АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 052
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Verchy супер си, поръчах сега бански за малката и разни летни тоалети... ❤

Ще взема и аз да режа боровинки, скоро се чудех дали може, но явно може и ще и дам да си ги чопли и взима. С ципата няма проблем нали? Няма нужда да се маха?

# 241
Някой да е купувал обувки? Някакви съвети как се мери крачето, кои обувки са подходящи и т.н.

# 242
За обувките - слагаш детето да стъпи на лист хартия и отбелязваш пета - палец и слагаш допълнително няколко милиметра , за да видиш на кой номер отговаря. Тук продават метърче за крачета и е мн удобно , с плъзгач и може да се ползва дори за голям човек - това дава много точно размера.

Моето дребосъче проявява силен интерес към парченца храна и започнах да и давам да си гризка, но не мога да преценя количествата. Приказчвам една снимка банан и авокадо , мамиме , които ЗВБ , може ли съвет дали е достатъчно за заместено хранене + малко каша или мляко или е много ?

# 243
Мен ме е страх да има голямо парче в устата, даже 2-3 пъти съм бъркала да вадя.....
Относно обувките, поръчах й с 6мм повече отколкото й е дължината на крачето. Не на лист, а мерих уж докато се беше заиграла.....познайте - меренето ми  беше "около" 😁. Станаха й, но сега пак поръчвам за вкъщи. Иначе бърша с мокра кърпичка обувките за навън, но не си е работа това. Не можах да спазя препоръката на ортопеда да ходи боса по чорапи вкъщи, студено е.

# 244
Ioni , аз изкарах Ковид и кърмя. Пих 3 парацетамола, но съм имала температура само 3-4 дни и не по- висока от 38.5.
Не съм пила нищо друго, изпих един хомеопатичен сироп за сухата кашлица.
Не съм си снимала дробовете заради бебето, но качвам стълби и съм ок, да чукна на дърво.
Пих много лимон с мед и чай от джинджифил с мед и лимон и много кивита.
Консултирайте се с доктор, моята педиатърка препоръча Витамин С и биогая за бебето, но всеки случай си е индивидуален.

# 245
За обувките - слагаш детето да стъпи на лист хартия и отбелязваш пета - палец и слагаш допълнително няколко милиметра , за да видиш на кой номер отговаря. Тук продават метърче за крачета и е мн удобно , с плъзгач и може да се ползва дори за голям човек - това дава много точно размера.

Моето дребосъче проявява силен интерес към парченца храна и започнах да и давам да си гризка, но не мога да преценя количествата. Приказчвам една снимка банан и авокадо , мамиме , които ЗВБ , може ли съвет дали е достатъчно за заместено хранене + малко каша или мляко или е много ?

Няма как да я накараш да изяде определено количество при ЗВБ. Това,че си сложила тези плодове и зеленчуци пред нея не е сигурно, че ще изяде всички. В повечето случаи 60,70 % от храната е намачкана,хвърлена и похабена. Детето само избира колко да изяде, след което се дохранва с кърма или АМ. Аз лично предлагам 2,3 пъти на ден твърда храна и през целия ден кърмя. Слагам 2,3 парченца пред него, не повече, ако ги изяде му давам още. Ако сложа цялото приготвено количество всичко ще е намачкано, затова спрях разхищението на храна 😁

# 246
Такова ядене не е за мен Simple Smile. Това означава, че половин ден ще яде и другата половина ще чистя. Днес дадох банан нарязан на кръгчета. Първата му работа беше хубаво да ги смачка в ръцете си, после да ги размаже по масата, и на края се сети да ги пъха в устата си.

# 247
Венера, благодаря. Ние сме на етапа , в който все още и подавам аз парченца, а тя само мачка и от време на време сама пъха в устата, но видях че проявява интерес и реших , че няма да я ограничавам. Много че е страх да не се задави, за това не я оставям изцяло сама да тика в устата, но скоро ще се пречупя. Много ми е хубаво как проявява желание сама и се опитва да се справя Simple Smile аз с чистенето и мазането нямам проблем, по-скоро наистина разхищението е по - голям проблем, но да ще и давам по малко. Иначе омете цялата чиния Simple Smile банан и авокадо умира за тях Simple Smile

# 248
Баба е на гости, но за жалост си тръгва днес. Иначе разхожда Ния из кооперацията, запозна я с другите бебета, които са с годинка по-големи. Играят си двете, приказва и цял ден. Grinning

# 249
Котка в кашон, как си? Изчезна тези дни

Аз се примирих с цапането, само и само да яде да прави каквото иска. И лигавник не слагам почти, може се навсякъде Joy

Трябва да взема такъв уред за измерване на крачето. Не съм взимала все още никакви обувки. Освен Колев и Колев, други марки да препоръчате?

# 250
Роли, много мило ❤️ Аз съм тук през цялото време, просто само ви чета 🤣 Напоследък ме е обхванало много лошо настроение, чудовището онзи ден стана в 8 и до 16:00 не можах да я накарам да заспи, с човешката храна сме до никъде, зъби нямаме, почна да се изправя сама, но не лази, нощем ме дъвче по цяла нощ... 😩😩😩

# 251
Роли, много мило ❤️ Аз съм тук през цялото време, просто само ви чета 🤣 Напоследък ме е обхванало много лошо настроение, чудовището онзи ден стана в 8 и до 16:00 не можах да я накарам да заспи, с човешката храна сме до никъде, зъби нямаме, почна да се изправя сама, но не лази, нощем ме дъвче по цяла нощ... 😩😩😩

Съчувствам! Sad Дано поне успявате да излезете навън, че май това е единственото спасение да не се побърка човек!
При мен това неспане вече 9месеца и постоянно мрънкане, определено си оказват влияние и също съм на предела на силите си. Даже пия едни хомеопатични за нерви, които са съвместими с кърменето. Persevere

# 252
Ще споделиш ли за хомеопатичните неща за нерви, че на моменти съм много зла 🤪😩

# 253
Ще споделиш ли за хомеопатичните неща за нерви, че на моменти съм много зла 🤪😩

Нервохил Н, те се водят за сън, но спомагат за успокояване на нервите като цяло. Хаха, зла не си, просто нервите ти вече са опънати до краен предел Wink

# 254
Обувки ще носи Найк. Взела съм му едни сандали и маратонки оттам ще взема, но се чудя за модела.
Хубаво е да се оставят да се хранят сами от време на време, цапането е неизбежно, но няма как по друг начин да се научат. Поръчах му много сладки прибори от Алиекспрес, ама не знам кога ще дойдат. Струват 6-7лв, а тук подобни гледах за около 40🙄
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт