АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
И аз купих гърне, но той изобщо не знае какво да прави на него. Слагам го, а той скоква от него и почва да се катери по него, да го обръща и да го разглежда.

# 586
Аз съм голям фен на пюретата от дм ( малкият още повече 😅 ). Имат доста интересни комбинации, а и ми се струват достатъчно изчистени откъм състав. С тях въведох ягоди, боровинки, маракуя, манго, касис и всякакви такива.

За бъдещи почивки не мисля да мъкна пюрета от София. Но това което ме притеснява е какъв багаж трябва да помъкна независимо за колко време. Само като си помисля и ми призлява 😅

А относно гърнето там нещата са пълен провал. В началото вървеше супер, но последният месец  малкият изобщо не иска да седи на него. Крещене, викане и се отказах просто. Прибирам го на 2-3 пъти и пак същото. Може би след годинката ще опитам пак, не искам да го тормозя.

# 587
  • Denmark
Като пътувах към България с малкия, постоянно си мислех "всичко ли съм взела, всичко ли съм взела" Sweat Smile голямо притеснение ми беше. Минах няколко пъти мислено през един ден и какво използвам и така оправих багажа Sweat Smile другия месец пак така ще е. Не знам за другите бебета, но Ричард каквото и да правим, ако му доскучае и започне да недоволства, нещо за ядене/гризане оправя нещата. А той си е мрънкало по природа сякаш... та, в самолета пак ще снаква през повечето време сигурно Sweat Smile после път от София до морето...

Rrr3, браво за гърнето Blush може ли да споделиш по-подробно как успяхте? Аз още не съм се наканила Sweat Smile

# 588
Започнахме да я слагам след хранене и след и преди сън. След като свърши работа пляскаме всички браво все едно е приключил най- добрия спектакъл. Всеки път пляскаме вече и тя даже. Сега веднага сутрин след сън, след около час пак има чишнато на памперса, но в повечето случай до обяд сме сухи. Сега преди обядния сън пак слагам като се събуди отново. Случва се нищо да не направи но я задържам като подавам играчки и викам чишшш айде браво и ако няма и няма ставаме. Важно е да свиква с кукуто и при мама вземахме същото, същия цвят и размер. Най малкото и най евтино. Просто нещата започнаха все повече и повече да се получават, но иска голямо постоянство. И това събличане и обличане е малко досадно, добре че вече е само тънко панталонче. Преди с чорпогащтник, панталон, боди, но се свиква 😁. Просто упорство всеки ден и по - често при възможност да свикнат с кукуто.  Всички деца са различни, някой от раз някой с време. С този ритъм до края на годината може да махнем памперса / освен като спи/.

# 589
Rr3,по същия начин и при нас се получи с гърнето.
Аз да ви кажа не знам за Ол инклузива, май се разубеждавам, че знае ли се дали ще е добра храната. Освен готови пюрета да вземам, ама вече ще е на 11м тогава, не знам как ще е с храненето и дали ще ги иска.
Ssd_, ще споделиш ли къде и в кой хотел ще ходите с Ол инклузив?
Loewin, аз днес взех с ябълка и манго от ДМ, ще въведа чрез него мангото. И на мен много хубави ми изглеждат техните пюрета.

# 590
Здравейте!!! 🤗
Най-сетне успях да ви изчета 😃
Предварително се извинявам, че съм писала много ☺️

Лайка, честито! Лека и безпроблемна бременност!

Да сте живи, здрави и щастливи всички бебета и мами! Изпуснах много поводи да ви честитя навреме.

Нашата беба пълзи, изправя се, но краката и кръстчето й са като кашкавал - огъват се.

