Отговори
# 105
Sarra, , тези 8 дни болнични, които ти се падат от ноември,  няма да се включат в изчисленията за базата, защото са си за ноември, а базата ти не включва ноември месец. Но заплатата ти за ноември ще включва 8 дни по стария болничен и останалите по болничния за бременност и раждане.
Някой наясно ли е как, с каква цел и за колко време се съхранява "издоената" кърма   newsm12
Олеле, само 60 дни остават, човечето ми е преминало в предпоследното квадратче !!!

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 13:05 от tini-mini

# 106
SilverStar,

мисля че трябва да имаш 6 мес стаж (като цяло) за да имаш правото да получаваш тези 90 %, т.е. имаш това право... НО... при изчисляване на сумата на обезщетението ще се вземат осигурителния ти доход за последните 6 мес.
Предполагам че искаше да кажеш че май и юни не си работила (или не са те осигурявали) - тогава при теб за май и юни ще се вземе минималната заплата (160 лв), а за останалите 4 мес -  заплатата на която са те осигурявали.

# 107
  • Варна
Здравейте момичета !
Ама вие наистина пишете със скоростта на светлината , немога да смогна да ви прочета днес та да дойде ред и аз да пиша.
Вчера бяхме на преглед и всичко се развива нормално , качила съм още 1 кило . Дотук съм +6 .
Аз също започнах с обиколките по магазините и съм се заела със сложната задача да си избирам количка и кошара.
За количката след толкова обиколки по магазините стигнах до дилемата Chicco CT 0.2 или Peg Perego Plico P3. За мен много важно условие е количката да е лека и да се побира в багажника на колата ми ( а той не е голям ) , че нямам къде другаде да я държа . Ако някой има мнение по въпроса много ще се радвам да го сподели с мен .
А за кошарата незнам какво ще правя . Аз съм се спряла на вариянта сгъваема кошара , защото ние сме семейство , което обича да пътува и често го прави , та за тази цел искаме да сме подготвени и бебката да може да пътува безпроблемно с нас . Харесах , а и ми е препоръчан горещо от приятелки модела Mini Star на Hauck , но ми казаха че от 1 година не се предлага на пазара и го няма никъде - нито в магазинната мрежа нито в Нета , а всички други модели и марки някак ми простеят . Но май нямам друг избор освен да се пренастроя и да измисля някакво решение на " проблема ".

Един въпрос ( извинете ме , но нали съм нова ) Embarassed : Има ли някъде във форума разисквана темата за бебетата и домашните любимци . Ние си имаме един много сладък дакел на 3 год. и бих искала да прочета повече. Аз търсих , но не открих нищо . Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна .

Поздрави на всички Мами и Тумбачетата им !!!

# 108
  • Düsseldorf
lladybird:
Ти явно си наясно, знаеш ли как стоят нещата за самоосигурени? Търсих да се консултирам с някого и да си платя и не намерих нито една счетоводна кантора!...
При мен бруто и нето са относителни понятия, аз се осигурявам на една произволна сума, и в края на годината изравнявам. Но като си смятам болничния ми взеха 80% от цялата сума, на която съм се осигурявала, като ме предупредиха, че ако не достигна такъв среден доход за годината ще трябва да връщам пари... Т.е. за майчинство трябва да са 90 % пак от нея, или?

# 109
  • София
Има ли някъде във форума разисквана темата за бебетата и домашните любимци . Ние си имаме един много сладък дакел на 3 год. и бих искала да прочета повече.

Моята голяма слабост - дакелите! Имаме три броя, но живеят в апартамента на майка ми - ваксинира ги редовно и всеки месец ги обезпаразитява, досега не сме имали проблеми, а доста често й гостуваме.
Никога не оставяйте бебето само с кучето, колкото и кротко да ви е животинчето!

За количките - да не забравите да съобразите размера й с големината на асансьора - това за тези, които живеят в блок.

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 15:26 от bla_bla

# 110
alex_shu,

съжалявам, но не съм много наясно със самоосигуряването Sad Бих те насочила да потърсиш във тези две теми в " Бременност, майчинство  >    Майки (бъдещи и настоящи)" :
- НБМ - въпроси и отговори за майчинството и новите промени - това е една много дълга тема със всякакви въпроси и отговори, вкл. и за случаите със самоосигуряване
- Майчинството - счетоводно

В момента не работи търсачката да постна точните линкове Sad Ако не ги намериш, пиши ми...

# 111
Sarra, , тези 8 дни болнични, които ти се падат от ноември,  няма да се включат в изчисленията за базата, защото са си за ноември, а базата ти не включва ноември месец. Но заплатата ти за ноември ще включва 8 дни по стария болничен и останалите по болничния за бременност и раждане.

Ама аз съвсем изключих за ноември какво трябва да получа?  newsm78 Не е ли направо обезщетението за месеца, което се полага за отпуска по майчинство?
Може би - за 8-те дни болнични като тези преди отпуска, а за останалите 14 Работни дни от месеца - по толкова, колкото се пада за обезщетението на ден?

"Издоената   Laughing кърма се съхранява в хладилник до 48 часа, а след това може до 3 месеца в камера. След като се размрази (в хладилник или под топла вода), то може да се съхранява до 24 ч. в хладилник. В никакъв случай не трябва да се замразява отново." Из инструкциите за кърмене на AVENT.

