АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 042
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
И аз така числя, че всички производни продукти би трябвало да се считат за въведени, щом сме дали вече веднъж един. Като с млечните - ще дам масло и от там нататък ще ги считам за въведени и ще давам по - смело. Дано ми е вярна логиката.

# 211
  • София
След рикота какъв друг млечен да дам. Май обикновеното сиренето много не се хареса
Пробвай Филаделфия или друг тип крема сирене. На малката страшно много й харесва, даже бъркам с пръстче в опаковката и ближе като кученце Smile

Нашето чувалче е без крачета и е размер 6-18 М. пролетно-есенни, та се надявам и есента да мога да го ползвам. Тя от 3 месечна е с чувал и е свикнала и на мен ми е по-спокойна през нощта. През деня понякога спи само с одеало и я намирам винаги отвита после.

# 212
И аз така числя, че всички производни продукти би трябвало да се считат за въведени, щом сме дали вече веднъж един. Като с млечните - ще дам масло и от там нататък ще ги считам за въведени и ще давам по - смело. Дано ми е вярна логиката.
Специално за млечните не е много така, защото има краве, козе, овче....Отделно технологията на обработка на млеката е различна, което променя техния състав( коагулация, пастьоризация, ферментация...) За това има разлика между кисело, прясно, кондензирано мляко, кефир, извара, масло, меки сирена, кашкавали...

# 213
А Рикота и Филаделфия как ги давате? С какво смесени?
Тези сухари от Дм със спелта сладникави ли са?

# 214
BonniBonn на мен са ми безвкусни честно казано. Като правя попара добавям една бисквитка със слива на бебелан за сладост,защото не слагам захар.

# 215
Harista, когато са от различен животински произход, е ясно, че не са еднакви и ще си ги въвеждам, но когато говорим само за продукти от краве мляко, трябва ли масло, сирене, кисело мляко и т.н. да се въвеждат едно по едно?

# 216
Според мен краве мляко и кисело мляко макар и двете млечни продукти се различават коренно и трябва да се въвеждат отделно. По принцип киселото се приема по- добре от прясното и някои хора правят реакция към прясното, но не и към киселото.
И преди съм го споменавала, но когато нещо ми се струва безвкусно слагам лъжичка рикота.

# 217
Антонио от вчера се изправя и е някакво чудо наораво.
Сложа ли го в кошарата и само се чуди как да се изправя.

# 218
  • Пловдив
Юфката от ръж я взимам от Балев Био Маркет.
Нашата нещо не и допадна чувалчето, когато беше на 4-5 месеца и го продадох тогава. Сега няма да взимам, защото ще настава топло време , но от есента, ако се отвива, ще пробвам на Ángel Baby с крачета.
От тях са ни и пижамите ( гащеризоните), много са им сладки десените и материята е хубава.

Рикота все се каня да взема, но не откривам в лидъл. Ще взема от метро, като идем, мерак ми е да я дам вече 😀

# 219
  • София
Аз Филаделфия слагам понякога в зеленчуковите пюрета.

# 220
И аз давам крема сирене в зеленчуковите пюрета. Кисело мляко предлагам, когато отказва всякаква друга СЗ.
Сухарчета ползвам на Холе от спелта (без захар и сол са) и не подслаждам попарата.
Имам амарант вкъщи, но още не съм пробвала да и направя. Искам да разнообразя менюто и, но все нямам време.
От вчера започна едно тръшкане. Като нещо се ядоса и започва да плаче, да се извива назад рязко. Няма успокояване.

# 221
Harista, когато са от различен животински произход, е ясно, че не са еднакви и ще си ги въвеждам, но когато говорим само за продукти от краве мляко, трябва ли масло, сирене, кисело мляко и т.н. да се въвеждат едно по едно?
"При производството на кисело мляко и сирене, лактозата се разгражда и ги прави по-лесни за храносмилане. Много хора с непоносимост към лактоза са способни да ядат кисело мляко и сирене без проблеми. Същото важи и за хора, алергични към млечните протеини (казеин или млечен серум/суроватка)." И въпреки, че си въвела "млечните", не значи че няма да имаш реакция от някой друг млечен продукт. Дори и да няма алергия изразена с обрив, няма да се усвои от организма, може да се получат от болки и газове до кръв в изпражненията.

# 222
Аз въведох млечните с филаделфия намазана на филийка хляб. Иначе освен крема сиренето съм дала и рикота, маскарпоне, бяло саламурено сирене, кисело мляко. Мисля тези дни и моцарела да предложа. Рикота съм мазала и на оризовка и съм предлагал така , иначе кремът на чийзкейка, който правих беше с рикота и маскарпоне.
Днес правих бебешки течен шоколад с банан, авокадо, рожков, бадем и фурми и мнооого го хареса. Намазах му бебешки бисквитки , но и чист си го хапна.

# 223
Каква оризовка си предложила? Тези като за големи ли? Аз днес загледах бисквитите със спелта на Лупилу в Лидл, на косъм бях да взема и се отказах от надписа 12м+. А не видях нещо страшно в състава им. Някой пробвал ли ги е? Да не би да са по-твърди просто.

# 224
Оризовка нормална предложих без сол.
Правих и гуакамоле върху домашната ми лимецова чабата. Еми много му хареса ❤

Общи условия

Активация на акаунт