АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 20 833
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Ние стоим без радио и без телевизия. Не обичам фонов шум и така си я караме.
Пеем песнички, малката приказва нейни си неща, говоря и по различни теми ( водя си монолози 😂) и така... Simple Smile

# 106
През нея те за фин замени, но не през цялото време. Вечер баткото гледа. Бухта е "влюбена" в Джош от Загадките на Блу, като го види, спира да прави каквото прави ,почва да ами се усмихва и д вила едно Иииии(като в народните песни хахаха)
Лайка, чудих се за тази топка и аз. Така и не взех.
БониБон, ми недей даваш лук. Вариант са и готовите пюрета, просто виж от местните , я код се предлага лук Simple Smile На мен това ми беше едно от най-омразните неща до към ....25 г. Ако ще записваш на кухня и/или ясла ще опита така или иначе.

# 107
Гледам какво затишие и си мисля. Пораснаха дечицата ни станаха кротки 😁 и драснахме спокойно на разходки 😁

# 108
Или нямаме време да пишем, понеже тия дни е голям рев без причина 😂 Онази вечер хич не сме спали, искаше само при нас, спахме аз, той, колонка с музика, детска лампа и татко му. Беше го страх от тъмно и откъснехме ли се от него, и почваше истеричен рев 😒

От 2 дена съм се разровила за летни колички, нищо не ми харесва, ама и бюджетът ми не мисля да надхвърля 200 лева 😂 Искам и да е до 22 кг на детето, ама повечето са до 15. То всъщност, майките с по-големи дечица... Доколко години е нормално да го возим още с количка 😂 До 2-3 години ли, или? Ще му вземем след време и триколка, ама ако ще го возя до 3-годишен, си струва да инвестира и повече 🤔

# 109
И аз се чудя за лятна количка, но ММ е твърда опозиция..
Има ли и други скръндзи като нас, които ще се мъчат с тежките колички 3 в едно ?
Имам нужда от съвет, Буба се мъчи да се изправя, но иска аз да я държа .
Как да я науча да се подпира за мебелите, показвам й , но не може да запази равновесие.
Днес навършва 8 месеца, кога ще се научи да се изправя и държи сама ?

# 110
И аз се чудя за лятна количка, но ММ е твърда опозиция..
Има ли и други скръндзи като нас, които ще се мъчат с тежките колички 3 в едно ?
Имам нужда от съвет, Буба се мъчи да се изправя, но иска аз да я държа .
Как да я науча да се подпира за мебелите, показвам й , но не може да запази равновесие.
Днес навършва 8 месеца, кога ще се научи да се изправя и държи сама ?

С каква количка сте? Аз съм с 3в1, като лятна седалка+шаси са 11кг., а Арас е 12кг. Тоест 23кг бутам и мога да кажа, че не ми тежи абсолютно. Няма да купувам лятна количка, не защото сме скрънди, ами защото количката ми е маневрена и лека(поне според мен).

# 111
Относно до колко време децата да са с количка, моето мнение е че колкото по-рано се научат да ходят повече толкова по-добре имам лятна количка но мисля да я използвам до като направи годинка и нещо и като се научи да ходи добре я махам количката, и за всеки случай ще си нося раницата ако се поизмори, триколка няма да взимаме а мисля направо баланс колело, иначе според мен е хубаво от малки децата да се движат а не само да се возят, някак си не възприемам голямо вече дете на 3 години да се вози още в количка.

# 112
В момента , в който баткото проходи спрях да го слагам в количка, освен ако няма да сме някъде поне няколко часа, с много вървене и евентуално покрай време за дрямка.Не мисля ,че едно дете,което може да върви трябва да е в количка, защото детето ако е мързеливо ще иска все да се вози( ако не обича промените също). Други като проходят много щъкат и си променят  посоките за секунди и майките ги "връзват" в количката , за да не тича след децата си или да свършат някаква работа. Като беше на 2и 3 , взимахме количката на морето, защото там се измаряше много от морето, пясъка , разходките,но често я ползвахме да бутаме просто багажа Simple Smile Вечер ако ходим някъде за питие , сладолед също с количка,защото заспиваше по-рано.  Сестра ми ми даде нейната лятна количка, не знам каква е дори. Но си мисля да взема една тип чадър от Джъмбо като дойде момента че са още по-компактни,макар да нямат легнала позиция.
Катеричка , ще се изправи когато е готова( психическо и физически).

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 10:51 от Harista

# 113
И аз така, няма да купуваме лятна количка. За какво я избирах да е лека и маневрена ако трябва сега пак да купувам, не виждам смисъл. 10кг е нашата количка общо, не ми тежи.
Катеричка, всяко дете се развива различно, ще се изправи. Борис се опитва да се изправя, но все още не може напълно, задържа се прав като се хваща за мебел за малко без аз да го подпирам. Не му се впрягам защо още не лази, защо не се изправя напълно сам, защо не прави това или онова, защото всяко дете е различно и така само ще си вкарам напрежение ако все го мисля и натягам. Иначе можеш просто да я оставяш да се подпира на мебелите като я придържаш и малко по малко ще се закрепи.

# 114
Моята количка е тежичка, но много си я харесвам и изобщо не смятам да я сменям.Минавам навсякъде с нея и е супер маневрена. Като гледам летните колички с малки гуми и имам чувството, че ще се потрошат по софийските улици ( сигурно не е така, но в моите очи така изглеждат 😅 )

Мисля да купя триколка за по-натам. А баланс колело още от сега съм поръчала на бабата 😄. Само да им намеря място къде ще ги паркирам.

За сега малкият се изправя само като се катери по мен. Още не се сеща, че може да се набира и на други неща 😄. Но в никакъв случаи не мога да кажа, че е стабилен. Така и така го дават да вали, та мисля да работят по това сега. Не че ще му давам зор, а по-скоро като занимание.

И последно да попитам за съвет как преминахте от кърмене към АМ? Директно ли дадохте бутилка или постепенно, каква марка препоръчвате.. абе като цяло цяла наука ми се вижда. От 2-3 дни нощите са мъка и наистина смятам, че вече кърмата не му стига. Със заместването на късната закуска нещата се задълбочиха според мен ( не че не го очаквах )

Доста дългичко стана ... 😅

# 115
  • Пловдив
Ние си купихме лятна количка, защото заема супер малко място в багажа , а ни предстои да пътуваме. Освен това вечер искаме лятото да излизаме навън и малката трябва да спи някъде докато се разхождаме/ вечеряме и е по- късничко.
Според мен като е на 1-2 години детето все още се изморява по- лесно и все ще трябва да седне или да дремне, ако е следобед.

Нашата е на 7+++ и изобщо няма намерение да се изправя още, когато- тогава. Не се притеснявам чак толкова, всяко дете е различно , тя като е готова сама ще драпа да стане.

# 116
И аз засега си ползвам 3в1 количката. То летния кош е ползван броени пъти. По-често се разхождаме с кошницата, понеже излизаме с колата и няма смисъл да мъкнем 2та коша. Но се и оглеждам за лятна (по-евтина, отказах се от Ergobaby metro), както каза Lore.lay и ние ще пътуваме, лятото все сме напред назад и ще е по-удобно, все пак детето трябва и да спи в нещо навън, няма само да тича и ходи.

Малката много пълзи, няма стигане, обръщаш се и вече е някъде другаде Joy Изправя се засега на мен, по дивана и възглавници.

При нас нощите са кошмар. Ще работя с консултант по детски сън, но ще пътуваме по Великден и според нея трябва да е след това, като сме си вкъщи за по-дълъг период.  Кърмя я само нощем (или по-скоро ме използва за биберон), но искам и това да спра, защото така и 2те не се наспиваме Sad

# 117
И аз купих лятна количка, но това е само защото ми трябва малка и компактна количка за пътуване със самолет. Иначе предпочитам да си карам със Стокки-то, която е много по- комфортна и за мен и за детето, обаче пък е по- обемиста и не става за малък багажник на кола.
Моя се изправя на крака, но иска да се държи за мен. Слагам му ръцете да се хване за кошарата, но не иска.

# 118
Yana това че те търси през нощта често не означава, че кърмата ти е малко а най-вероятно е период или зъби. Катерина миналия ден й изби първото зъбче и няколко нощи беше така постоянно на гърдата ми. По принцип и винаги може да си увеличиш кърмата ако мислиш че ти е намаляла като слагал по-често на гърда, според мен ако 8 месеца детето е било на кърма и глупост да му се дава АМ, вече друго е ако ти самата не искаш да кърмиш вече, но само съвет от мен, сега като почнат зъбите повече да мъчат е голям плюс и удобство ако майката кърми, а и едно кърмено бебе особено вече по-голямо е много трудно да не кажа невъзможно да го приучиш на шише, аз на малката й отедлагам вода от чаша направо, шишето изобщо не го е искала, но всеки сам си решава, малката още е предимно на кърма като 2 пъти на ден й предлагам нещо деуго но повече опитва, не се наяжда, но и аз не бързам, водя се по нея а за кърменето скоро не мисля да спираме. 😆

# 119
И ние имаме 3 в 1, ама е огромна и най-вече ми е неудобно, че заема половината кола. А ние сме на село и дори едно ходене до София се товарим, все едно ще ходим в чужбина.

Така като гледам децата, мисля че едно 2-годишно все още ще се изморява и няма как да го караме само на колело, а носене на ръце на 2 ще си го спестя, нямам кръст вече. А аз в тукашните паркове и площадки ходя пеша, така че ако ми заспи, ще ми трябва със сигурност количка да го прибера, и трябва да е малка и компактна, желателно е и да става като куфар на колелца в свито положение 😂

Моят също не се изправя сам, но с помощ удря една усмивка и се справя лесно. Проблемът е, че мен все ме е страх да не падне и почти не му давам шанс да се изяви... Иначе подпрян си стои стабилно, държи се, но прави и резки действия и си мисли, че е безсмъртен 😃 Ама засега все го хващам, трябва да почна да го пускам да се стресне малко...

Общи условия

Активация на акаунт