Миналата седмица се разболя - във вторник й течеше нослето и слагах само спрей Тетризал (физиологичен разтвор), а вечерта вдигна Т до 38°С (не давах нищо цяла вечер, само я следях през час-два и я държах по-леко облечена, давах да пие повече вода), доста плачеше, защото не можеше да диша през нослето, промени й се и гласа.
На сутринта пак имаше 37.9°С и дадох Панадол. Обадих се на ЛЛ и тя каза по 2-3 пъти дневно да го давам 2-3 дни+Виброцил 3*2к. За променения глас й дадох Калциев глюконат - педиатъра, който я прегледа в петък каза, че е добре и за зъбите, и да й го давам 1 седмица. Гърдите й бяха чисти, гърлото добре и докторът каза, че по-скоро е от зъбите. Венците й са бели и подути, но и до днес няма нито един зъб (на 10.05 направи 9 месеца). Поне не е имала повече Т, носът й тече, но определено е по-добре.

На гърне я слагам от 8ми месец. Когато не иска да седи - държа я над гърнето и тогава си върши работата даже по-лесно. И аз процедирам горе-долу като Rr3, но не съм чак толкова постоянна, защото в дните, в които нямам много време - не я слагам често.

Напоследък много се заиграва с една Интерактивна играчка за бебета Mappy Toys от братовчед си - макар че препоръчителната възраст е над 18мес.,реших да я пробвам и добре че съм Simple Smile

Понеже е с къса юздичка на езичето  - другата седмица ще я водим на УНГ.

Видях че сте коментирали добри детски -  нашите деца предполагам са още малки за "Благуните", но баткото беше на 2г.9мес., когато бяхме на морето и започна да ги гледа, а като стана на 5г.(май) го водихме за рождения ден да ги види на живо.

Списък море - ако го намеря ще кача по-късно.

За морето - много искам в Гърция понеже последните години бяхме там и беше прекрасно, спокойно, чисто, но май няма да мога да се престраша за момента с бебе, а и предвид обстановката и вероятно ще сме в Бг. По принцип и в БГ си ми харесва, аз даже едва се навих преди години за море в чужбина с малко дете. Иска ми се обаче да намерим по-спокойно място за почивка, защото преди години, когато ходехме в Поморие плажовете там бяха мнооого пренаселени, градът - също и ще търсим нещо по-спокойно, но още идея си нямам къде. Мъжът ми се надява отново да ме убеди за Гърция и затова още нищо не сме запазили 😁
Иначе мисля да процедирам, както с баткото - да НЕ стоим между 11-17 на плажа, малката да бъде под чадъра в басейнче/лодка с морска вода.

Относно слънцезащитните - за баткото съм ползвала основно Бочко още от бебе (след препоръка от педиатър). Сега се чудя какво ще взема, но за момента още не съм я мазала, защото почти не стои директно на слънцето, а и така ме посъветва дерматолога, при който я водих за едни кафеви петънца, които й излезнаха на лицето 2-4месеца след раждането - каза ми, че нищо не мога да ги направя за съжаление. Ами здраве да е, това да й е проблема.

Хубав ден на всички! 🤗

# 591

Тая котка щом не хапе, да взема аз да я ухапя 🤣🤣🤣. Ние ходихме на почивка вече с малката. Не сме събирали космически багаж. Заложих на готови пюрета, който затоплях в кана за топлене на вода. Бурканчетата изхвърлях, една лъжичка и всичко е топ. За една седмица само на пюрета не се разваля кой знае какъв режим. Дрехи, една аптечка за първа необходимост, клечки за уши, кремове и шампоан ( и за дупе и за къпане един). Общо взето не е толкова страшно. А и на почивка като има повече хора, повече ръце за разнасяне и заиграване.

# 592
  • Пловдив
И ние сме за две седмици на почивка, ама имаме и памперси, носим си кошара, количка, козметики, играчки , ергономичната раница за екопътеки 😄😄😄 да, купешки пюрета също, че наистина за пътуване е по- удобно, макар че помъкнах и уреда за пюрета Simple Smile

Не е страшно, но си е доста багаж, поне при нас е така. И засега нищо излишно няма, всичко си ни влиза в употреба.

