Дванадесети клас - първите профилирани

• 49 297
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Не, не двойки, но близо. Минималният възможен бал е 10,5(тройка от училище, тройка от математика I или матура). Дъщеря ми е точно информатика по първо желание(не е с тройки Satisfied). Признавам, че малко се постреснах от нивото. Според мен няма достатъчно желаещи(трудно е), а и наборът е малък.

# 616
  • София
Амбър, и аз това смятах.
Значи тази година 3.04 на матурата ти е достатъчно за прием информатика на 2 класиране. И 3.14 на първо математика. И има още незаети места...Ха, барем изкара 3.20 моето магаре! Simple Smile
 Но пък психологията е с брутален бал! Grinning

# 617
У нас цари пълно спокойствие.
Никакъв интерес към учене или към каквото и да било, различно от разходки и сбирки с другари.
Вчера на разминаване в коридора каза, че са правили някакви презентации по БЕЛ в час още на 17.09. Имало възможност за избор между три теми: " Кръглата маса", " Буден съм в три през нощта" и " Стълба към успеха". Писал по първата тема и онзи ден са го прочели неговото творение като едно от седемте най - добри във випуска. ПрипаднАх просто. Аз съм сигурна, че той не помни половината букви на български, ама....

Бети, честито на Косето и на теб! Да му хареса в университета, да се изучи с лекота и да те радва с успехи!!

Хекси, трудно е в началото на раздялата, но после се свиква и поемат живота си децата. Така сме били и ние.

# 618
  • Русе
Е, не трябваше да го пускате това. Сега как да плащам за частни уроци Joy
Истината е, че направо си е тъжно Sad

Забравих да се допълня. Братовчед ми е студент в СУ и днес му поръчах до догодина да намери начин да освободи едно място в стаята си в общежитието JoyЕто, на мама детенцето ще има кой да му бърше дупето там. И с тия тройки за прием... идилия. Може да продължава да не прави нищо.  (пляс по челото)

# 619
  • Русе
Нека да влязат. Въпросът е как ще излязат. Като съм им наринали толкова глупости в училище, а важни неща се претупват, няма как да е. Лошото е, че и в университетите не е кой знае колко различно. Но дано да има и изключения или пък аз да съм с грешка.

# 620
Моето сега се подготвя за CPE, да го има ако му затрябва по някаква причина (още не виждам каква, но знае ли се). Иначе ако го пита човек щеше да си кара само история и математика по цял ден.

# 621
Emonaem, при нас положението е същото - спокойствие и никакъв интерес към учене. Като добавим и връзка с момиче, картинката става трагична, ама за мен само, не и за Роско. Казвам му, че се притеснявам за матурите, а той ми отговаря с олимпийско спокойствие - споко, ще се справя. Как ще стане идея нямам.

# 622
Сега отворих таблицата с баловете в СУ. Ама какви са тези смешни баловееее?!! Информатика с тройки.
Ама верно психолозите са много на мода. Много ми е интересно къде се реализират после тези деца.
Те сигур си мислят, че от скамейката и хоп в кабинет с диванче , на което тъжни "звезди" си споделят терзанията.

Как се променят нещата. Като си спомня ние с какви балове не успявахме да влезем....

# 623
  • София
След 7 клас не се събрахме, но живот и здраве след 12 се надяваме да имаме поводи и желание. Въпреки че аз за нашия случай съм доста скептично настроена.Обаче за Сашата бих дошла да полеем.
ООО, непременно, само да стане! Heart

Амбър, и аз това смятах.
Значи тази година 3.04 на матурата ти е достатъчно за прием информатика на 2 класиране. И 3.14 на първо математика. И има още незаети места...Ха, барем изкара 3.20 моето магаре! Simple Smile
 Но пък психологията е с брутален бал! Grinning
Така де.. всичко се определя от търсенето, на тоя народ му трябват психолози, а не математици Wink

# 624
  • София
Има ученици, които кандидатстват в СУ като резервен вариант и после на второ класиране баловете падат драстично.

# 625
  • София
Призма, ама математиките и на първо са с минимални балове. И информатиката, която според мен дава най-широки възможности за развитие, също е така. А и още има свободни места. Явно и Среден 2,65 да изкараш, пак ще стане. Аз с това се успокоявам. 🤪
Само софтуерното инженерство държи прилични нива, сигурно поради най-бързата финансова реализация.

# 626
  • София
А аз си мислех, че най-големият наплив е точно за Информатика и математическите специалности.... А модата с психологията е от няколко години, а пандемията  засили интереса към тази специалност.
Миналата седмица ми попадна информация, че тази година рекордно малко деца са избрали да учат в чужбина Anguished. Не че  е изненада след Брекзит и ограниченият достъп до британските университетите, но очаквах, че това ще повлияе на интересът и конкуренцията за БГ университетите. Тези балове и свободни места след второ класиране обаче ме объркват Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 10:27 от rosi_ta

# 627
Само софтуерното инженерство държи прилични нива, сигурно поради най-бързата финансова реализация.
Поради завързаното си име. За реализацията е горе-долу все тая коя от всичките информатически специалности си завършил(учебните планове се различават доста малко). Най-важното остава колко знания си изнесъл(разбирай - колко си учил), в софтуерните фирми не пасат трева и повечето здравата изпитват кандидатите за славата. Да не говорим, че дори и да не го направят, при започване на работа веднага си проличава.

# 628
  • столицата
И другият момент- в СУ  се учи доста яко в сравнние с другите унита, които предлагат същите или сходни специалности.

# 629
  • София
И другият момент- в СУ  се учи доста яко в сравнние с другите унита, които предлагат същите или сходни специалности.

И математическите дисциплини са доста повече и на по-високо ниво. Освен това има преподаватели (по математически дисциплини), които са решили, че трябва да преподават и изпитват все едно обучават чисти математици, а не програмисти и това отблъсква доста кандидат студенти. Ситуацията не е еднозначна. Нужна е промяна, но малко хора разбират това, а и те нямат властта да я осъществят.

Общи условия

Активация на акаунт