Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 360
  • 370
  •   1
Отговори
# 300
На вятъра? Решил е, помогнал е на баба си.

# 301
Момичето просто иска да оставят приятеля й на мира и да поемат кредита, който остава, щом апартамента няма да е за него. Аз така го разбирам. Да се хващат майката и лелята и да го изплатят. Стига са тормозили момчето. А младите да се изнасят и далеч от такива хора.

# 302
Момичето иска, но тя може да изисква от приятеля си, не от родата. Той може и да смята, че проблем няма.

# 303
Светът няма толкоз голяма нужда от нежни спасителки.
Той да си оправи бакиите с родата, на авторката да носи само радост.
Не са теглили заедно кредит, че и тя да му влачи задълженията.
Да така е, аз не му влача задълженията и не бих. Просто исках да му отворя очите за случващото се и се радвам, че вече го осъзна. Защото тя така се беше увъртяла около него. И още си е същата. Само слушам колко го обичала, живота си давала за него. На ден по няколко пъти слушаме какво си давала за него. Звънеше му по телефона да го пита кво да му сготви, чакаше го за изненада с пържени филий, лимона, всякакви глупости. Като пиявичка е. Майката по телефона и т същите приказки, толкова го обичала, умирала за него. И той някак не виждаше, сега поне се осъзна. А пари не съм стигнала да му давам. Идеята е, че парите му стигат колкото за едното ядене и сметките. И криво ляво за поддръжката на колата. Но идеята е, че баба му и майка му не смятат, че трябва да се забавляваме и да се глезим. Даже като видят, че имам аз или той нови маратонки пред вратата и ги е яд. Все гледат да го отбележат. Или майка му като види, че съм си направила маникюр. Обяснява ми колко съм красива, колко прекрасна втора дъщеря имала, а после почва да говори как само знаем да харчим пари за простотии зад гърба ни. Даже и стекчета бира сме си взимали на промоция и баба му и за това я е яд, колко бира сме накупили, пък от нея пари искаме. Ей такива неща. Иначе и спря кранчето, нищо не и дава, нито аз на него.

# 304
Не е толкова за великият имот май, проблема е, че години наред ще се плащат пари буквално на вятъра. Поне аз така го тълкувам. Само че това не е проблем на авторката, а на гаджето й. Не виждам тя защо подскача толкова. Ако младежът е финансово нестабилен, това не е нейна грижа. Наистина, аман от спасителки Grinning
Не е нейна грижа? Обаче тя наравно с него се лишава от елементарни забавления, които трябва да си позволяват на тази възраст. Завършили университет, работят, отговорни и свестни млади хора.

# 305
Да изкарват повече, щом са толкова млади и учени. Бабата няма как.

# 306
Да де, ама те парите вече са потънали, никой няма да им ги върне. Да се стягат, да работят и да продължават напред. Не да чоплят и да ровят като кокошки кой, защо и докога. Бабата няма да се промени, те са тези, които трябва да приемат станалото и да спрат да търсят възмездие.

# 307
Да де, ама те парите вече са потънали, никой няма да им ги върне. Да се стягат, да работят и да продължават напред. Не да чоплят и да ровят като кокошки кой, защо и докога. Бабата няма да се промени, те са тези, които трябва да приемат станалото и да спрат да търсят възмездие.
Именно, потънали са. Никой няма да ги върне, само времето ще покаже какво ще стане. Темата наистина стана много по-дълга, отколкото предполагах, заради въпросите,които се натрупаха. Чудя се дали да не я заключа.

# 308
Да изкарват повече, щом са толкова млади и учени. Бабата няма как.
Изумаваш ме, Ако се случи на някое от децата ти, няма да си толкова широко скроена.
Ясно, че бабата ще използва внука си, колкото й позволи, много грозна история.
Мекушав и добър, роднините му отвратителни и безскрупулни.
Защо да спрат да търсят възмездие? Ако беше друг тип човек, досега да бяха строени всички, и ако обезщаното не се изпълни, да се е изнесъл с купените уреди поне, и да не им вдига телефона.

# 309
Точно толкова широко ще съм скроена. Как мога да спра дъщеря ми да се загаджи с мъж, изтеглил кредит по някакви си негови причини? Това ще си е неин избор.

Ако мой син е сложил дограма на баба си и се надява дома й да стане негов, ще знам, че хич не са наред нещата. Но да му изплатя кредита? Не. Който тегли кредит, негов си е.

Това, което мога да направя, е да предупредя децата си да внимават с кредитите. Да теглят само за свои нужди, ако не са със стабилни доходи, да теглят само малки суми, които не биха ги затруднили. Да не се подвеждат с кредит за чужди имоти. Друго няма какво.

# 310
Ние те разбрахме. Вие така ли ще продължите или възнамерявате да предприемете нещо?
Към авторката е въпросът...
И да се допиша още веднъж - ако аз уважавам и обичам майка си, няма да чакам да се наложи синовете ми да и правят ремонт и да и купуват лекарства. Това не е по никакъв начин техен ангажимент, а мой.

# 311
Ние те разбрахме. Вие така ли ще продължите или възнамерявате да предприемете нещо?
Не, ще мислим местене, даже в друг град. И поне за начало някаква допълнителна работа за него или нещо такова. И някакъв допълнителен курс за по-добри доходи. Тегаво ще му е, малко ще е гърч, но все пак това не е моя грешка.Трябва да се махне най-напред от пиявиците, пък после ще му мисли. Единствено чакаме да мине вируса. Че сега нищо не е сигурно.

# 312
Никога нищо не е сигурно.

# 313
И пържените филии ли са нещо лошо вече, че като ти чета злобните постове май са. Откъде толкова жлъч у млади хора? Спасителки от пиявици.
Имам усещане, че нещата с имота са се променили именно заради появата на авторката.Wink

# 314
Пържените филии не са лошо нещо, когато са направени и поднесени с обич и от сърце. Когато се използват за манипулация са отровни.

Общи условия

Активация на акаунт