в бодимед вече два пъти ми установяват Псеудомонаса в титър 10 на 4-та. Урината сега изглежда напълно бистра но пък имам симптоматика - често уриниране и все по-вяла струя и оскъдна урина, особено дразнене отдолу и в мехура при натиск. Та не знам сега дали тези находки изискват лечение...Ще ми се да остана повечко време без антибиотик за да се възстанови донякъде чревната флора, но от друга страна тая бактерия, която сега е в нисък титър може да се аклиматизира и после да стане трудно да я махна. Просто не знам.

Антибиограмата също излезе, този път има резистентност и към Ципробай, който преди го даваха интермедиерен...

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 12:57 от pandorina

# 528
Pandorina, а какво стана с изследването в Геника? За колко време излиза резултата, мисля и аз да пускам....

# 529
Излезе на другия ден отрицателен.

# 530
Момичета, аз реших да пусна вагинален секрет  и излезна Ешерихия. Не съм си и мислела, че ще излезне това.
Оплаквания почти нямам, получавам лек сърбеж, но той е към уретрата, не вътре във влагалището.
Дори гинеколога при прегледа каза, че всичко изглежда нормално и че най-вероятно няма нищо. Направо ми се реве…
Явно се е разнесла от пикочния мехур. Последната микробиология януари беше чиста.

От института по заразни и паразитни болести когато ми поставиха такава диагноза, ми назначиха като лечение единствено Гинофилус вагинално, като капсулата предварително трябва да е поразкиснана за около 3 мин. във вода.

Можеш да мажеш крем Клотримазол външно към уретра, анус и вагина и се пресича разпространението.

Ако съм ви разбрала, всеки път, след секс, се слага Гинофилус , еднократно?

Защото аз правя цистити след полов акт.Сега съм в почивка, да се възстанови лигавицата на мехура, но ме е страх, че и като почна след това, пак ще се докарам до това положение.

# 531

Ако съм ви разбрала, всеки път, след секс, се слага Гинофилус , еднократно?

Защото аз правя цистити след полов акт.Сега съм в почивка, да се възстанови лигавицата на мехура, но ме е страх, че и като почна след това, пак ще се докарам до това положение.

След секс и след месечен цикъл, еднократно по една капсула Гинофилус + обилно външно намазване на гениталите с крем Клотримазол.

Ако се случи така, че се изтърват нещата допълнително вземам, червена боровинка 100%натурален сок едно шотче като мярка разредено в 150 - 200мл. вода... и ако не даде бърз ефект до 30 мин. и тя вземам една доза чай Кидни....

Няма болки, цистити, урината е чиста... няма антибиотици, с една дума ЖИВОТ🌸

И всичко това докато направите траен имунитет, след което ще разберете, че организма ви се справя и без тези неща, много рядка употреба и само в краен случай.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 18:30 от Latyka

# 532
Здравейте, да се запиша и аз в групата на борещите се. Правила съм цистити преди повече от 7 години, като в едната година имах почти всеки месец. Лекувах се при нефролог с какво ли не, стигнах до мускулно гентамицин (защото отказах прием в болница) и след курс от Монурал и опашка бисептол закрепих известен брой години положението. От миналата година обаче нещата се върнаха отново, няма как да отида при предишният нефролог и сега съм се зачудила при кого да отида. На нефролог или първо на уролог и ако има проблем при нефролог. Другият ми въпрос е понеже ще чакам в края на седмицата стерилната урина мога ли да почна до тогава неоренал и цистостон рапид заедно? Или трябва да се пият отделно. От началото на годината съм изпила поне 10 праха монурал – така че отпада като неуспешен вариант. Мислех си дали да не си взема на своя глава ципрофлоксацин … но засега се въздържам. Надявам се да удържа положението с билковите хапове докато излязат резултатите и се вида с доктора.

# 533
Не прави нищо на своя глава! Особено пък що се отнася до антибиотици. Билкови може. Дали на уро или нефро? На мен личната ми каза на нефро, защото уролозите били главно по операциите и най-вече мъжките проблеми, а нефролозите по консервативно лечение. Аз ходех все на уролози, сега тръгнах по нефролози.Каква бактерия се изолира при теб през тия години? Монуралите сама ли си ги предписа и на база антибиограма ли? В какви дози и интервали ги пи?

# 534
Само е.коли, никога не е била друга. Монурала само си го предписах,  единия път 3 през ден, другия път беше 2 през ден и 1 след седмица... Не всеки път си правя антибиограма. Сега си пуснах... в началото на годината пих Зинат по предписания на ЛЛ. Но билкови ну съм пила и затова се чудех дали мога да взимам двете по едно и също време.

# 535
Само е.коли, никога не е била друга. Монурала само си го предписах,  единия път 3 през ден, другия път беше 2 през ден и 1 след седмица... Не всеки път си правя антибиограма. Сега си пуснах... в началото на годината пих Зинат по предписания на ЛЛ. Но билкови ну съм пила и затова се чудех дали мога да взимам двете по едно и също време.

Д маноза ако искаш си вземи, ако е е. Коли

# 536
Заедно няма смисъл да пиеш Неоренал и Цистостоп Рапид.
И едното ще ти е достатъчно за симптомите, а после АБ по антибиограма.
С Неоренал нямам опит, но Цистостоп Рапид е ОК.

# 537

Какво се случваше след монурала? Колко дена след последния монурал имаше нов рецидив?

# 538
Момичета, да ви ъпдейтна. Изписаха ми Бетадин за 7 дни. Гинеколога прецени, че няма нужда от антибиотик. В урината си стои, сигурна съм. Вчера след обед имах силен дискомфорт, защото не бях пила вода почти.
Също забелязах дали от стискане или от консумация на алкохол, получих силни болки в мехура. Добре, че минаха след 10-20мин.
На моменти ми идва да започвам антибиотик какъвто ще да е и да пия с месеци само да се отърва веднъж завинаги. От антибиограмата не пила съм Ципрофлоксацин и Гентамицин.
Купих си ImmunoMix, дали изобщо ще има промяна не знам. Вече дори не се надявам на разни билкови.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 20:49 от Lime_

# 539
Lime, освен гинеколога трябва и уро или нефролог да се произнесе. Не може да лекуваш само едното щото ще се менкат постоянно. Най-вероятно трябва АБ. Пусни пак стерилна.
Аз вчера давах кръв и урина за профилакт. преглед. Чернодробни ензими са ок. Но левкоцитите в урината (+), а в кръвта са на долна граница. Явно тлее някъде инфекция и организмът не смогва с левкоцитите.
Вчера нефроложката при която ходих ми каза, че е много важно лечението да продължи дълго за да може да покрие момента в който бактерията се опитва да надигане глава. И аз го бях установила от наблюденията си. И по-точно не по-малко от 3 седмици - антибиотик + задължителна опашка. Само с 10 дена АБ не става.

Общи условия

Активация на акаунт