АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 20 827
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Кашкавалите съдържат изключително много сол и не могат да се обезсолят за това ги дават на доста по-късен етап. Изварата( безсолна)  я дават към 9-10 месец. Не всичко опира до алергии, а до това на кой етап червата обработват и усвояват правилно храната, дали натоварват бъбреците.....Киселото мляко е хубаво да е пълномаслено. Същото е с видовете хляб, въпреки че белия е с повече въглехидрати се препоръчва , защото е предварително обработена пшеницата и се усвоява по-лесно. А черния/ръжен. пълнозърнест не може да се усвои и води само до ферментация , подуване, газове.( за тези, които им е любопитно си има достъпна информация в нета по-подробно описано)

# 91
Ох, като ви чета на какъв етап сте в захранванвто, се отчайвам. Ние сме вкарали десетина зеленчука, 5 плода и оризова каша само. Отказва месо, отказва зеленчук, вече отказва и кашите.
Опитвам се да давам по най-различни начини, но не иска нищо. Понякога дори не иска да го погледне. А стана вече месец с това дърпане. Притеснявам се , че закъсняваме с глутена и млечните.

Савова, в Софармаси сега имат намаление на памперси.

# 92

2) Някой да си пази снимка на рецептата на Паола за зеленчуковите кебабчета? Grin Не мога да се сетя в коя тема беше писала тя, пък доста страници се натрупаха и не мога да ги намеря.

# 93
Хариста, опитвам всичко което му давам и това което беше с кашкавал определено беше безсолно. Самата аз ям безсолно и щях да забележа ако е солено.
Пюретата които купувам са реномирана марка и едва ли биха си позволили да предлагат храни, които не са подходящи за дадена възраст.

# 94
  • София
Верчи, благодаря ❤

Бони същата история е и при нас, затова вече минавам на вариант на зеленчукови кебапчета, домашни солети/гризини и тн, за да си ръфа и дъвче някакви неща и по този начин да приема месо и жълтък.

# 95
Савова, не забравяй, че кашкавал при вас и при нас са много различни неща. Не знам какви марки пюрета взимаш, много рядко купувам пюрета и не съм се заглеждала дали тукашните и вносните има такива, които предлагат с кашкавал или варианти. Някой беше питал за млечните, отговорът ми повече повече насочен към другия пост.

И защото не обичам да говоря наизуст, за тези, които им е интересно, ще посоча, че едно дете до 1 годинка има нужда от сол до 1 гр на ден. В 10 g рикота, средно зрял чедър има около 8 mg сол. . В 10 mg прясно краве мляко пълномаслено го дават средно по 4-5 mg сол. Трудно ще усетиш солта в млякото, но е факт, че го има. Момичета, за това не случайно си е казано кое кога. Не е казано, че трябва да се спазва стриктно, но всяко нещо си е с причина. ( тук ще вметна , че и солта не се гледа само като готварска сол , а съдържание на Na.....) Дори и в хляба има много сол за едни бебешки бъбреци. За това се гледа и водата, като тази за бебета  е с ниска минерализация.
Сега да не вземете да смятате всяко нещо по етикетите Wink  Звучи по-страшно , отколкото е . И моля, нека това не ви отказва от захранването Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 16:18 от Harista

# 96
[

И защото не обичам да говоря наизуст, за тези, които им е интересно, ще посоча, че едно дете до 1 годинка има нужда от сол до 1 гр на ден. В 10 g рикота, средно зрял чедър има около 8 mg сол. . В 10 mg прясно краве мляко пълномаслено го дават средно по 4-5 mg сол. Трудно ще усетиш солта в млякото, но е факт, че го има. Момичета, за това не случайно си е казано кое кога. Не е казано, че трябва да се спазва стриктно, но всяко нещо си е с причина. ( тук ще вметна , че и солта не се гледа само като готварска сол , а съдържание на Na.....) Дори и в хляба има много сол за едни бебешки бъбреци. За това се гледа и водата, като тази за бебета  е с ниска минерализация.
Сега да не вземете да смятате всяко нещо по етикетите Wink  Звучи по-страшно , отколкото е . И моля, нека това не ви отказва от захранването Simple Smile

Нали се сещаш, че в 1 грам има 1000мг, така че една лъжичка рикота  или настърган кашкавал (8мг сол), не са проблем. Blush
А зрял чедар не знам дали си яла, но едва ли някой ще тръгне да го дава на бебе. То аз не мога да го ям ...

