Ринопластика, тема 2

• 116 686
  • 938
  •   1
Отговори
# 120
Не рискувай. Носът ти си изглежда достатъчно добре, че да нямаш особена промяна във визията, както и да ти го подобрят. А има мегдан да ти го влошат. Също така мисля, че ти самата не си от типа цялостно лустросани хора, занимаващи се с визията си, че някаква минимална промяна на носа да ти донесе кой знае какви позитиви. Има клинична пътека за септопластика и цената на операцията може да е изцяло или частично покрита от Здравната каса в зависимост от специалиста. Аз лично имах също много крива носна преграда и след операцията дишах перфектно, така че само мога да похваля Джамбазов в това отношение. За съжаление години по-късно си ударих зверски носа и усетих, че нещо се стана, вероятно пак съм изкривила преградата и ако знам, че ЗК покрива втори път тази операция за един и същ пациент, веднага бих се подложила

# 121
Абсолютно не рискувай да си пипаш носа, това е мое мнение. Нослето ти изглежда чудесно.

# 122
Има ли някой опериран от Мухамед Дилбер? И какво мислите за работата му,отношението, цени,възстановяване...

# 123
За Мухамет Дилбер - миналата година беше забравил конец в носа на едно момиче и то се наложи спешно да се подложи на ревизия при друг, защото беше започнала некроза.
Преди години пък забравили да дадат инструкции на негова пациентка (което е доста често всъщност), тя пила аспирин и се наложило да я вкарват в Спешното, защото кървяла много по време на операцията. За малко да я изпуснат. Формата на носа ѝ изобщо не е хубава, но отказал ревизия.
След пост на момичето с конеца Ива - админката на група Ринопластика във Фейсбук изтри поста на момичето с аспирина.

Отношение - зависи каква си. С момичета, които си правят селфита по цял ден, са мили. С другите - забравят да ти пратят инструкции, да ти дадат указания, държат се грубо, ти трябва да им напомняш за всичко.
Работа - 50/50. Има не малко момичета, които търсят ревизия след него. Изобщо не се съобразява с пропорциите на лицето и носа, който би му отивал. Прави каквото си иска.
Прави впечатление, че уж има много пациенти, а в Инстаграма му се въртят едни и същи лица.
Има много момичета, които работят на комисионна и постоянно зарибяват нови и нови пациенти.

# 124
За Мухамет Дилбер - миналата година беше забравил конец в носа на едно момиче и то се наложи спешно да се подложи на ревизия при друг, защото беше започнала некроза.
Преди години пък забравили да дадат инструкции на негова пациентка (което е доста често всъщност), тя пила аспирин и се наложило да я вкарват в Спешното, защото кървяла много по време на операцията. За малко да я изпуснат. Формата на носа ѝ изобщо не е хубава, но отказал ревизия.
След пост на момичето с конеца Ива - админката на група Ринопластика във Фейсбук изтри поста на момичето с аспирина.

Отношение - зависи каква си. С момичета, които си правят селфита по цял ден, са мили. С другите - забравят да ти пратят инструкции, да ти дадат указания, държат се грубо, ти трябва да им напомняш за всичко.
Работа - 50/50. Има не малко момичета, които търсят ревизия след него. Изобщо не се съобразява с пропорциите на лицето и носа, който би му отивал. Прави каквото си иска.
Прави впечатление, че уж има много пациенти, а в Инстаграма му се въртят едни и същи лица.
Има много момичета, които работят на комисионна и постоянно зарибяват нови и нови пациенти.
Ясно. Напълно ми преобърна мнението. Може ли тогава да препоръчате някого, за да видя как работи? Моят проблем.. Силно казано проблем, но имам изкривяване на носна преграда и не си харесвам носът...

# 125
На база моя рисърч (не опит), а само четене по няколко форума и чуждестранни фб групи както и от видяното в WhatsApp група само на негови пациенти, мисля че Dogan Pinar заслужава внимание. Първо е УНГ, второ не е мн популярен сред инстаграмките, трето виждам, че прави доста естествени носове, близо до реалното и четвърто препоръчах го на мой близък, който се видя с него в Истанбул и докторът съвсем откровено му е казал, че голяма промяна визуално не може да постигне без да наруши дишането. Това за мен е плюс, защото съм била на консултация при Дилбер, който няколко пъти повтори колко хубаво щяло да стане, без изобщо да вникне аз какво говоря, какво искам, какво не и т.н. Изобщо, видите ли чуждестранен доктор, който идва на гастрол в България, бягайте, за мен това е конвейр.

# 126
https://www.facebook.com/drdoganpinar.bulgaria/

И аз го следя, но много се притеснявам от евентуално нарушено дишане и неестетичен вид.

Нямам проблем с дишането, искам само по-малък нос с повдигнат връх..

Но като гледам групите и какви фрапиращи синини и оттоци има и ме възпират.
Не искам да го чупят...а явно няма друг вариант.

# 127
https://www.facebook.com/drdoganpinar.bulgaria/

И аз го следя, но много се притеснявам от евентуално нарушено дишане и неестетичен вид.

Нямам проблем с дишането, искам само по-малък нос с повдигнат връх..

