АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 028
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз давам кисело мляко 3,6 % като пробвам различни марки, защото някои са една идея по-кисели и прави малко физиономия, но като цяло много се харесва.

Като ви слушам за тази елда, замислям се дали да взема каша, защото съм събрала вече 4 кутии различни каши и овесени ядки и в един момент ще се чудя какво да ги правя, а действително е хубаво детето да има разнообразие. Thinking

# 181
Аз взех био брашно от елда, кисне се една нощ и после се вари 10 минути. Ще го смеся с ябълково пюре от ДМ ( много е вкусно и няма захар ) и малко кокосово масло.
Обичам елда, мисля да подям бебка Joy
И без друго е супер капризна, а ми писна да хвърлям всичко. Месните пюрета поне радват котката.
Научи се да лази, все се залепя за дистанционното управление и за телефона.

# 182
Елдата на Слънчо много му харесва, слагам малко плодово пюре и си я хапва с кеф. Аз съм израснала с елда, ама не съм знаела, че тук така му викат, едно време съм си яла гречка 😃 Пък то било същото...

Аз да се похваля. Днес посетихме невролог, понеже ни бяха наплашили, че стъпва с едното краче и присвива пръстите, а заради кривата шия можеше да е засегнало и цялата лява страна, та се бяхме доста изплашили. Но казаха, че всичко е перфектно, а моят господин се държа много добре, усмихваше се и беше много комуникативен 😂 Докторът като почна да ме пита някакви неща, аз нищо не знаех, какво е почнал да прави кога, викам леле, откъде да помня кога е почнал да хваща предмети 😂 Викам ми беше малък, той вика, че и сега не е много голям 😃 Както и да е, вече официално имаме само 1 проблем, очето. Лепим лепенката, като цяло не е толкова фрапиращо ревящ, дори в един момент забравя. Дайте идеи с какво да я лепя, че да не му правя епилация на веждата всеки път 😃 Пробвах с крем, ама тогава пък хич не се залепи...

Ох, само да са ни живи и здрави дечицата 🙏🏻

# 183
Има един левкопласт, хартиен. Той не оставя лепкав слой и не захваща кожата изцяло, но все пак си държи. Мисля, че на Урго беше и е със зелено.

И ние днес бяхме на преглед при лл, каза да чакаме до годинката за окото. Вече се приемало, че до 3 години може да има такова отклонение, без да е патологично.

Питах я как да започна да въвеждам глутен, директно ми каза -попара. А аз мислих, че ще ме прекара през няколко вида каши поне. А тя -попара(с масло дори). Не знам дали така ще процедирам честно казано малко изведнъж ми Се струва да вкарам и млечни и глутен едновременно.

# 184
Маджарова, радвам се, че всичко е наред с детенцето. Важното е да проходят, но то сигурно докато са по- малки по- лесно се вкарват корекции в стойката и походката.
С такива лепенки моята имаше 3 дни зачервяване, след махането на лепенката, по бузата.
Глутен ще дам чрез овесена каша- 1, безглутенови овесени ядки, след това глутенови, после коричка хляб ( био , по възможност). Не мога да меся хляб, но ми се иска домашен да спретна.
Моята педиатърка още на първото захранване ме съветваше да дам масло на върха на ножа - хихи.
Не смея да дам друго масло, освен гхи, но още не бързам. Днес ще й дам рапично.

# 185
Ние още не сме отишли на очен. Имахме час, но го отмених, защото ММ не се чувстваше добре.
Ния се задържа 3-4 секунди права сама без да се подпира никъде. Дано не проходи рано. Аз съм проходила на 10м и по думите на баба ми не ми го пожелава. Grinning

# 186
  • Пловдив
Hug Седмица преди да стане на 8м мъника е с 4 зъба, нямаше драма. В началото на месеца започна да пълзи, постоянно искаше да обикаля по стаите и в неделя мъжа ми купи преграда за вратата в хола....чудна вещ Joy сега си обиколя в една стая и го знам къде е. В събота седна самостоятелно, а от неделя се изправя. Много бързо стана всичко.
Глутен вкарах с овесена каша на Слънчо. След няколко дни вкарах и попара с вода, сухари от спелта, масло и сирене.
Попарата се прие чак след 5-6 давания, маскирах с малко сладко пюре първо.
Маджарова чудесна новина за детенцето, да ви олекне и на вас.

# 187
Ох😂 Аз се чудих сума ти време как да въведа глутен, пък схеми, пък дали овес, дали ръж и днес просто ми скимна и му сложих трохи препечен крайшник в пюрето😃 След това му дадох парче да си гризе, много му се услади. Преди месец някъде си купихме хлебопекарна и оттогава купен хляб не сме яли, страшно съм доволна - отнема точно 2 минути (да измериш и сложиш продуктите) и след 3ч имаш готов топъл домашен хляб.

# 188
  • Пловдив
Аз и дадох да ръфа и дъвче сухар от спелта 1-2 дни и след това направо юфка от ръж дадох. След това и кус кус от пшеница.
Пробвах да дам попара , отказа я и не съм давала зор.

# 189
Аз супер набързо вкарах и млечните и глутена, пу пу за сега няма проблем.

И да ви се оплача колко втрещена останах от педиатърката днес. Според нея детето гладува, защото е качил само 200 гр за месец 😅😅 И направо съм за линчуване, че не го тъпча всеки ден с попара. Остана изненадана и че все още не съм давала АМ. Като я питах за риба каза най-рано след 10тия месец 🤔 Изобщо не сме на едно мнение с тази жена 😄

А от днес малкият се изправя сам по мебелите и успя да седне сам. Само че изпуснах как е седнал, защото отидох до кухнята за малко 😫

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 18:01 от yanna777

# 190
Да ви кажа едни сполучливи безглутенови бисквити. Борис много ги хареса и искаше да набута ако може цялата наведнъж в устата😃
1 банан
3с.л. кокосово брашно
2с.л. царевично брашно
1ч.л. кокосово масло
Малко кокосови стърготини и щипка брашно от рожков. (Може и без тях) Може и само кокосово брашно на се сложи 5л, без царевично.
Бананът се намачква с вилица, всичко се омесва, оформят се кръгли бисквитки. Слагат се на хартия за печене и се натискат с вилица, пекат се на 180 градуса за около 13 минути.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 08:28 от Mint.

# 191
Mint как ги вкара кокосовите неща?

А кокосово мляко дали е окей да вкараме? Гледам из групите за бебешко хранене страхотни идеи за бебешки кремчета именно с него.

# 192
Ако ще го ползваш за направата на десерти е ок, но не и като заместител на млякото.
Аз въведох кокосова вода без проблем.

# 193
И аз въведох кокосово мляко в една супа. Използвах от кен. Тези в кутиите не са за предпочитане.
Ще изпробвам бисквитите. Мерси, Минт. Heart

# 194
  • Пловдив
Аз правя такива бисквити, но с брашно от Елда, че такова имах налично + кокосово брашно .
Добре се получават, вкусни са, слагам ги натрошени към следобеднага закуска, като предлагам нещо сладко ( т.е. Крем банан с извара примерно 😀 ).

Не съм давала кокосово мляко досега, кога може да се въведе ? Все си мисля, че е по- добре с краве мляко след годинката да се запознае малката, а с тези ядливите по- нататък.

Общи условия

Активация на акаунт