Модни консултации - 54

• 56 112
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
За мен обличането еднакво с гаджето остана в тинейджърските години. Сега не съм си го и помисляла. Случвало се е да се нацелим понякога с еднакви цветове по случайност.

Пера всичко без палта и кожени якета и много официални рокли преди да облека. Много ми е неприятно да знам, че някой е обличал дрехата преди мен, особенно ако е от Зара, ХМ и тн.
Имах случка, за която бях писала тук, с един много скъп пуловер, който на 2рото носене на химическо чистене съсипаха. Не получих никаква компенсация освен карта за 5 безплатни почиствания на др дрехи. Но от тук нататък взех решение, че услугите на химическа чистене няма да ползвам. Справям се сама вкъщи.

# 421
Еднакво не се обличаме, но винаги когато сме двамата се старая да сме сме цветово и стилово що годе еднакви. Допада ми на мен Simple Smile

# 422
Толкова различно се обличаме (аз стилно, той не толкова), че като отидем на ресторант, ни питат "вие заедно ли сте?" Simple Smile)

# 423
С ММ не се обличаме еднакво, но две неща винаги съобразяваме:

- еднакъв стил: ако съм с ток, той също е с прилична обувка...  ако съм неглиже, той - маратонки, кецове...

- цветовете!!!
Когато нося лилаво яке, той не носи червеното, защото лилаво и червено едно до друго не ми допада. Нямаме еднакви обувки, якета и т.н., но винаги ги съчетаваме така че цветовете да си отиват.

# 424
Нови дрехи пера задължително, изключвам палта и по-тежки сака, които никога не обличам на голо, а върху дреха.
Задължително съм и с шал, така че и яките не ми се допират до кожата.

С децата понякога се случва да сме в някаква цветова комбинация и ми харесва, но като дрехи, стил и т.н. всичко е тотално различно.
С мъжа ми пък абсурд да се облечем с еднакви дрехи, та и цветове дори.

# 425
Ние с мъжът ми не се обличаме еднакво, той не залага изобщо на цветове. Но много обичам като облечем себе си и детето с дънки и кожено яке. Преди бременността бях задължително с висока обувка, а те с кецове. Много ме радват двамата ми мъже с кожени якета.
  За изписването, живот и здраве, бих искала бебето и баткото да си подхождат цветово. Аз мисля за неутрален цвят, за да "не се бия" с тях на снимката Grinning

# 426
Pink Dress, белите дънки ти седят страхооотно. Лежерна елегантност. Ако ги комбинираш ето така например - топ!
За белите шорти, това долнище на пижама ли е? Не бих излязла с тях, освен в двора или на плажа.

# 427
  • някъде под слънцето...
При нас има някаква мода, която нито разбирам, нито споделям. Да се обличат децата с еднакви дрехи.
Особено изразена е по баровските квартали.
Не говоря за близнаци, нито за  училищни униформи .
Когато видя три или четири деца (братя и сестри)на  различна възраст(от 2 до 16 години примерно  ) облечени с напълно еднакви дрехи.С еднакви прически и аксесосари направо ми става лошо.
Чувствам се като сред клонинги.
А най големия шок , който изживях в тази посока беше преди 20 години, когато работех в хотел и честваха представянето на новата книга на основателя на някаква  бразилска секта с клонове  из целия свят.
Представете  си поне 1000 човека облечени еднакво.Мъжете в стилен костюм бейж с кремава риза, кафява вратовръзка и сяетло кафяви обувки чорапи екрю.
На фона на обичайните  клиенти на хотела от  бизнес средите си свикнал да виждаш тъмни костюми
Изглежаше малко странно
Но когато видиш 600 или 700 мъже на едно място
Не просто  в светли  дрехи един и същи цвят, но  и един и същ модел. всичко, от до си е шокиращо.

Дамите бяха  в красиви дълги до средата на прасеца рокли с прихупване  в цвят слонова кост.Шапки с периферия.Чорапогащник(или чорапи телесен цвят  обувки в   бейж.Всичко един и същи модел и цвят.Един и същи  яркък цвят червило и лак за нокти.
Еднакви дамски чанти
Всичко еднакво от, до
 Чувствахме като някакъв психотрилър с клонинги.
Беше ужасно.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 14:59 от sl

# 428
Не само, че не бих се постарала да се комбинираме с мъжа ми, а даже бих го избягвала. Не въприемам идеята да си “отиваме”. Ние да не сме чаша и чайник, че да си отиваме 🤣

# 429
  • София
Понякога е симпатично да се синхронизират визиите. Ние всички обичаме бежови панталони и се случва, макар и рядко да сме на една вълна. Но не мога да ходя облечена толкова обрано като моите момчета (малкото и голямото), особено в горната част. Имаме разлики и в обувките.

# 430
  • Пловдив
Всичко, което купувам отива в пералнята, това съм завършила, стажът ми беше из шивашки фирми, нямате си на  идея за каква гнус става въпрос, платове по земята се тъпчат, прашоляк, през 100 ръце минава изделието докато добие завършен вид,  после предполагам транспортиране, пак преминаване през 100 ръце, та докато стигне до стелажа на магазина, може да си направите изводите.

Имаме еднакви тениски, които си бяхме купили за първата коледа с текст Game over, той си я хареса и реших вместо да го тормозя с коледни мотиви, да взема по-малък размер, заедно не ги носим. За първата коледна фотосесия с чавето, бяхме стилово и цветово еднакво облечени. През останалото време, често сме коренно различно облечени.

# 431
Много сарказъм има в коментарите. На мен пък си ми харесва хармония в дрехите. Готино e двойките да изглеждат добре един до друг.
Напълно е еднакво - не. Но хармония в цветове и материи ми гали окото.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 13:42 от HappyRSmile

# 432
  • някъде под слънцето...
И аз съм за хармонията но по скоро стилово и цветово, но едно  и също ми е в повече.
С тийнката имаме няколко чифта еднакви дънки. С нейния уклон към неразбираемия за мен   кей поп  стил,  няма как да докараме еднаква визия.
Имаше един период  преди години в който ми вземаше дрехите, но вече отмина.
По принцип, ако не е излизаме по  специален повод сме свикнали да сме с дънки и спортни обувки.С годините свикнах да  ми е приоритет  удобната дреха..

За специални случаи по зададения дрес код.

# 433
Имах предвид това
Скрит текст:

А не това
Скрит текст:

# 434
  • София
Ами те и първите са еднаквички, да не говорим, че част от мъжете сякаш са ровили в гардероба на жена си.
На мен би ми харесало, примерно, единият в бяло, другият- в черно. Красиво е да се допълват.

Общи условия

Активация на акаунт