Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 243
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Вчера пуснах две стерилни урини от една и съща порция в цибалаб и бодимед, но преди сериозното помътняване. Имаше съвсем лека мътност. В цибалаб са отчели, че няма растеж, в бодимед - има и я работят, казаха , че не е Ешерихия. Т.е. изглежда ще се повтори резултатът от четвътрък . Значи просто цибалаб не отчитат титър по-малък от 10 на 5, докато в бодимед отчитат.  Иначе цяла нощ пиках през 30-40 мин много оскъдни порции...и така....

# 511
  • На брега на реката
Преди няколко години, след лечение с Гентамицин венозно, продължиха оплакванията за дразнене и тежест, въпреки стерилната урина. Тогава по съвет на гинеколожка, взех Фунголон за 2 седмици по 1 табл. седмично и Феминабиан за 3 дни и имах трайно облекчение.
Сетих се за това, намерих рецептите и реших да споделя.
Сега пия Микомас с антибиотика, но Феминабиана ще си го взема, че днес ми е 6-ти ден на антибиотика и още усещам дразнене.

# 512
Момичета, да споделя и аз последните новини от новия уролог, при който бях, може да са полезни на някой, въпреки че вие вече сте минали по този път.
Той изрази съмнение, че всичкото това е от раздразнен пикочен мехур.
С честите и продължителни сексуални актове в началото сме раздразнили много мехура и просто не може да се възстанови сега, трябва му време.
Вече намалихме секса, но на него малко му трябва пак да пламне.
Пандорина или Дева бяха изразили такова съмнение, че от там ми идват проблемите. Simple Smile
Док каза да си изпия и втория монурал , след 10 дена урина и , ако всичко е наред, почвам Уроваксон(май така се пишеше) + Цистостоп 2*2 + някакви витамини (от рода на на А,Д,Е).
Всичко това ще го приемам около 2-3 месеца , без сексуални контакти за около месец-2 поне и би трябвало след това да се е възстановило всичко.
Каза, че при много критични случаи на цистит, като краен вариант можело да се сложи и хилурон, който изгражда защитна стена около лигавицата на мехура .Само че се вкарва с катетър(неприятно е) и струва 600 лв(3 процедури за 2 месеца).
Някоя от вас пробвала или чувала ли е за този вариант?

# 513
  • На брега на реката
Аз също обмислям, взиматето на Уроваксом или Уростим?! Виждам, че разликата в цената е сериозна, а пък по-евтиния Уростим е за повече видове бактерии?! 
Някой има ли представа кое би било по-ефикасно?  Питам, защото  в нашия град няма специалист към който да се обърна, а в аптеката не съм сигурна дали ше ми дадат правилния съвет!

Вервам, стискам ти плаци, всичко да отмине и да нямаш повече проблеми!

# 514
В руското клипче, което някой сподели, но май остана в предната тема се говореше за тези вкарвания, но са със съмнителен успех, а и всяка интервенция в мехура крие рискове от нараняване. Така, че.. аз лично не бих.
Аз започнах уростим от вчера. Именно защото е за повече бактерии.
За съжаление новата бактерия не е грешка. Излезе и на втората урина в титър 10 на 4,пише,че изследването продължава. Иначе урината изглежда бистра. Но щом я им вероятно е въпрос на време да избуи.. Явно ме чакат още антибиотици и... И ще ме чакат да се влоша та да ме приемат евентуално за венозен.. Чудя му се на лекаря как ми предписва антибиотик, и то пети подред, който е интермедиерен, т. е. априори със съмнителен ефект. Не е ли ясно, че това е поредното тровене за да стигна пак до задънена улица. То можело да е различно  в лабораторни и в естествени условия.. Да... можело.. само че това може би е на мой гръб.. Щото ако не беше това тровене със съмнителни АБ, като метронидазола, сега нямаше да съм с тая бактерия!! Откъде го измисли не знам.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 09:25 от pandorina

# 515
  • На брега на реката
Пандорина, как си?

# 516
Аз също обмислям, взиматето на Уроваксом или Уростим?! Виждам, че разликата в цената е сериозна, а пък по-евтиния Уростим е за повече видове бактерии?! 
Някой има ли представа кое би било по-ефикасно?  Питам, защото  в нашия град няма специалист към който да се обърна, а в аптеката не съм сигурна дали ше ми дадат правилния съвет!

