АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 007
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Ех, ами на гърда я приспивам, тя по принцип вече и не иска на ръце, та ако не е гърдата, направо не знам, ще стои будна цял ден сигурно 😩 И много хора ми приказват непрекъснато вече да я отбивам, много голяма била, кърмата ми вече сигурно била само вода и нямала хранителна стойност... То не че и аз умирам да ми виси на гърдите непрекъснато, ама само това ме спасява да не откача тотално 😭

# 601
Аз също се страхувах, че като го отбия няма с какво да го успокоя, но това далеч не е така. Веднага ще измислиш нов трик.
Аз например се родих откакто не кърмя, признавам си. Кърмих 8 месеца с голямо удоволсвие, но вече ми идваше в повече и се радвам, че приключи всичко. ☺

Малкият категорично си е с три дремки още, като първата е най-дълга и спи най-спокойно, ако сме си вкъщи. Ако пропусне третата е голямо чудо докато стане време за лягане.

И да попитам въведохте ли домати и патладжан и как? ☺

# 602
Ох , Марая за съжаление не мога да ти дам адекватен съвет, тъй като Пресиян се приспива само и единствено на гърда (освен ако не заспи в количката като днес, ще кача снимка да му се посмеете 😁). Има 1 дрямка предиобедна и 1 следобеден сън около час и половина, 2 дълъг. Ако я нямаше гърдата просто не знам ...не искам и да си помислям.

Котка като чуя подобни изказвани за нехранителна, водниста кърма, непоискани съвети за отбиване и тем подобни и ми призлява . Абсолютно няма такива глупости. Няма нехранителна кърма и решението до кога ще кърмиш си е изцяло твое и на детенцето, на никой друг!!!

Яна, аз патладжан не съм дала още, защото просто не съм купувала, но аз лично бих напълнила патладжани с кайма и ориз и така бих предложила или оваляни в галета и печени на фурна. Домати предложих преди около месец и малкия им е луд фен. Първо ги вкарах в телешко варено в бульона, от тогава насам ги давам сурови, обелени от ципата и правилно нарязани. Обожава ги!!! Затова и не му ги давам в началото, защото ще ги изяде само тях и ще остави другата храна хаха.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 15:02 от Венера

# 603
Какви са ви сладурчета 🥰
Относно съня - за съжаление и аз не мога да дам никакви съвети, защото от доста време насам не мога да я накарам да спи сумарно 14ч.на денонощие (както прочетох че трябва да бъде) и се притеснявам, че не спи достатъчно. А иначе откакто на няколко пъти имаше вероятност да спираме кърменето - се научих да я приспивам и без кърмене поне през деня (е не всеки път успявам, но я изчаквам да се измори добре и тогава пак опитвам). Между другото и тя не ми спи добре през деня последните два дни и й се приспива рано вечер.
Домати въведох с пилешкото - имаше в пюрето и домати, ако може да се нарече въвеждане това.
Патладжан и сурови домати си мисля да започна да давам през лятото, ако нашите имат домашни, ако не - от пазара. Но не заради друго - ами имам още много други неща за въвеждане 😵

# 604
Патладжан и домати “въведох” както обикновено с купешко пюре. Днес му дадох суров домат, но не го отрази изобщо.
Моя не е кърмен и поне до сега беше изключително лесен за приспиване. Давам му бибероната лягаме и до 5 Мин е заспал. Откакто обаче лази пада голямо гонене из леглото. Върти се във всички посоки и не може да си намери място. Не се буди, но ме е страх че ще падне. Подпрели сме спалнята на ъгъл и спи от вътрешната стена, обаче все ходи към краката където няма какво да го спре. Вече окончателно махна храненето което беше към 2 и яде направо сутринта към 6.

# 605
Марая, в курса, който купих пише, че има период около 9тия месец, в който бебетата много упорстват на втората дрямка. Това не значи, че са готови за 1 дрямка за деня.
Моят проблем с приспиването на Ния е, че тя отказва да легне. Аз я слагам да лежи, а тя се изправя. И това упражнение го правим 10 пъти.

