Обсъждане на имотни обяви-22

• 52 627
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Това за прозореца сме обсъждали много пъти и си е факт. Но с банята не е толкова тежко - там вентилаторът е много по-маломощен и притокът на въздух от входната врата стига обикновено.

# 586
До преди  7-8г вентилаторите в банята се продаваха с указания за каква квадратура са подходящи и бяха доста по-маломощни . Сега такива указания липсват.В момента по случайност ми се налага да гледам и да се интересувам , та има модели с по 140 куб.м./ч на минимална скорост  при 10-12 кубика въздух в една стандартна бяня от 4 кв.м.  Т.е минимума е 10 пъти обема на помещението.
Изобщо не са маломощни, а въобще не коментираме по-високите скорости, където тази тяга се удвоява и утроява.
За да се избегне засмукване от канала или работа без ефект предлагат като решение вентилационна решетка в долния край на вратата.
https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=%D0 … =1552&bih=743
И пак опира до проблема  достъп на свеж въздух - от къде в зимата и в мъглата?

# 587
Моля да ми обясните - тези тънки "коминчета" с шапки, които виждам по покривите на нови кооперации, не са ли точно отдушници? Т.е. тръбите, които минават през всички етажи, би трябвало да излизат точно в тези "коминчета". Не си представям отдушниците като затворена/зазидана на покрива система.

# 588
О, за вратата на банята е ясно, че трябва или да е отворена, или да има решетка, или под нея да има луфт от поне 1 см. Но аз имах предвид, че няма нужда да се отваря прозорец, а обемът на апартамента с минималния приход на външен въздух стига. Защото за кухненския аспиратор не е така.

# 589
Моля да ми обясните - тези тънки "коминчета" с шапки, които виждам по покривите на нови кооперации, не са ли точно отдушници? Т.е. тръбите, които минават през всички етажи, би трябвало да излизат точно в тези "коминчета". Не си представям отдушниците като затворена/зазидана на покрива система.

Едната част са отдушниците на баните, другото е канализационната тръба. И двете излизат по този начин на покрива.

# 590
Ако са отдушниците на баните, значи е отворена система и въздух влиза там? Или не влиза, а само излиза? Разсъждавам си само, не се заяждам.

# 591
Ако са отдушниците на баните, значи е отворена система и въздух влиза там? Или не влиза, а само излиза? Разсъждавам си само, не се заяждам.

Влиза, ама ако не си си сложила клапа на вентилатора, а то повечето са с вградена. Целта е да не ти влиза влагата на съседа, или миризмата на тютюн ако си пуши в кенефа.

# 592
Е, най-после ми се изясни Hands Clap Че то иначе едни схеми, едни чертежи, не са за обикновени хора Laughing

# 593
Ще помоля за съвет от по опитни хора..
Харесали сме си строител и бяхме харесали вече готов блок с Акт16(тристаен на последен етаж), но така стана, че ни го взеха под носа и се оказа, че е започнал нов малък блок до същият, но има останал един тристаен апартамент на 1ет. 65кв.( хол+кухня 19кв, две спални по 11кв и 12 кв, тераса/балкон/.. 1,5 кв., малка баня 3-4кв и коридор 7кв), но ни притеснява квадратурата и има още един останал на последен 95кв., но пък вече гледам, че последен етаж и покрива е тавана на апартамента.
Ще има и още едно разрешение след 1-2 месеца, но предполагам, че и там ще са такива квадратури и разпределени, като единствената квадратура, която ни притеснява е за хол+кухня и дали реално ще е достатъчно наистина. Но пък за последен етаж всеки казва, че след 4-5 години ще имаме ядове с течове...

Та вие какво бихте избрали по-малко, но сигурно без проблеми с покрив или по-голямо, но с възможни бъдещи проблеми? Като това жилище няма да се дава под наем, а за лично ползване ще е, ако има значение.
Не знаем дали си струва чакането и чуденето, защото цените се покачват постоянно.

Вие какво бихте избрали

# 594
Ако не плащаш наем в момента си вземи на зелено в следващия блок. Ако плащаш и тези жилища които са останали не ти харесват, търси другаде. Последен етаж, вероятно скосявания, малко жилище… това са лични предпочитания и нужди, ние няма как да знаем…. Ти знаеш ли ме мен доматите какви ги обичам? Simple Smile

# 595
Никое от тези. 19 квадрата е много хубава квадратура за ...спалня. За холокухня не ми го побира главата.
Иначе по-скоро бих взела онзи на тавана. Има си плюсове (не ти тропат, гледка, по-малко прах и мухи), а теч се оправя с 1000-2000 лева. Ще се застраховаш за щетите. Виж по-скоро как е изолацията, да не е студено зимата и горещо лятото.

# 596
  • София
Кухньохола ми се струва малък, стаите също.
Аз не бих гледала първи и последен етаж.
За покрива - като протече всички апартаменти са длъжни да се включат в ремонта % на ид. части от блока. Но ако някой дървен философ откаже - трябва или да го съдиш, или да прежалиш неговата част от парите.
Бих търсила друг апарт.

# 597
Ще помоля за съвет от по опитни хора..
Харесали сме си строител и бяхме харесали вече готов блок с Акт16(тристаен на последен етаж), но така стана, че ни го взеха под носа и се оказа, че е започнал нов малък блок до същият, но има останал един тристаен апартамент на 1ет. 65кв.( хол+кухня 19кв, две спални по 11кв и 12 кв, тераса/балкон/.. 1,5 кв., малка баня 3-4кв и коридор 7кв), но ни притеснява квадратурата и има още един останал на последен 95кв., но пък вече гледам, че последен етаж и покрива е тавана на апартамента.
Ще има и още едно разрешение след 1-2 месеца, но предполагам, че и там ще са такива квадратури и разпределени, като единствената квадратура, която ни притеснява е за хол+кухня и дали реално ще е достатъчно наистина. Но пък за последен етаж всеки казва, че след 4-5 години ще имаме ядове с течове...

Та вие какво бихте избрали по-малко, но сигурно без проблеми с покрив или по-голямо, но с възможни бъдещи проблеми? Като това жилище няма да се дава под наем, а за лично ползване ще е, ако има значение.
Не знаем дали си струва чакането и чуденето, защото цените се покачват постоянно.

Вие какво бихте избрали

от описаното излиза, че има много малко общи части, което е странно.
Холокухня 19 квадрата си е много малко..банята по-скоро ще е 2-3 квадрата

На последен етаж винаги разходите за отопление и охлаждане са х2, каквато и изолация да има.

# 598
19 квадрата за холокухня е скандално малко.
Аз бих избрала този на последния етаж, защото компромис с квадратурата не правя.

# 599
  • Сф
Аз бих избрала първия етаж, ако така е сведен избора. Разбира се , не знаем подробности, така хвърлени квадратури само..Тясното е много по-малък дерт от проблемите с последен етаж. +това инвестиционно е по добре- кабинет, офис, и тнт.

Общи условия

Активация на акаунт