Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 447
  • 370
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Такива ще са, ако ги възпиташ така.
Е те масово са такива, а родителите им обикновено са отрудени, честни и почтенни хора, така че не съм сигурен, че възпитанието има голяма роля

# 166
Какви деца, в тази сапунка внуците се смятат за наследници на имането, при живи баби и родители, които са преди тях...
Като в онзи виц "На смъртното ложе болният промълвява "я, муха", а синът му казва "тате, не се разсейвай".

# 167
  • Варна
Е те масово са такива, а родителите им обикновено са отрудени, честни и почтенни хора, така че не съм сигурен, че възпитанието има голяма роля
Родителите ги възпитават да са меркантилни, убеждавайки ги в правилния модел.
Някои оправдават и личната си некомпетентност, вменявайки им апетити за чужди имоти.
Преди години, внучка намушка баба си, с призиви за по-бърза смърт. Съседи спасяват жената. На арогантното и поведение се чудели и в психиатрията, където е въдворена. Не зная, дали подлежи на лечение негативен характер. Но тя е била мотивирана от майка си.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 17:44 от Viviana91

# 168
Някои оправдават и личната си некомпетентност, вменявайки им апетити за чужди имоти.
Преди години, внучка намушка баба си, с призиви за по-бърза смърт. Съседи спасяват жената. На арогантното и поведение се чудели и в психиатрията, където е въдворена. Не зная, дали подлежи на лечение негативен характер. Но тя е била мотивирана от майка си.
Е, в случая дъщерите са меркантилни, внукът явно е човечен и привързан към баба си. И си плаща за това, де. Дано само не остане без работа, щом фирмата е сменила собственика и са намалили заплатите.

# 169
  • София
Че авторката има тегло да тегли....

# 170
Е, в случая дъщерите са меркантилни, внукът явно е човечен и привързан към баба си. И си плаща за това, де. Дано само не остане без работа, щом фирмата е сменила собственика и са намалили заплатите.
Натам върви, вече изгониха доста народ, не се знае ще продължават ли със съкращенията. Ако стане-борса и евентуално аз ....

# 171
Не виждам защо толкова ви е крива Ани. Обяснява се за имотите, защото това е предмет на темата и става на въпрос, едва ли по цял ден потрива ръчички кога какво ще й падне. Дошла е да се пооплаче, естествено е да й натежи ситуацията, особено като вижда как на приятеля й му е гадно. Момчето явно с най-добри чувства е почнал да се грижи за баба си, освен че е направил всичко възможно да не й е в тежест докато живеят заедно. Съмнява ме да е мислил за имоти и наследства, докато роднините не са му вкарали тая муха в главата. И това са най-близките ти, едва ли е очаквал те да го прецакват. Какво все пак се очаква от млад човек, който трябва все някъде да живее и да прави семейство? Доверил се е, че явно това ще е мястото за него и е вложил повече. Ако ремонтът е с цел поддръжка на имота на бабата, редно беше според мен всичките й деца и евентуално внуци да се включат и да го направят и след като живее там това момче, да му взимат наем - далеч по-справедливо за бъдещето на някой, който уж би трябвало да ти е мил. Каквото и да си говорим, колкото и да сме длъжни на по-възрастните, че са ни отгледали - не е приятно да загърбваш собствените си интереси и планове, за да помагаш и накрая някой, който и по телефона не се е обаждал, да има равни права с теб. Ясно какъв е законът, също как всички обичаме да сме над нещата, ама... Просто има някаква граница, до която да очакваш или от друга страна да даваш  безкористна помощ, а тук това се е превърнало в нещо друго. На мен ми изглежда, че в случая възрастните жени са бутнали това момче оттам и не можем да му се сърдим, ако е седнал да брои великите имоти. Не му ли бяха обещавали разни глупости, сигурно сега щеше да си плаща някаква квартирка, да ходи да наглежда бабата от време на време и въобще да няма драма.
Нямам опит в такива ситуации и не бих могла да предложа решение. Всичко е според съвестта и характера. Ако е по-лют, обиден и не иска повече връзка с тези хора, може наистина да си вземе всичкото движимо имущество и никога повече да не ги потърси. Лично на мен това ми е твърде крайно, грозно и не бих могла да оставя бабата на гол под и самота при очевидната незаинтересованост на другите. Бих го писала житейски урок и продължила нататък, но с дистанциране от тези хора и без очаквания, давайки само каквото няма да ме ощети твърде. Тъй като темата все пак я пуска Ани - бих ти предложила да внимаваш какво се случва и ако забележиш, че приятелят ти отново се поддава на манипулации или пък тръгва да поставя тези роднини пред собственото ви бъдеще, говори сериозно с него. А сега му бъди подкрепа, особено ако усещаш реципрочност в отношенията ви - ще ви е трудно, ще ви е кофти, но не е нещо, което да не може да се преживее, имате ли желание и обич помежду си.

# 172
Не е здравословно да се чака на чужди имоти. Губене на време, ресурс и нерви.

# 173
Роднините са се уплашили от появата на приятелка. Ще дойде някаква да прилапа имота на синчето. И айде отбой.

# 174
  • Варна
Any, минало свършено. Сега търсете варианти за бъдещето. Бабата няма да му изплаща кредита.
Ти убедена ли си в достоверността на цялата история?

# 175
Роднините са се уплашили от появата на приятелка. Ще дойде някаква да прилапа имота на синчето. И айде отбой.

Не. Не е това. Нима трябва да стои сам, докато баба му е жива? Ако са искали да са почтени, бабата щеше да му прехвърли имота, да си запази правото да го ползва, а момичето не получава нищо. Нищо никой няма да прилапа. Майка му ми е най-нелицеприятна на мен. Дано не останат без работа, че ще се съсипят от притеснения.

# 176
  • София

И това го има. На някои хора както и да им обясняваш, че преди брак нищо не може да вземе евентуалната половинка не можеш да ги убедиш.

# 177
Скрит текст:
Като чета тук темите и сериозно се замислям дали въобще да имам деца, въпреки, че и вече съм дърт. Ужасно меркантилни, лишени от чувства, материално зависими същества за които смъртта на прародител и родител може да бъде печалба, защото това което искат да притежават никога не е достатъчно

С това отношение, и да мислиш, и да не мислиш..? 😁
И заплахите за Околовръстното... къде ли си усвоил тези фини маниери?
Остави ме мен. Аз не съм мерило за чест и достойнство. Просто съм обективен от наблюденията ми. Те затова младите отричат ковида, защото казаха по тв-то, че възрастните най-мрели. А те са горди наследници
Пич, кажи честно, на мястото на авторката щеше ли да те кефи примерно твоята да погасява кредит, с който е оправяла работи на родата? Както и ежедневно да има грижи и отговорности по някоя такава бабка? Щото на чужд г*з и сто х*** са малко, ама както знаем за собствения малко са по различни нещата. И без номера, че си е нейна работа, при условията на авторката (все пак не всички са богати бизнесмени или добре платени айти-та), тази цифра си дотяга, определено.

# 178
Обеца на ухото. Има всякакви хора и когато става въпрос за пари, човек трябва да бъде внимателен. Преди години леля ми приела да стане поръчител на нейна братовчедка. Въпросната дама не се посвенила след 2  месеца да напусне страната и да спре да обслужва кредита си. Така леля ми връщаше години наред чужд заем.
Авторке, не може да върнете времето назад. Ще го изплаща момчето заема и толкова. Но нека си вземе поука, че на майка си не може да разчита и да има едно на ум. Когато се замесят пари, веднага проличава кой какъв е.
След една грозна история, свързана с пари, аз видях истинското лице на хора около мен и от тогава до ден днешен поддържам с тях минимален контакт, ако се наложи.
Живейте си живота и бъдете разумни в отношенията си с тези близки.

# 179
Any, минало свършено. Сега търсете варианти за бъдещето. Бабата няма да му изплаща кредита.
Ти убедена ли си в достоверността на цялата история?
Абсолютно, достатъчно време съм част от тази история и съм ги наблюдавала как действат и говорят.Правя си собствени изводи. Много пъти съм сядала с бабичката да пия кафе и я виждам какъв и е начина на мислене. Даже ако я питам сега, ще каже, че внука и живее страхотно, има една стая за живеене, има кво да яде, идеално е. За нея развлеченията са безумни и не са за тяхното семейство. Ако се оплачем почва да ни гълчи, та не се трае. Длъжен е да помага и точка. Той бил с най-голяма заплата.

Общи условия

Активация на акаунт