Дванадесети клас - първите профилирани

• 49 333
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
При нас текат входни с пълна сила. А и за изпита за сертификат по немски трябва да се готви, ама май време не остава. А иска и да поработва макар и аз да съм против. Тази година ми си иска да се концентрира върху учене и кандидатстване. Ще видим какво ще реши.
Ужас! Кога стигнахме до "Ще видим какво ще реши"?! Хубаво си беше бой по канчето и "Каквото аз кажа!" SmileySmileySmiley

Сашето и тя почна входните нива, ще ходи на още едно място за рисуване. На другия край на София. Руснаците отвориха системата за прием няколко месеца по-рано. Институтите още нямат правила за прием, а портфолиото дето е трябвало за миналата година е било космическо.... някаква пълна каша е, има много неща за правене и честно казано не знам как ще успее с всичко... Изпитите ще са в пъти по-тежки от тукашните и дано не я спъне руският Sad Отделно в училище профилите ѝ хич не са от лесните, ще се надявам на присъствена година, защото тя учи в движение в час. Ако трябва да дреме пред компа и тази година трудно ще избута.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 08:53 от Vache

# 601
  • Русе
Ааа, у нас сме все още "Не знам! Ти кажи"  и задвратник. ГолЕм търтей туй дете, бреее
Аз поне се успокоих. Вчера гледах, че СУ все още набират студенти, места бол за неговите специалности и даже няма нужда да се пъне с предварителните изпити.
И понеже догодина и аз се дипломирам, май ще карам магистратурата в неговия университет. Ако реши  все пак да се напъне де. Ще бягам след него да му бърша дупето и да го подритвам Crossing Arms

# 602
Здравейте.
Бети, успех на Косето. 🤗
Ели, ще се справи. Ще пораснат изведнъж.  Както и всички останали. Щом им се наложи.
Аз съм "без" дете една седмица. Това не значи, че ме е оставила напълно. Така не сме говорили както сега. Явно й е скучно, а и още не може да претръпне. Има проблеми с интернет. Уж миналия петък щяха да я свържат, от там се разболял човека и не дойде. Направихме час за вторник. Стана цирк отново.  Нямало някакъв кабел. Добре, че в цялата ситуация се е появил и съседа й ( той е син на хазяите й) та й дал  неговата порола. Вчера ходи до Мюнхен. Много й харесало. Накрая ми каза: Стана ми скучни без теб. Simple Smile  Ще видя като си дойде другата седмица как ще е. Да почват, че да има ангажименти.

# 603
  • sofia
Честито на студентите! Всички изпити да взимат с лекота.
Моят знае какво иска, но на мен не ми се нрави неговият избор. Но не става вече и със задвратник и каквото аз кажа. Примирила съм се с избора му, дано е успешен. Пък не се знае и дали ще го приемат. Местата са малко, а специалността я има в три университета в България, като единият не ни е вариант. Става дума за "Филмов и телевизионен монтаж" в НАТФИЗ.

# 604
  • София
Мирта, според мен това е готина специалност. Simple Smile Ние малко по-различно разсъждаваме, но в сегашния свят явно тези професии са успешни Simple Smile Моята също се насочи към визуално изкуство. И аз имах момента на примирение, но всъщност децата знаят какво правят Simple Smile
Ели, така, така... ще му даваш начална скорост догодина, пък после ще се види как ще бъде Wink

# 605
  • Русе
От край време си решава и прави каквото си е решил. В последните месеци обаче разбра, че начинанията му не са толкоз успешни и поне на думи е по склонен да ме допусне за някакво мнение. Но не чак толкоз, че да се вслушва.

Местата са малко, а специалността я има в три университета в България, като единият не ни е вариант. Става дума за "Филмов и телевизионен монтаж" в НАТФИЗ.
  До преди две години и Светослав се оглеждаше за тази специалност, и даже имаше готовност за портфолиото. Филмчета, фотографии, аудиобработка,сценарии. като последното не му е баш силата. Но последните години се отказа. Доколкото имам впечатления за приема в НАТФИЗ - едно прието и няколко неприети, въпреки подготовката. Това момче, което приеха, и вече май ще завършва, освен че беше много талантливо - лятото преди изпита изкара около месец на някакви курсове в НАТФИЗ. Но той е актьорско майсторство, ако има някакво значение. Друго познато ,вече голям семеен мъж на времето учеше подобна специалност в Англия. В унито там все  имаше да прави разни филми за тоалетни. Не знам дали изкласи докрая въпросната специалност, но се върна в Бългрия и завърши нещо с икономика и сега това работи. Та пред тях са всички възможности и избори, важното е да вървят и да не спират.

