Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременност и смърт в семейството

 • 1 687
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3
Здравейте, мами! Тази сутрин разбрах, че съм бременна, но баща ми почина миналата седмица, което налага ходене на гробищата, а знам, че не е хубаво. Вие какво смятате по този въпрос? Дали риска е голям понеже съм съвсем в началото или докато не е напреднала бременността мога да отида поне още веднъж?

# 1
 • Мнения: 1 946
Съжалявам за татко ти.
Риск от какво имаш предвид? Някакви суеверия ли? Зависи колко им вярваш, бих ходила на гробища колкото имам нужда... То и във всеки край на страната са различни вярванията.

# 2
 • София
 • Мнения: 19 480
Не се занимавай със суеверни глупости.

# 3
 • Мнения: 2 828
Съжалявам за загубата ви. Това е суеверие, дали вярвате в суеверия е ваш избор. Тъй като сте в много ранна бременност, предполагам нямате все още неразположения, което предполага да можете да се простите спокойно с баща си. Още веднъж съболезнования.

# 4
 • Мнения: 270
Много съжалявам за загубата ви,и то в толкова хубав момент,но такъв е животът!Относно въпросът,който поставяте,да има мнения,че бременна жена не бива да се натоварва,с отрицателна енергия и емоции, затова бих ви посъветвала да отидете на помена за 40-те дни от смъртта,той е най-важен и повече да не ходите.Не защото непременно,нещо ще се случи,а да не трупате и подсилвате тъгата у себе си.Изпращайте хубави мисли на бебето,говорете мислено с баща ви,когато отидете на гроба му кажете,че го обичате и ще става дядо, всичко ще е наред!

# 5
 • Мнения: 1 389
Съболезнования за загубата ви.

Бих направила онова, което ще ме кара да се чувствам спокойна. Ако имате вътрешната нужда да ходите на гроба, не виждам защо не трябва да го правите. Ако това да отидете ще ви накара да се чувствате спокойна и в мир със себе си, според мен е добре да ходите. Ако ли пък ще ви кара да бъдете под напрежение, по-добре да избягвате посещенията. Всеки човек преживява различно загубата на близък.

Аз ходех с доста голям корем на гробищата, баба ми беше починала няколко месеца преди да забременея. Не съм се ограничавала, още повече, че помагах на майка ми. Всеки, както си го усеща. Иначе, докато бях бременна с първата ми бременност, почина бабата на мъжа ми. Не съм ходила нито на погребението, нито край ковчега, но аз не я познавах почти.

Лека бременност.

# 6
 • Мнения: 582
Съболезнования и от мен!

Никакъв проблем няма да ходиш на гробищата бременна.
Бях в 4 месец, когато почина баща ми и в 6 ти, когато почина свекър ми. Ходих и на двете погребения и на 40 дни и т. н

Това, че не е хубаво са суеверия, ако имаш нужда да ходиш - отиди.

# 7
 • Мнения: 96
И според мен си зависи от вас. Ако ще се чувствате зле, че не сте отишла - отидете. Това все пак е баща Ви, не някой далечен познат или нещоъподобно.
Но ако това много ще ви разстрои, си помислете.
Съжалявам за загубата Ви, моят татко почина преди 9 години, внезапно, знам какво е. Макар по това време да не съм била бременна, си беше тежък период и се разстройвах много на гроба, макар че ходих всеки ден.
Сили и кураж Ви пожелавам! Лека, и доколкото е възможно, спокойна бременност да имате! Simple Smile

# 8
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 811
Съболезнования и от мен!
От възрастни хора съм чувала, че в дома и семейството на бременната не се правят помени, раздавки и не се ходи на гробища. Вероятно за да не се разстройва младата майка в такъв деликатен момент. И моят съвет е да постъпиш така, както го чувстваш.

Имах позната, която загуби брат си в доста напреднала бременност. Не и позволиха да отиде на погребението, а тя се скъса от плач. Не изглеждаше по-спокойна, затворена вкъщи.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 00:26 от Дидичка

# 9
 • Мнения: 3
Все още не съм казала на семейството си, а те ходят на гробищата.

# 10
 • Мнения: 1 132
Ако имаш потребност, отиди и се прости с баща си, разкажи му какво прекрасно нещо те очаква. Да не съжаляваш, че не си се простила с него заради някакви суеверия.

# 11
 • Мнения: 265
Направи това, което чувстваш. Съболезнования за баща ти и честито за бебето!

# 12
 • Варна
 • Мнения: 22 092
Това са просто идиотски суеверия. Няма подобни вярвания и препоръки и в християнския канон. Аз ходих на погребението на майка ми 20 дни преди да родя, след това също ходих, на 3, 6 и колко там дни бяха. В моето семейство никой не изрази учудване от тоя факт, нито са ми казвали, че е по-добре да си седя вкъщи.

# 13
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 811
Освен това обичаите се различават в различните краища на страната. В едното ми село носят черно години наред, а по-възрастните жени и до живот. В другото слагат по една черна кърпа на главата и на 40-те дни я хвърлят.
Направи така, както го чувстваш. В тези неща няма правилно или грешно. Никой няма да ти се скара, нито ще сбъркаш, сега важното е да си в мир със себе си, а не да се измъчваш правилно ли си постъпила или не.

# 14
 • Мнения: 4 540
Съжалявам много за загубата.
Зависи как ти ги чувстваш нещата. Вярваш ли в суеверия? Смяташ ли, че на гробищата има негативна енергия?
Не съм била бременна, но ходих на гробищата в деня на абитуриентския си бал и на сватбата, понеже в моята глава, там са едни от най-близките ми същества, които никога не биха ми донесли нещо лошо. Хората около мен вероятно го намират за странно, но аз така се чувствам добре. Така и ти трябва да разбереш какво ще те накара да се чувстваш в мир, всички други суеверия и поверия са без значение.

Общи условия

Активация на акаунт