# 606
  • София
ellocin, същата работа е при нас, направо се чудя кк да я приспивам през деня. Аз я слагам, тя се изправя на кошарата и се хили доволна, следователно се превъзбужда и ако не я хвана на ръце да успокоя, няма шанс заспиването. Това го прави само през деня, защото вечер е с чувал и явно той я спира от тези акробатики. Влезнахме в омагьосания кръг на приспиване на ръце заради това изправяне Disappointed Не знам какво ще стане като проходи.

Катрин има 2 или 3 дремки според зависи от продължителността им, макар че забелязвам че следобед особено стават все по-къси. Преди, ако сме навън, почти веднага заспиваше и спеше поне час. Сега всичко й е интересно и любопитно и много трудно се унася и изкарва 30-40 мин макс.

От вчера смених кухнята и нашата мома си изяде повече от половината пюре на обяд, което за нея е велико постижение,много съм доволна. Явно колям Каприз ще излезе Tired Face

# 607
loewin, с чувал пак се изправя. Аз не я вдигам на ръце, а я слагам да легне и си слагам ръката върху коремчето и. Така я държа да не се обръща. Понякога доста протестира, но след няколко минути заспива.

# 608
Марая, в курса, който купих пише, че има период около 9тия месец, в който бебетата много упорстват на втората дрямка. Това не значи, че са готови за 1 дрямка за деня.
Моят проблем с приспиването на Ния е, че тя отказва да легне. Аз я слагам да лежи, а тя се изправя. И това упражнение го правим 10 пъти.
И при нас е същото. Но понякога са повече от 10 пъти, понякога още на втория заспива.

# 609
loewin, с чувал пак се изправя. Аз не я вдигам на ръце, а я слагам да легне и си слагам ръката върху коремчето и. Така я държа да не се обръща. Понякога доста протестира, но след няколко минути заспива.

И аз така процедирам. Някой път упорства, друг път до минути е заспала Simple Smile
Наистина с изправянето ще е нова сага... Simple Smile
Моята девойка от 1седмица си спи на леглото и аз се родих. През нощта даже и да ставам по 100пъти, поне не се притеснявам, че ще падне и има място за мен. Иначе само да мръдна и се будеше.

Какво давате за вечеря? не съм я заместила все още, а трябва да пробвам. Дано помогне за нощния сън...

# 610
Заместила съм закуската, обяда и СЗ. Май няма скоро да замествам и вечерята. Така ще трябва да вечеря много рано, а и е малка още.
Всъщност кактв е режимът на хранене с вечеря?
Ния закусва към 8 сутринта, после 12 обяд, 16 СЗ, вечерята трябва да се пада към 19?
И после без мляко преди сън?

# 611
Аз знам, че не е препоръчително вечерята да се замества преди годинката

# 612
ellocin, същата работа е при нас, направо се чудя кк да я приспивам през деня. Аз я слагам, тя се изправя на кошарата и се хили доволна, следователно се превъзбужда и ако не я хвана на ръце да успокоя, няма шанс заспиването. Това го прави само през деня, защото вечер е с чувал и явно той я спира от тези акробатики. Влезнахме в омагьосания кръг на приспиване на ръце заради това изправяне Disappointed Не знам какво ще стане като проходи.

Катрин има 2 или 3 дремки според зависи от продължителността им, макар че забелязвам че следобед особено стават все по-къси. Преди, ако сме навън, почти веднага заспиваше и спеше поне час. Сега всичко й е интересно и любопитно и много трудно се унася и изкарва 30-40 мин макс.

От вчера смених кухнята и нашата мома си изяде повече от половината пюре на обяд, което за нея е велико постижение,много съм доволна. Явно колям Каприз ще излезе Tired Face
Коя кухня избра. Чудя се какво да правя не иска да яде моите пюрета.

# 613
  • Пловдив
Вечерята ще замествам на годинката някъде. Ние още закуската не сме заместили изцяло, давам и разни неща, но тя си иска и млякото сутрин.
А когато има вечеря примерно в 19:00 часа, след това си има и АМ за заспиване, това до около година и половина- две. Млякото е част от менюто на детето до година и половина поне, доколкото знам.

# 614
Аз също смятам да заместя вечерята чак след годинката.

Общи условия

Активация на акаунт