На малката и е много интересно, разглежда, спи добре... засега е успех почивката, имаме предвидени още няколко, дано минат така добре и те. 🙏

# 593
Ние днес имаме празник и ви черпя виртуално! Бъдете здрави!

Rrr3, малката е много смела, явно котката ви е много спокойна. Нашите, докато видят Арас и бягат с 300. А не дай се боже да ги набара, целият ще е одран.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 23:15 от Verchy

# 594
  • Denmark
Какви са ти пораснали бебенцата, много е мило! Heart

Момичета, Ричард втори ден не може да заспи за втора дрямка и му се събира от 10:30 до 18:30 без никакъв сън. Случвало ли се е при някого?
Притеснявам се да не се претоварва. Наистина всичко опитах - количка навън, количка вътре, легло, шише, на спалнята с мен, друсане на ръце, абе.... не може и това е..
Възможно ли е толкова малък да минава на една дрямка? Да изместя тогава сутрешната някак по-късно и да е само тя? Sweat
Иначе заспива в 18:30 за около минута, после се буди за доизпиване на млякото и после към 3 пак за мляко и в 6:30 стандартно ми се хили от леглото наспан.

# 595
Марая, Северина разбира се е имала дни с по една дрямка, щеше да е странно, ако точно тя нямаше 🙃 И при нея нищо не е помагало - в количката, в колата, на ръце, на гърда, не и не 😑 Каквото и да казват консултантите по сън, си е факт, че някои деца са много поспаливи, а на други все не им се спи. Особено Ричи както щъка явно натрупва и много впечатления и се превъзбужда. Не се ужасявай, неприятното е, че и ти имаш нужда от почивка, когато той спи. Предполагам е нещо моментно и може би е превъзбуден, според мен може би трябва да го изчакаш да му се доспи повече преди да започнеш да го приспиваш 🤔 Северина много обича да мрънка, че ѝ се спи, а да се съпротивлява всячески на съня. Познайте дали не я оставям да си пореве преди после да се сдобрим и да заспи 😑😃

# 596
Да не минава през сънна регресия?
При нас днес също има проблеми с втората дрямка и успях да го приспя чак в 3. Вечерта също се тръшка половин час докато заспи. През деня пък постоянно мрънка, даже когато е в количката и вече няколко пъти го прибирам на ръце. В wonder weeks показва че минаваме през лош период.

# 597
Оффф, нека се тръшка през деня, ама да спи нощем... Всеки иска това, което няма... Sad((
Моето все още се буди 7263636 пъти на нощ ... През деня пък нямаме почти проблем с 2те дремки Confused

# 598
Нашата госпожица вчера спа само час и десет минути за целия ден. По принцип първият сън е най-дълъг(час и половина) и гледам да сме вкъщи. Вторият е 30-40 мин към 17 ч.
На една приятелка детето скоро стана на една год и каза, пе вече спи по веднъж на ден към 3 часа. Но не я питах от кога.
Мисля, че такива периоди са нормални. Както писа Котка, ако се превъзбудят също влияе.

# 599
  • Denmark
Благодаря ви, наистина се поуспокоих.
Марая, Северина разбира се е имала дни с по една дрямка, щеше да е странно, ако точно тя нямаше 🙃 И при нея нищо не е помагало - в количката, в колата, на ръце, на гърда, не и не 😑 Каквото и да казват консултантите по сън, си е факт, че някои деца са много поспаливи, а на други все не им се спи. Особено Ричи както щъка явно натрупва и много впечатления и се превъзбужда. Не се ужасявай, неприятното е, че и ти имаш нужда от почивка, когато той спи. Предполагам е нещо моментно и може би е превъзбуден, според мен може би трябва да го изчакаш да му се доспи повече преди да започнеш да го приспиваш 🤔 Северина много обича да мрънка, че ѝ се спи, а да се съпротивлява всячески на съня. Познайте дали не я оставям да си пореве преди после да се сдобрим и да заспи 😑😃

То остави, че няма почивка никаква, но и 3 часа да се бориш да приспиш дете си е като маратон Joy и да, абсолютно съм съгласна - с теб не ни се паднаха поспаливи деца Sweat Smile но ти на гърда ли я приспиваш? Аз вече не ползвам този коз Sweat Smile

Не ми прилича на регресия, защото останалото му спане си е както преди, но знае ли някой със сигурност какво се случва с едно бебе? 😅 Милите няма как да си кажат.

Общи условия

Активация на акаунт