# 97
Савова, не случайно отделих двата коментара в отделни абзаци и  само първия е поименно към теб Simple Smile Втория е за тези, които се притесняват, чудят имат съмнения и искат малко инфо, което да преценят дали да им е червена или зелена светлина във въвеждането.

# 98
Е да де, ами и аз давам инфо за тези които се чудят.
Рикотата специално я дават като много подходяща храна при започване на захранването.

“ Fresh ricotta (not ricotta salata or other types of dried and hardened ricotta) may be introduced as soon as your baby is ready to start solids, which is generally around 6 months of age.

Fresh ricotta can be a fabulous first food for babies. Soft and sweet, the cheese traditionally hails from Italy, where it is made of whey, a liquid byproduct from producing curds with cow, goat, sheep or water buffalo milk. In the United States, most ricotta is made from cow’s milk. No matter the source, fresh ricotta tends to be much lower in sodium than most cheeses and is safe for babies to eat as soon as they are ready for solids.”

# 99
Ее, loewin, браво на Кати! Добре ѝ е повлиял Б2 в понеделник с лазенето😄 Б1 все още не лази, ама и не знам дали изобщо ще то направи.
Вчера му давах кебапчета и ги омете всичките - Сладък картоф, броколи и лук сварих на пара, след това ги намачках с преса за картофи. Към тях добавих пуешко месо (замразено на кубчета имам) и накълцани магданоз и копър. Обърках всичко до хомогенност, оформих кебапчета и пекох 25мин на 180 градуса с вентилатор.
Мисля, че са подобни като на Паола, но нямат яйце и брашно.

# 100
Mint залагам,че ще пролази в неделя 😅 Ама тия кебапчета доста апетитно звучат. Ще взема и аз да спретна едни утре.

# 101
Тези кебапчета ще се пробват и от нас утре. Но без Лука. Все още не съм го въвела. И не знам как да стане, че ние с баща й не консумираме изобщо лук, не знам как да й го предложа.

Радио или тв пускате през деня на бебоците. Някак ми се иска нешо да говори, пускам тв да може да не свиква само с моя глас, радио от време на време , че откакто родих всички песни ме напрягат 😂

# 102
Аз преди време си пусках радио на телевизора. Но спрях да пускам, след като в рамките на 2-3 дни чух песента на Тото и Слави около 368 пъти Joy
Мен много ме е страх да не се задави и не смея да му давам такива кебапчета.
Новата му любима играчка
https://www.hippoland.net/asis-vazdushna-topka-za-futbol-hover-b … a-yh007810-jt811w
Днес си я приваризирал от батко му, че им беше на гости.

# 103
Аз пускам на тв от spotify албум на Маргаритка. Няма картина. Не слушаме постоянно обаче. Говоря и, малко стоим на тишина, после слушаме песни и така редувам.
Утре имаме среща с една детегледачка. Не покрива всичките ни критерии, но се надявам да си допаднем. Доста ми е притеснено, защото правим крачка към това да оставям Ния с някого. Grinning Но е необходимост без живо пиле около нас, което да ни помага.
Мерси, че подсетихте за кебапчетата. И аз ще ги направя. Heart
Дойде люлката. Някой тук беше писал също, че си търси люлка. Утре ще я сглобим и ще видим дали ще ни бъде полезна.

# 104
  • София
[bMint[/b], абе и ММ твърди, че се е отпуснала след срещата с другите бебета и е взела пример. Тя от тогава започна и да гука и да повтаря едно "га га га ги ги ги", та може действително да се е отключило нещо. Та като се стопли, предлагам пак да ги съберем наборите Blush

През деня понякога пускам ТВ, малкото се зазяпва за малко и после продължава да си играе, ама и ние не прекаляваме де. В повечето време звучи радио и малко тишина. Ама с пищенето на малкото напоследък, не бих го нарекла точно тишина 😂

Общи условия

Активация на акаунт