# 606
  • София
Амбърче, има огромно значение специалността в НАТФИЗ. Актьорското си е най-трудно и не винаги е до качества. Има доза късмет, освен това в един клас трябва да има различни персонажи. Професорът, който ще води класа си има предпочитания и си избира. Все пак трябва да може един клас да изиграе постановка, не може всички да са красиви и слаби Wink
Ние сме гледали две специалности в НАТФИЗ. Сигурна съм, че Сашето би се класирала и за двете, но тя избра Москва. Е, там пък не се знае нищо, та може да са колеги с младежа на Мирта Wink

# 607
  • Русе
Сигурна съм, че Сашето би се класирала и за двете, но тя избра Москва. Е, там пък не се знае нищо, та може да са колеги с младежа на Мирта Wink
Пожелавам ви го от цялото си сърце и душа! Ако все още го иска след няколко месеца.Както и на Мирта младежа.
След 7 клас не се събрахме, но живот и здраве след 12 се надяваме да имаме поводи и желание. Въпреки че аз за нашия случай съм доста скептично настроена.Обаче за Сашата бих дошла да полеем.

# 608
  • София
Успешна учебна година и от мен! Да са здрави децата и да си намерят пътя, който ще ги прави щастливи и удовлетворени.
Професионалната ориентация на моят син направи рязък завой и от класическите дисциплини се озова с желание за ... ИТ сектора.(пляс по челото)
 Предстои ни една прелюбопитна година. Първо спешно ще трябва да се яви на изпит за езиков сертификат, защото внезапно се появи и желание за кандидатстване в Холандия. Пък не беше предвидена такава опция. Ще кандидатсва в университети, които нямат изисквания за хорариума по математика и матури. После ще трябва да наваксва по математика, защото за всеки случай ще се яви и на кандидатстудентски изпит тука. Трябва да има вариант в случай, че не го приемат в чужбина. Въобще сложна работа и се чудя как ще завърши всичко и ако случайно го приемат в Холандия как ще се справя да учи висша математика и то на английски. Много въпроси и много се тревожа, обаче мъжете вкъщи са дзен. Само аз постоянно го мисля.
Финансовият въпрос също не е за подценяване. Аз специално планирах, че ще учи в София и ще минем тънко, но може и да не се окаже точно така. Естествено и затова се тревожа.
Но в крайна сметка ще стане каквото има да става и ще го мислим в движение.

# 609
Някой знае ли дали има готов образец на дипломата за средно образование на нашия набор? Питам защото чета Наредбите в които има описание за образеца на дипломата за средно образование (Наредба VIII) и нейното съдържание (Наредба 11), но не добивам никаква представа как изглежда този документ! Не ми става ясно оценките от първи гимназиален етап ще бъдат ли вписани, ще се използват ли при балообразуването за ВУЗ и/или просто ще бъде вписан номера на удостоверението за първи гимназиален етап? Въобще как ще изглежда този документ? Също така ако можете да ми кажете как ще бъдат представени резултатите от ДЗИ в тези дипломи? Защото, като чета учебно-изпитните програми за ДЗИ там пише, че се записват като точки но не е като оценки!!! 🤔🤔🤔

# 610
  • Русе
Отново !? Again !? Опять !? Wieder !?

Плахо попитах днес когат го мярнах в неделя сутрин за малко, за плановете.  Има намерение да завърши 12 клас, има намерение да учи после нещо си - военоморското вече се спряга със Симеоново. Тоалетът за бала го е измислил. Сам ще си го търси. Що ли ми трябваше да питам.

# 611
Скоро не беше поставян този въпрос 😝

# 612
  • София
Чета ви и не мога да повярвам, че в СУ все още има свободни места за много специалности. Какви времена настанаха... Може ли да обобщите накратко с какъв бал се влиза в СУ в момента и кои са специалностите със свободни места. Ей така, за успокоение на неориентираните майки. 🤪

# 613
От информацията, която майките извадихме от кандидатстудентските профили на вече студентите си, един добър човек събра минималните балове тук:
https://docs.google.com/spreadsheets/u/1/d/e/2PACX-1vQoYxqWVceWS … azOOk31ou/pubhtml
Информацията е необяснимо защо засекретена от страна на университета.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 18:55 от Grizantema

# 614
  • Русе

https://docs.google.com/spreadsheets/u/1/d/e/2PACX-1vQoYxqWVceWS … azOOk31ou/pubhtml
Информацията е необяснимо защо засекретена от страна на университета.
   Форумът, на ангажираните български майки е голяма сила. Flowers Bouquet За усилията!

Информатика гледам и с двойки и тройки се влиза тази година

Общи условия

Активация на акаунт