Обсъждане на имотни обяви-22

• 52 633
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • София
В моето ЕПК/строено 1982 г./ има дупки с 2 тръби - за комин и въздуховод в хола, бившата кухня и за вентилатор в банята.
По тогавашното БДС са били залостени с нещо като капак.
Показаното от Мамамари си го купих сама и го наместих в банята и бившата кухня. А пиша бивша защото на всичките 18 ет. хората са си направили кухно-хол и отделна детска стая. Повечето абсорбатори са вкючени в холската тръба, някои и в банята.
Но миризми от другите апартаменти нямаме. Не знаем какво готви съседа.
Мухъл не е имало и при първата собственичка, и при мене.

# 571
  • Sofia
Мръсния въздух през зимата, в дните с тежка температурна инверсия е невъзможен за дишане. За това като проветря за 15мин след това половин час върти на макс възхудопречиствателя Simple Smile
Решението с отваряне на прозорец е много неудобно, защото има доста моменти от денонощието в което ти е нужно да имаш свободен приток на въздух:
- при/след взимане на душ, за да може ефективно да работи вентилатора в банята;
- при ползване на абсорбатора;

Т.е. през зимата трябва едва ли не 2-3ч да стои прозореце леко отворен, ако се къпят няколко души и се готви.
Ако навсякъде е изолирано всичко, то реално перката в банята освен да върти на празно друга дейност не прави. По същия начин - хората които се оплакват от лошо работещ абсорбатор и миризма в хола в 99% от случите е че имат прекалено вакумирано жилище.

Когато няма от къде лесно да влиза въздух, то перките смучат въздух от канализацията и покрай ревизионните отвори за водомери или пък под входната врата - като цяло от всякъде.

Идеалния вариант е не само да има от къде да влиза чист въздух, но и да се нагнетява.

Към централната вентилация съм скептичен защото по стандарт нивото на филтриране е G4 максимум F7 - в такъв мащаб, за цял блок никой няма да ти предложи хепа филтриране, така, че по-добре и да не предлагат. Но нямаше да се разсърдя да бяха предвидили по арихитектурен план по един отвор на стая директно на външните стени, с опцията всеки да си ги запълни ако не иска вентилация.

Съответно има сравнително евтини устройства които да вкарват пречистен въздух отвън. Обаче, като го няма това с плана на сградата никой не ти дава опция да разпробиеш фасадата.

А реално не става дума за пари, а малко да се мисли. Е, поне са минали едно ниво на горе - сложили са място за климатик, канал за отичане на конденза, дори и захранващ кабел до външното тяло..

# 572
  • Вече на светло в София
Търся информация за строителна фирма "А и Х билдинг" от град Бургас. Прерових нета намирам само адрес и няколко предишни продажби и никакви мнения. Не ми излиза  в Централния професионален регистър на строителите, което ми се струва съмнително, защото е изписана като строител на обект в  София. Дали някой може да помогне с информация?

# 573
Мръсния въздух през зимата, в дните с тежка температурна инверсия е невъзможен за дишане. За това като проветря за 15мин след това половин час върти на макс възхудопречиствателя Simple Smile
Решението с отваряне на прозорец е много неудобно, защото има доста моменти от денонощието в което ти е нужно да имаш свободен приток на въздух......
....... вариант е не само да има от къде да влиза чист въздух, но и да се нагнетява.
.......
И на мен така обясниха, недостатъците са :
 -Част от системата се монтира на балкона под нивото на парапета т.е заема място на балкона.
 -Останалото под окачен таван, който се превръща в задължителен
 Само че локално решение  въобще няма да е просто, а би било  много по- различно ако бе предвидено при стоежа.
Няма как. Ще се наложи да го преглътнем , но се мога да се начудя как разбиранията за лукс строителство и комплекси изключват най-елементарни необходимости.