Вервам, стискам ти плаци, всичко да отмине и да нямаш повече проблеми!

Урологът каза, че няма значение коя ще взема, ефектът бил един и същ.В рецептата даже ми ги е написал двете, с наклонена черта.
п.с. уростим пише, че не се препоръчва при бременност, а уроваксом няма такива противопоказания.Може би е по-пречистен продукт...

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 10:26 от Vervam

# 517
Вервам,по край ковида не понасях нищо друго освен костен бульон с много лимони,а той си е хиалуронова киселина ,колаген.,...И двете си ги взех и като добавки,преди операцията на мехура в чужбина държаха на дълъг курс с тях.На фона на всичко това ,имах бактерии,но без болки и симптоми.
Днес свърших амикацина с ципрото, и започнах фуролина в антибиотична доза,но ужасно ми се гади,лошо ми е...Та заредих с телешки кокали да варя.

# 518
Момичета трябва да включите нещо за имунитета, че с тия АБ сме много зле. Купих си женен с пчелно млечице, Ехинацея екстракт и вит Д+селен, цинк и вит. С. ЗА момента не се сещам друго. Имате ли представа дали от УРОСТИМможе да има дискомфорт при уриниране? Някой май беше споделил.
Бунолина, благодаря. Как ли съм и аз вече не знам. Ту бистра, ту мътна, сега не бях пикала 3 ч, че бях навън и мътна, с лека болка, което ме хвърли в оркестъра, но като си помислих, че може да е от Уростима малко се поуспокоих. От време навреме такава паника ме хваща, че.. се щурам и ме знам какво да направя.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 14:26 от pandorina

# 519
Не съм сигурна, че колагена в естествените съставки помага на мехура. Ако беше така, нямаше да имам проблеми, аз обожавам да похапвам всякакви подобни "чудатости", както и хрущяли(специално заради тях си купувам ребра) Grinning
Но като цяло са си полезни.

pandorina,
и аз ги пия тези, много преди да имам проблеми с цистита.
Може и прополис да добавиш, но по 10-на капки, не повече, че си е алерген Simple Smile

# 520
Хиалуроновата е добре, но не знам дали приета през устата има ефект, или само директно в мехура. За имунитета също ми казаха някакво биобран. Някаква китайска гъба. Но слушах едно интервю на руски лекар Мясников,който твърдеше, че имунитетът не зависи от това, което пиеш, а от това как живееш - закалителни процедури, гимнастика, дишане, природа.. Каза, че всички добавки, вкл. и вит. С са мит.

# 521
Вервам, аз съм пила двете ваксини.
Нямах никаква полза.
За вливките с хиалурон, да, предлагаха ми. Но отказах, защото не искам повече да ми бъркат в уретрата.

Витамини пия почти постоянно - Омега 3, Неофолик, Селен и Магнезий ги редувам, Вигантол, В комплекс/Милгама - често, че имам неврологични проблеми с ръката и кръста.

# 522
Момичета, аз реших да пусна вагинален секрет  и излезна Ешерихия. Не съм си и мислела, че ще излезне това.
До сега не съм имала във влагалището…
Оплаквания почти нямам, получавам лек сърбеж, но той е към уретрата, не вътре във влагалището.
Дори гинеколога при прегледа каза, че всичко изглежда нормално и че най-вероятно няма нищо. Направо ми се реве…
Утре ще звъня да видя какво ще каже.
Явно се е разнесла от пикочния мехур. Последната микробиология януари беше чиста.
Вие има ли сте бактериална вагиноза и само с антибиотик ли се лекува?

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 22:39 от Lime_

# 523
А в урината имаш ли сега? Мисля си дали във влаглището не може с някакви промивки с антисептични разтвори като калиев перманганат, йод и пр. Аз не съм пускала но нефроложката каза, че е почти сигурно че и там има и циркулира между двете дупки.

# 524
Нищо необичайно, Lime.
Аз съм имала едновременно Ешерихия и Ентерокок.
После Бета хемолитичен стрептокок, после Клебсиела.
Ей така се въртяха.
Моята АГ е в болничен вече 5 месеца.
Днес гледах графика на една друга, да взема да ида, да видя и там как е положението.
Оплаквания нямам.
В урината само Ешерихия съм имала, ако не броим фалшивата Морганела.

Общи условия

Активация на акаунт