Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 345
  • 370
  •   1
Отговори
# 285
Ние сме в същата ситуацията горе - долу.

Един апартамент (били 2, но брата на съпруга ми продал единият, който бил на негово име) на бабата уж за съпруга ми обаче на думи. Гледахме бабата (сина й умрял) и се пада на двамата братя. Той брата уж имал апартамент и го продал... Бабата умря, брата продаде неговата част   и си купи къща в едно село с много малко хора. Ние се съдихме със съсобственика, теглихме кредит и пращаме общо 10 г кредит.
Кой ти вярва на думи. Мислете малко хора, мислете.
Имам познат в същата ситуация, но няма драма.
Негова леля, възрастна. Не се обичат много. Има къща. Но няма кой да я гледа.
Той се съгласява да я гледа срещу къщата.
Черно на бяло. Няма драма.

# 286
Това са често срещани ситуации в днешно време. И аз имам такъв познат. Навремето брат му се оженил и му дали единия апартамент с уговорката другият, в който живеят всички, да остане за него. Брат му се развел набързо, продал апартамента, профукал парите и се върнал в дядовата ръкавичка. Към днешна дата бащата вече не е между живите, познатият ми живее с майка си, а братът проявява нездрав апетит към апартамента. Добре че на майката ѝ дойде акъла вече и ще прехвърли жилището на моя познат, че ако нещо с нея се случи, онзи ще остави брат си на пътя. Има хора, които не се наяждат на имоти, ако ще да се задавят с тях.

# 287
Бабката е изиграла много грозно внука си. Подвела го е с приказки,че ще наследи имота и той, явно възпитан и наивен, се е наел да й оправя мизериите. Навярно си е мислел, че го прави за себе си....Млад човек, без опит, колко му е да бъде подведен и заблуден. Станалото - станало, от тука насетне продължавате напред самостоятелно, а на бабката й теглите едни зъби и да си знае мястото. Това ще ви е за урок. Не винаги възрастните са добронамерени и мили към деца и внуци.
Имаме и ние една роднина на мъжа ми, която му прехвърли  апартамента си, но дарението влиза в сила след смъртта й. Преживее тя си е собственик и само тя може да се разпорежда с имота, може и да го продаде ако иска. Докато не умре, мъжа ми все едно нищо няма. Обаче се почна - банята била за ремонт, дограмата за смяна, тази година наглостта й стигна до там, че почна да изнудва данъка да платим, че нейната пенсия била малка. Въобще, от как направиха това прехвърляне, поведение й стана изискващо и очаквателно. В сделката не е включена клауза за гледане , имотът си е на нейно име по закон и морал. Та всякакви ги има. Въобще не смятам в случая, че момичето си е правело тънки сметки. Просто най - грозно е бил подведен и излъган.

# 288
Заплатата на приятеля едва ли ще е една и съща в близките години. Да търси вариант да изкарва повече и да си плаща кредита. Изначално е изтеглил кредит, който ще го затрудни. На всеки може да се случи, защото задълженията се плащат с години и рядко някой е с гарантирани доходи.

Но не го е изнудил никой, той си го е изтеглил.

# 289
Проблемът няма решение, което би ти харесало. Кой според теб да поеме кредита, ако не който го е теглил?

# 290
Много кофти прецакване! За съжаление приятелят е научил по-трудния начин, че не се влага в ремонт на жилище, което не е твое. Роднините му са токсични. Вече ти си решаваш в ситуацията дали ще си с него или не. Ама имай предвид, че тия роднини все проблеми ще създават ако той не прекрати отношения с тях. Няма ли как този, който живее в апартамента /или наследниците/ и се възползва реално от ремонта да плаща кредита... или да прехвърлят апартамента на приятеля ама с документ. Много грозна постъпка, заслужава грозно решение. Аз не бих оставила така нещата, десет години прецакан. Имате ли документи за дадените средства за ремонта, квитанции за материали и тн., на договора за кредита пише ли за какво е. Проверете ги тези неща и си търсете сметката. Консултация с адвокат също не е излишна, но само ако можете да докажетв, че кредита е теглен именно за ремонт на този апартамент и имате разписки да докажете как са изхарчени. Защо да се примирява приятеля, да му се скачат по главата ли, че вече са се качили.

# 291
  • София
На мен ми е интересно какво работи младия господин, след като въпреки, че е завършил университет един заем от 300лв толкова му тежи. Няма деца, не плаща наем,едва ли не авторката му помага с пари

# 292
Проблемът няма решение, което би ти харесало. Кой според теб да поеме кредита, ако не който го е теглил?
Ясно е, че няма решение, както казах по-рано, целта на темата беше да споделя. Така, че и Съдебен спор не би помогнал.

# 293
Направете си един разчет на общите ви доходи, и вижте дали ще се справите с изплащането на кредита и квартира. Намерете си една квартира, живейте си заедно и приятеля ти да спре да се занимава с баба си. Или директно да и каже, че след тази пързалка с обещания, или черно на бяло да види, че апартамента е за него, или ще си бие камшика и повече да не го търси и това е!
Въпреки, че са го излъгали, и той много добре знае, продължава да живее там, и продължава да дава пари.. Така ли е? Хващай го за ушите, и го изкарай от този омагьосан кръг.. Иначе няма да се стигне до по-добър финал!

# 294
  • София
Светът няма толкоз голяма нужда от нежни спасителки.
Той да си оправи бакиите с родата, на авторката да носи само радост.
Не са теглили заедно кредит, че и тя да му влачи задълженията.

# 295
Обаче заедно ще го изплащат, просто няма начин. Както разбирам нямат някакви супер големи доходи, а месечната вноска си е цифра спрямо наличните им доходи. Общия бюджет идва в един момент, независимо под каква форма и как се разпределят доходите.
Обаче определено трябва да си оправя бакиите с родата, майка му не разбрах къде е в цялата картинка?

# 296
Не са теглили заедно, но ще теглят заедно, ако остане с него. Всичко се отразява и на нея.

# 297
Да, ти си му само приятелка, дори не живеете заедно. Какво си се втурнала да го спасяваш?! Много енергия влагаш за хора( имам предвид неговите роднини), които на практика са ти чужди. Него си го обичай, виждайте се, забавлявайте се, но не приемай толкова навътре неговите проблеми с неговите роднини. Да се оправя сам с майка си,баба си и братовчедките. Тя майка му го отсвирила и го пре*бала, ти си тръгнала да му береш гайлето.
Аз , въпреки че сме заедно с мъжа ми вече двайсета година, изобщо не ме интересуват неговите близки. В смисъл, че не ги приемам лично, седя си настрани и на дистанция, спазвам учтив тон когато се събираме и до там. Той ходи при тях, той се занимава с нуждите им, помага когато трябва  и т.н. Аз не вземам отношение, но и съответно нямам никакви очаквания от тях. Емоционално и финансово не чакам на тях, това имам предвид.
Съветвам те хубаво да си помислиш дали и как би продължила занапред с този човек. Защото това една ли ще е последната ви неприятна ситуация с тия хора.

# 298
Колкото повече се вкопчват в жилището на бабата, толкова по-зле ще живеят.

Момчето си е купило и кола с кредита, не е всичко налято там. Ама сега ще са едни борби сакън някой да не вземе тоз имот велик.

# 299
Не е толкова за великият имот май, проблема е, че години наред ще се плащат пари буквално на вятъра. Поне аз така го тълкувам. Само че това не е проблем на авторката, а на гаджето й. Не виждам тя защо подскача толкова. Ако младежът е финансово нестабилен, това не е нейна грижа. Наистина, аман от спасителки Grinning

Общи условия

Активация на акаунт