# 574
Клиенти всякакви има. Ето аз например -нито т.нар. лукс строителство ме привлича, нито затворените комплекси. За мен лично вентилация от типа, който ти описваш, не ми трябва. За мен - златната среда като качество, повече от това нито мога да си позволя, нито ми трябва, нито го искам.

# 575
Мен ме привлича по принцип. Хич няма да е зле на покрива да има въздухозаборник с филтри (то и там се очаква най-чист въздух) и успоредно с тръбите на входящия въздух да вървят тръбите с изходящия през топлообменник. И всичко това да отива в общ голям климатик. И после да няма грозни външни тела по фасадата, няма климатици вътре... Гот е, обаче изисква съвсем различно проектиране и изпълнение на сградата и евентуално ще е доста скъпо за обикновена жилищна сграда.  А не ми се плаща още повече от сега.

# 576
И ми е много интересно как се разпределят разходите за обща вентилационна система между отделните апартаменти?

# 577
И ми е много интересно как се разпределят разходите за обща вентилационна система между отделните апартаменти?

Удачен въпрос. И кой изобщо се занимава да поддържа цялата тази машинария. Все сложни за организиране неща, които пречат на масовото приложение. Всъщност те повече от известно оскъпяване.

# 578
Здраеейте! Работили ли сте с Ависта недвижими имоти? Търся да закупя 3-стаен апартамент в Цариградски Комплекс, а те предлагат такъв, та се чудя дали мога да им се доверя и дали не са някоя измислена агенция с нереално обяви и фалшиви продавачи. Ще съм благодарна за отзиви!

# 579
Аз съм правила огледи с Ависта , само че с офиса им в Бургас.  Тук са им реални обявите.

# 580
Забелязвам,че има ново строителство, което е на газ и може ли някой да сподели дали има наблюдения или познати, които да имат?

# 581
Alesanas, аз съм на газ, питай.

Да поискам мнение - в момента сме се включили в нов строеж за ателие.
От антрето се влиза в стаята, която е 7.20 на 3.75. Решихме да отделим тъмен кухненски бокс 2 на 3.75 като сложим преградна стена в началото на стаята, бокса става преходен.
Ще има прозорец между двете стаи за естествена светлина и стъклена врата.
Но се чудя - как ще работи абсорбатора, включен е в комина, но откъде ще засмуква въздух? Вероятно от отворената врата на банята или стаята.
Дали не е добре на тази преградна стена да оставят отвор за вентилационна решетка между бокса и стаята?
Но пък от друга страна като се готви сигурно ще идва миризма през нея в стаята...

# 582
  • София
Здраеейте! Работили ли сте с Ависта недвижими имоти? Търся да закупя 3-стаен апартамент в Цариградски Комплекс, а те предлагат такъв, та се чудя дали мога да им се доверя и дали не са някоя измислена агенция с нереално обяви и фалшиви продавачи. Ще съм благодарна за отзиви!
Имат обява в имот.бг с адрес Красна Поляна 3, а имотът е в Разсадника. Пуснаха обява в ОЛХ за друг имот в този район (без снимки), а при запитване от моя страна не се обадиха... Пуснаха обява в имот.бг, без всякаква информация (само няколко снимки), държаха тази обява над седмица, преди да пуснат подробности...Това са скорошните ми наблюдения за Ависта. За мен са несериозни и лъжат в обявите. (Лично мнение)

# 583
недей да преграждаш бокса. дали е преграден или не е, пак ще мирише. А помещението е малко. По-добре да стои отворено, а си купи СКЪП абсорбатор

# 584
Aко няма от къде да постъпва от вън въздух в обем, който ще се извежда от стаята , колкото и скъп и мощен да е абсорбаторът няма да тегли или ще тегли от каналите. Ще чувате звук, но няма да получавате вентилация. Същото ще се ''случи'' и с вентилатора в банята.
 Ще ви трябва или отворен прозорец или абсорбатор на активен въглен . Не знам до колко са ефективни обаче. За парата в банята нямам идеи.

Общи условия

Активация на акаунт