Юлски бебета 2020, тема 3

• 17 078
  • 473
  •   1
Отговори
# 360
  • Несебър
Пийк, писахме по-нагоре за това.
Активен въглен и аз не бих давала. Неговите функции са други и при продължително ползване може да доведе до дефицити.

# 361
  • София
И ние чакаме кътниците и е ужас.. плаче, лигави се, нервничи, не иска да яде, ама е гладен. Чудо е. Разстройство не е имал, само вдигна малко температура веднъж.

Относно хапането, прави го от време на време. Себе си също дъвче и си оставя следи от зъби по ръцете най-вече Simple Smile

# 362
Момичета, някой правил ли е изследвания за рахит, и какво точно се пуска като показатели?
Samodelia да при никненето на резците винаги беше с разстройство, направо на вода. Пробвай да го сложиш на диета със по запичащи неща, и давай повече вода да не се обезводни от това.

# 363
Малко се успокои вече ситуацията, но 8 дни разтройство....нищо чудно и да е било някой вирус...знам ли...но все още не са избили кътниците

# 364
  • au bout du monde
Не е ли рано за кътниците?

Моят има само 7 зъба.
Започнал е много да пищи и крещи за всичко, което не му отърва. Все сочи и иска нещо, а като му дадеш го хвърля и продължава да мрънка. Направо ме убива така по 100 пъти на ден.

За рахит ми казаха, че се изследва фосфор, вит Д и още нещо беше. Ортопедът ми написа на бележка, но я нямам в мен да погледна.

# 365
Стана ми много смешно,защото моето,освен,че крещи,стиска и двете юмручета,става червено,криви си устата и  с учуден поглед ме пита-,,Ти не ме ли разбра?,,
      На мен ми се наложи да спра да кърмя(поради започващо лечение)без да съм се нагласила психически.Смятах малко по-бавно да протекат нещата,но...
На 24-ти разбрах,че до средата на септември трябва да го отбия..До тогава кърменето беше 3 пъти на ден,плюс вечерните събуждания.От25 до 28 го кърмих само преди заспиване.Първите две вечери беше неистов плач,когато се събудеше.Гушках го и го приспивах на ръце.много жалко плачеше,сърцето ми щеше да се скъса от мъка,но устоях.На 29-ти пробвах да не му дам и преди заспиване-заспа си веднага. Много ми е добро детенцето🙂И вече така....Знам,че времето идваше-на година и два месеца е вече,но ми се искаше още малко да покърмя.Споделих Ви това,защото ми е мъчно и носталгично,уж да ми олекне.
Пък и може да вдъхна малко кураж на майките,на които като мен за пръв път им предстои и се притесняват😉.

# 366
Да eliza_3m направо незнам как ще стане това отбиване, уж ми тежи, особено неспането, но ми се иска още малко. Повечето дечица около мен приключиха с цокането, дали сами се отбиха, дали майките им спряха ...
Незнам дали е рано за кътници моя има вече 3 броя + 1 кучешки. Общо 13 зъба. Не всички са избили напълно, някой са само на връхчета още
Samodelia важното е, че са се успокоили нещата.

Наистина започва да им тежи, че не могат да говорят.

# 367
Smile, рано или късно ще стане.Знам колко трудно е да се решиш обаче..
Моето все още е с 8 зъбчета,а 1-то му излезе на 4 мес.

# 368
Моето има 16 зъба. Единият преден е вече счупен, за щастие не е засегнат зародиш. Нямаше драми покрай избиването на зъбките, но от известно време се тръшка за всичко, което не е по неговата. Удря, хапе, блъска...та толкова със спокойното ми бебе Confused

# 369
  • София
При нас първият кътник изби с цената на много рев, лиги и вдигане на температура. Сега е с девет зъба общо и продължава от време на време да плаче без видима причина.

eliza_3m съжалявам за отбиването. Покрай нас също повечето майки са приключили с кърменето и много се чудят защо продължавам. Нищо не му давала кърмата вече, щял да развие Едипов комплекс и други подобни реплики чувам 🤣 но си ги пускам покрай ушите. Интересно ми е сега даваш ли му АМ, колко и кога?

# 370
По добре,че ти минава покрай ушите.
Никога до сега не съм му давала адаптирано мляко.И сега не му давам.В менюто му всеки ден присъства сирене,кашкавал,а и се оказа,че доста обича кис.мляко😀.Даже на няколко пъти му сложих по  една ч.л. мед в него и му хареса.С плодове също му харесва и без .

# 371
  • София
Сложихте ли ваксината срещу морбили вече? Как мина? Имаше ли проблеми, температури и тн. 😬

# 372
Не, бяхме болни миналия месец.
А този отново е сополив от началото. Ако се осефери до края на седмицата ще я сложим, да минава и тя по реда си.

# 373
Сложихте ли ваксината срещу морбили вече? Как мина? Имаше ли проблеми, температури и тн. 😬
Да. След около седмица вдигна температура, която задържа два дена и половина. Дадох 3-4 пъти панадол. Това е реакция към морбили частта. Може да се реагира и на другите две части. Около 14 и 20 ден след поставянето. Педиатърката беше предупредила.

# 374
И ние не сме заради вируси

Общи условия

Активация на акаунт