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 16:25 от Sarra

# 112
Бла бла, сигурно си права. Аз нямах достатъчно кърма и затова ми казаха да се изцеждам след кърмене явно с цел да предизвикам свръхлактация. Явно как да се процедира се преценява от много фактори. Обаче ако имаш в повече не може ли да си я пазиш за по-късен етап когато няма да ти стига? Едно време даже имаше такива центрове като кръвна банка но за кърма, там я даваш и отива в неантологията (мисля че така се казваше) за недоносените бебенца за които кърмата е жизнено важна.

# 113
  • София
ClanG няма нищо лошо в изцеждането на кърма разбира се, ако на майката й се занимава и има достатъчно време. Изцедената кърма може да се дава на бебето от шише от някой друг, ако на майката се наложи да излезе по някаква работа, а така също и да се предава в Банката за Майчина кърма /за съжаление такава има само в София/.
Според мен изцеждането и правенето на запаси е най-необходимо при жени, които са решили да се върнат на работа скоро след раждането и ще отсъстват по цял ден. А иначе най-добрата стимулация на гърдите се получава, когато бебето се кърми на поискване, а не на 3-4 часов режим.

# 114
  • София
Здравейте, аз се бях писала някъде за термина,но виждам че ме няма... радко влизах( много работа на работата, а и нямахме нет у дома)
Сега ще съм по редовна,че съм в болнични Sad, у дома с нет Simple Smile
На 29 съм, първо бебе чакам, момиченце и термина ми е 20.12.2006

Като ви гледах коремчетата, ми стана тъжно, че моя е толкова мъничък... на 20.10 установиха че бебка изостава с 2 седмици... Cry, а аз съм качила 4-5 кила от началото на бременността... което не е лошо за мен...,но се притеснявам че бебка е мъничка, а си ям нормално, здавословно, не мисля за фигурата си да се ограничавам...Та от около 1 месец съм си у дома, спинкам, хапвам, не ме ядосват с работа:), на 20.11 пак съм на преглед , дано сме понапреднали  Praynig
 Та така , ще се включвам по-често  Wink

# 115
за 8-те дни болнични като тези преди отпуска, а за останалите 14 Работни дни от месеца - по толкова, колкото се пада за обезщетението на ден
Мисля, че е точно така.
Welcome back, KITTI   bouquet  И моята сладурана изостава с 1 седмица, но моят доктор каза, че +- 2 седмици било в рамките на нормалното. Как така си ходила на предлед на 20.10, като днес е едва 11.10  Stuck Out Tongue Winking Eye
Значи 3 месеца си държиш кърмата във фризера с цел ако ти спре, да го храниш от нея  baby_neutral?

# 116
  • София
Tini-mini виж в кърмаческия форум,в библиотеката има много информация за кърменето LaughingУжас,аз от тия изчисления нищо не разбирам,добре че свекърва ми е счетоводителка,та тя ни оправя тия неща на фирмата ни,че на мен лошо ми става с тия осигуровки,болнични и други такива истории ooooh!Да ви се оплача-май имам контракции,вчера лекарката докато ме гледаше и ми каза че имам контракция и че до 10 на ден е нормално,да ама аз не мога да разбера кога ме рита и подскача и кога е контракция newsm78За кърменето,за мене беше важно да взема хубава помпа,че без това не знам дали ще се справя,взех на Авент,много добри отзиви има,с две шишенца беше комплекта,които имат капаци и стават на контенери за съхраняванеПредпочитам да си я имам предварително,пък да се надявам че ще я използвам Confusedtroia добре дошла  bouquet

# 117
  • сто акровата гора
Здравейте мами  Hug
Бързам да се похваля, днес не съм повръщала, явно отмина  Joy Ходих на консултация, бебка е в отлична форма  Heart Eyes Качила съм 1 кг, станаха +8 от началото, нарастнала съм на обиколки ... абе растем усилено. Нямам търпение да дойде 25.10. да се гледаме на видеозон   Flutter Всъщност аз на 17 съм на видеозон от училището в Света София така че по-рано ще се видим с моята принцеса  Blush
SilverStar  и моята докторка ми препоръчва Майчин дом за раждането, обаче аз няма да съм с уговорка. Имам доста познати които там родиха и казват че като си с уговорка с конкретен лекар трябва все него да го чакаш, защото той носел отговорност за теб и останалите не ти обръщат кой знае какво внимание. Не знам колко е вярно, така съм чувала. Честно казано още не съм решила твърдо какво да правя newsm78
Ми това е от мен. Прегръщам ви и се пазете  Hug

# 118
  • Варна
какви са тези вашите прегледи не знам  newsm78 мен абсолютно всеки път ме гледат на видеозон  Thinking
днес облепихме стаята с найлони,утре сутрин идва майстора и най вероятно 1-2 дена няма да имам достъп до компютъра понеже трябва да ги изнесем от стаята и интернет няма да имам Sad
та в петък ще ходя и на преглед...и вероятно ще се "чуем" в събота  Wink
целувки на коремките, до събота  Peace

# 119
Шрю, а ти от какво драйфаш? Да не е от киселини?

Оффф, не знам......просто ми прилошава и си драйфам. Обаче повърна ли на момента ми олеква, а после спа като къпано бебе  Grinning
Абе и това ще го преживея.....

ClanG получих, благодаря много  Heart Eyes

Малко след като родя ще се върна на работа, така, че не се замислих за помпата, купих си Авент с контейнери. Мисля да замразявам кърма от самото начало........е, сега остана и кърма да имам, че ако нямам кой знае кво ще доя с таз помпа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт