АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 034
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Още другата седмица ще го севтосаме морето,направо умирам от нетърпение. Миналата година бях бременна и не успях да се насладя качествено. Но пък съм в дилема колко и  какъв багаж да нося. Последният път като пътувахме на дълъг път беше едва на месец и доста по-различно от сега. Направо не ми се мисли как ще помъкна дрехи, храни, гърнета и т.н и т.н

И да попитам дали сте обезопасили дома? Малкият е истинско камикадзе и сериозно обмислям да му купя каска вече. С всеки измъкнал ден става все по-смел и съответно пада много по-често. Днес и уолкъра успя да си събори на главата ( а е дървен 😕 )

Отново му растат 2 зъба едновременно и горкият е много кривичък. Направо ми се къса сърцето. Единият вече проби, а до 1-2 дни и другият ще се покаже. Само че не излязоха горните предни резци, а страничните. Поне така видях до колкото ми позволява.

Мале доста дълго стана 😅

# 556
Аз също дадох нахут от готово пюре. Ще предложа крем супа от червена леща тези дни.
Сънят и съвсем се обърка. Или става много рано и после и се спи цяла сутрин, или не спи хубаво вечер и пак и се спи цяла сутрин. Доспива и се с час по-рано от обичайното за първа дрямка. А как мрънка и плаче за всичко... Надявам се да е период, а не да сме я научили така.
yanna, обезопасих къта, в който си играе, като сложих предпазни гумени ленти по дължина на рафтовете и ъглите. Ниските контакти също обезопасих, защото започна да лази и към тях. Grinning

# 557
Първата дрямка и при нас е по- рано и това е съвсем нормално, особено ако не е спал достатъчно.
Аз давах разби бобови култури с пюрета и не е имам проблеми със стомаха, обаче от известно време се обрива във ситни пъпчици около устата.

# 558
Yanna и на Преси му излязоха първо страничните горни, а сега наведнъж му растат и средните.
Аз от нахута направих хумус и му намазах върху хляб,хареса му

# 559
Как го правите този хумус само с нахут и вода ли? И аз искам да и направя, но не съм вкарвала тахани и подправки още.

# 560
Антонио разбра, че проходилката се мърда и като е извън нея и сега си я мъкне навсякъде с него Joy
Голям смях

# 561
Как го правите този хумус само с нахут и вода ли? И аз искам да и направя, но не съм вкарвала тахани и подправки още.

Както си се прави, но без сусамовия тахан и без сол. Суров нахут го кисна във вода, сварявам го, блендирам с чесън, зехтин, червен пипер, малко кимион и лимонов сок.

# 562
Ох, докопах се и аз до форума 😅

Първо да честитя месечинките на Теа, Ния и на моя господин 😃 Вече 9 месеца, ухаа. Определено 9 месеца извън корема минават по-бързо 😅 Днес моят ме изненада, за 10 секунди от легнал по гръб в кревата се беше изправил, а на мен ми се изправи косата, като го видях. 🙈

Хариста, с голямо закъснение - Честит рожден ден! Бъди здрава и намирай малко повече време за себе си Simple Smile

Венера, надявам се всичко да е наред с теб 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Ние се позатрихме, понеже аз настинах, след няколко дни и бебешора. Направо сърцето ми се късаше като виждах как не може да си диша през нослето, очичките му бяха все в сълзички 😭 Червени, червени... И въпреки това милото се усмихваше. Днес, пу-пу е по-добре. Може би от кърменето, може би не, ама засега по 2 дни му траят боледуванките, за сметка на мен, доста тежко я карам тая настинка, може би тялото ми вече е изтощено, знам ли 😑

Ние сме с 4 зъба, обаче ми се видя че почва петия, не знам, много ще му дойде милото 😑 И без това е киселичък и хич не спи, и ние покрай него 😭

# 563
Как мислите да процедирате с храната за бебчетата по време на почивка? За обяд мисля да й взема готови пюрета на Hipp, но за следобедна закуска не знам какво и как да й давам. Само с плодово пюре не мисля, че може да се нахрани.

# 564
Има едни пюрета на гербер с плодове и извара. Може кисело мляко и бисквити, кисело мляко и плод. Да забъркаш каша в купичка с топла вода.

# 565
До тогава ще хапват повече неща. Ще има много плодове и зеленчуци сезонни.  Взимам си сирене, люспи  елда,  овесени ядки, сухари, бисквити.  Ние ходим на бунгала или къщи, където има опция за готвене и не е проблем. Но задължително ходим на места с хладилник. ( и не само)

# 566
Ние ще ходим на 19 юли на море, тогава ще е точно на 11 месеца. Ще запазя all inclusive, ще има разнообразие предполагам, а и тогава би трябвало да яде почти всичко, вече надявам се и по-твърда храна.

# 567
  • Denmark
И аз мисля да имам в наличност овесени ядки, плодове и кисело мляко за през деня, а вечер да хапва каквото и ние. Една каша и някакви бебешки бисквити ще взема само за всеки случай ако капризничи. Пюрета се отказах да мъкна, че и без това багажът ще е до небето. Sweat Smile

Не съм ви показвала немирника скоро

В първия и единствен топъл ден Pensive
На втората минута на земята обаче му махах боклуче от устата ... пинсетният захват не е винаги полезен Sweat Smile

# 568
И ние ще ходим, когато тя е на годинка и се надявам да яде от храната в хотела (на all inclusive сме). Не съм гледала други деца досега, може би е прекалено оптимистично, но няма да мъкна пюрета с мен.
Кисело мляко ще взема, вероятно и бисквити, овесени ядки и плод. Не знам с вечерята как ще е...мляко ли, нормална храна ли....? Още не съм заместила закуската и не знам и тя ли ще е нормална храна..?
Четох, че коментирахте принадлежностите за плажа и вероятно ще търся мека хладилна чанта. Обмислям и UV-палатката. Хотелът е на първа линия, между 11 и 5 няма да сме на плажа, но все пак гледам да съм мааалко по-подготвена.

# 569
За лятото организацията ще е друга, но за сега не знам как да процедирам. Още не съм й въвела млечни и глутен. Има само 2 заместени хранения, 3 на АМ. Без пюрета няма как. А каши не ми се мъкнеха, но явно и без тях няма да мине. За 3 дена ще сме със 100 куфара... с багаж за бебето. 😁
Реално утре ще й правя извара и с нея ще започна да въвеждам млечните. Може да използвам киселото мляко като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт