АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 023
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Ох, моето чудовище яде само пюрета и то насила. Да усети, че не е гладко, и почва да се напъва да повръща 😡 С 300 зора заместваме 2 хранения като не винаги се получава... За морето смятам да ѝ правим пюрета там или да взимаме готови. Аз не си правя илюзии, че до тогава този ужасен инат ще е проял като нормален човек. Понякога, когато се заинати на пюрето, направо ми идва да я плесна 😤

# 571
Корта в кашон и с плодовите ли е така? Аз започнах първо с тях са давам на по-едри парчета и доста добре се получи. Сега няма никакъв проблем с парчетата.

# 572
Яна, с абсолютно всичко е така за съжаление 😓 Решила съм за сега да я оставя и по-нататък да я пробвам пак. Само гърдата си обича и само нея си иска. Нощем като ревне в 1 и няма заспиване докато не отида да я накърмя 😤

# 573
Аз ще записвам Антонио на кухня.
В последната седмица му правя мус от банан, авокадо и АМ и банан, йогурт и бисквитки на плазмон.
Много му харесват и двете закуски.
На кухнята ще го запиша на такава за захранване, въпреки че е захранен с почти всичко, защото все още не може да дъвче и преглъща добре.

# 574
Сладичък Рики ❤❤❤

Много зависи къде ще сте на почивка. Ако сте на вила винаги може да се приготви нещо, ако питате за плажа например аз бих му направила гризини, бисквитки, плодове, зеленчуци, авокадо, овесена питка, банички.. има доста варианти.
Котка пробва ли да и предложиш няколко различни зеленчука, плода, мъфини, плачинки ? Остави и ги на таблата пред нея и виж дали ще прояви интерес.

# 575
Венера, и това нещо пробвах (освен с глутеновите неща, защото нещо не ѝ понасят, обрива се от тях и за сега сме ги оставили за по-нататък), но тя просто го взима в ръка и го хвърля без дори да опита... Един път се излъга с една безглутенова бисквита и директно се изповръща 😑

# 576
  • Пловдив
Ние в момента сме все още в Родопите в къща за гости. Нося уреда за пюрета, купих юфка, бебешка паста, грис за качамак, които ги давам с масло и сирене. На място купувам зарзават за пюретата на обед.
Взех само месна заготовка на ДМ , за да я добавям на обед.

На море планираме пак студио в Гърция където ще има кухня с всичко необходимо.  Тогава ще е на 10 месеца и ще хапва и повече сурови плодове, които са налични.

Ако се наложи да сме на хотел в България ще нося готови пюрета, няма как... също така ще хапва сурови плодове, пък може и нещо в ресторанта на хотела да и направят, едва ли ще откажат да ми сварят една юфка за бебе.🙄

Котка, може би просто не е готова, нашата рева с глас като и дадох за пръв път не гладка храна. След няколко опита и седмици прояде и взе да подъвква леко.
Иначе и нашата не се сеща да си вземе храната и да я яде ( пример боровинки). Навежда се с устата да ги вземе, като пиле е 😂

# 577
  • София
Леле! Разгеле успях да ви прочета!
Венера, благодаря ти за хубавите пожелания за рождения ми ден! Purple Heart
Лайка, страхотна новина, предизвика широка усмивка на лицето ми! Поздравления и леко бременеене с пухкав финал!
Harista, винаги съм знаела, че сме една зодия като четях как говориш за себе си Smile Честит рожден ден с голямо закъснение!
Ясен става на 9 месеца след 3 дни. Зъби няма и май няма и да има скоро. Леко са му подути венците, но нищо фрапантно. Не се вдига от легнало положение сам, не лази, не се изправя, не прави опити за ходене. Мързи го май повечко. Като го оставя да си играе започва да реве неистово в мига, в който усети, че не съм при него. Напоследък се хвърля по гръб, защото според мен си мисли, че така ще ме предизвика да отида при него. Лежи облян в сълзи и гледа като жертва Satisfied
Онзи ден бяхме на сватба. Беше истинско предизвикателство и за нас, и за него. За цялото денонощие беше спал под 9 часа. Много се изтормозихме. Затова вчера за 24 часа проспа 18 Smile Поне и аз се наспах с него.
Отдавна е на две дрямки, като всяка е поне по час и половина. Ако се събуди по-рано отивам да го доприспя.
Та това е от нас. Relaxed Човекът се събуди, бягам при него.

# 578
Вече сме на детска кухня и яде всичко. Ако нещо не му хареса прави физиономии и върти глава и тогава давам нещо друго.
Тези които имате проблеми с пюретата опитайте с гладко пасирани мляко с ориз и евентуално към него малко плодово пюре. Аз вземам готово в бурканче и много го харесва.
Вече не гледам какво давам дали с глутен или пък краве мляко ... нека свиква с всичко. Злоядо дете не искам Joy.
От няколко дни не се буди вечер да яде и направо не мога да повярвам ( да чукам на дърво). Така хубаво се наспивам, чак вече не искам да лягам с него през деня.
Тези които имате проходилки можете ли да ми кажете колко са сгънати крачетата? Дадоха ми една и уж е на най- високата степен а отдолу крачетата му свити и цялата тежест пада върху тях. Той горкия си мисли, че това е бънджи и се опитва да скача Simple Smile.

# 579
Нашата продилка мъжът ми я вдигна още със свински опашки. Иначе и на Антонио му се влачеха крачетата.

# 580
Скрит текст:
Дами, да ви се похваля - ИЗБЯГАХ 🤣

# 581
Направо си скъсала синджира Joy.
Не изпитвам нужда за сега да го оставям и да излизам, но ми се иска да мога да излизам и да се виждам с приятелки на кафе. Обаче моя е станал голямо мрънкало и повече от 1-1.5 часа не издържа навън.

# 582
Оооо, браво Котка в кашон!
Изпитвам нужда аз, ама свърши се при мен Joy
Евентуално след  година-две...
В събота сме на бал на детето на наши приятели и се надявам поне до 12 да издържа.

# 583
  • София
Напоследък давам за следобедна закуска едни пюрета на ДМ, които са с овесени ядки и плод, бебешко мюсли или плод и суха. Малката ги обожава и успява да изяде половин буркан и повече. Според мен са много добър вариант за пътуване.

Вече пробвахме една детска кухня, не се хареса особено, от утре ще пробвам и друга, дано има повече успех. Като добавим и това, че ми я носеха в 7 сутринта, направо ми призляваше. То къде не спи до късно малкото, ама да трябва да стана в 7 за кухнята ми идва в повече.

Лайка , прекрасна новина. Лека бременност, поне сега всичко ти е прясно. Може би ще ти е по-трудно следващата година-две, ама после ще си растат заедно и всичко според мен ще е по-лесното.

# 584
https://www.namama.bg/article/garneto--kakvo-kak-koga/
Много съм горда с моята мишка, вече месец сме само на гърне по-голяма нужда. Дори обядваме навън и си свършва работа в къщи. Започнах по често да я чишкам и виждам доста по малко мокри памперси.

Общи условия

Активация на акаунт