Но като гледам групите и какви фрапиращи синини и оттоци има и ме възпират.
Не искам да го чупят...а явно няма друг вариант.

Аз тръгнах да събирам пари за Дилбер като ми написахте за него - преобърнахте ми представите. Може би една идея ми харвсват повече носовете, които прави. Гледала съм само снимки в инстаграм. За мен е важно не само как ще ми направят носът, но и отношението. Не съм кифла, която по цял ден се шляе най-вероятно няма да бъде учтив както разбрах от по-горе написаното. Наложи ми се да ми взимат кръв миналият ден-адски притеснение беше за мен. Ако не се държат с мен добре  фобията, която имам от игли и операции ще ме налегне и ще избягам 😃😃😃 А като цени как вървят при Панар?

# 128
Пинар определя цените според сложността на случая, до колкото разбрах нещо към 3500 Евро е казал за септопластика и ринопластика. Според мен първо трябва да се иде в Истанбул на адекватна консултация, а не в България в някой хотел за 5 Мин “здравейте аз съм Марийка и не си харесвам носа” , “оооо ще стане ще стане чок гюзел”. Пинар е поискал на моя познат някакъв скенер на глава тип ЯМР, за да види вътре какво се случва преди да тръгне да реже и преди да се ангажира с дата за операция.   Набелязала съм си 10 турски хирурзи, които следя, но не за всички има информация на английски, а за съжаление не знам турски.

# 129
Dr Dogan Pinar не посещава България, така ли?

А цената при него от колко започва за първа ринопластика.

Също се интересувам и момичета, които са взели отпуск от работа -колко дни са необходими?

# 130
Dr Dogan Pinar не посещава България, така ли?

А цената при него от колко започва за първа ринопластика.

Също се интересувам и момичета, които са взели отпуск от работа -колко дни са необходими?

Нямам идея от колко започва цената.
А за отпуск, аз знам че около 3 седмици са необходими да спаднат синините и отроците.

# 131
Аз правих ревизия при Алев през 2020.
За съжаление се налага отново ревизия.
Също така, отново за съжаление, преди операцията не намерих нищо негатвитно относно неговата работа.
Човекът е страхотен, много операции му се получават, но и много не. Къде са момичетата, които са недоволни?!?
Според мен Пинар, Челеби са по-добър избор.

Хубав ден Simple Smile

Здравейте, момичета. Прочетох старата и новата тема и накрая реших да се включа и аз. Имам правена ринопластика преди 13 години във Варна и от няколко години планирам ревизия тъй като нослето доста се промени и придоби някаква причудлива форма. Правила съм доста консултации с наши и турски хирурзи - доц.д-р Илиев, д-р Енчев, Дилбер, Илхан, Мирза Фират.С д-р Илхан и Фират не съм се срещала лично, само изпратих снимки, като последния ми отказа операция. Предстои ми и консултация с д-р Алев този месец и се надявам да мине добре, тъй като всички останали отпаднаха по различни причини. Ако има момичета с правена ревизия при него, ще съм благодарна да споделят мнение дали са доволни от резултата.

# 132
Съжалявам, че не ви се е получило добре. Казвате, че е ревизия, тоест вече сте имала една операция. Често, сред това недостатъците от първата се отразяват трудно. Аз съм се консултирала с хирург и за моя нос ми каза, че от първия път няма как да се получи малък и прав нос, при все, че нито ми е голям носа, нито ноздрите. Средна работа. Но, факт е, че хирургът не е художник и често пъти не се получавя нито от първи, нито от втори опит. Също така, има дами с нереалистични очаквания. Във Фейсбук съм виждала такива, които имат изключително малко несъвършенства, но наддават такъв вой, а други с видими диспропорции, пък са очаровани от своя резултат. Явно си е и до човека и възприятията му.
Исках да коментирам и за прословутите турски лекари, дето много ги хвалят пациентите им. И там има издънки, ето за Алев..  Но, май в България, лекарите, които правят носове са на отчайващо ниско ниво... Както и повечето, като цяло.

# 133
Категорично и турските лекари имат несполучливи операции (говорим за нарушено дишане дори), ако предположим, че външният вид на носа е въпрос на вкус. Лично на мен не ми харесват носовете на едни от най- прехвалените турски хирурзи - Илхан и Авшар, независимо, че за последните 10 години качиха цените си 3-4 пъти. То бива инфлация, бива… но Илхан прави абсолютно еднотипни топчести носове, а Авшар- изпилени, на които от километри личи, че са оперирани. И не на последно място, за мен чалга певицата Преслава е ходеща анти- реклама на Авшар. А и ИГ не може да е ориентир, защото всички са така фотошопнати, че човек не  и е да прецени реално за какво става въпрос.

# 134
Не съм имала неарилистни очаквания, напротив.
Проблемът е и в това, че дишането е по-зле от преди това. Първата риноплстика беше неуспешна, защото докторът в България не беше правил почти нищо по носа, а само беше изпилил малко от “гърбицата”.

Съжалявам, че не ви се е получило добре. Казвате, че е ревизия, тоест вече сте имала една операция. Често, сред това недостатъците от първата се отразяват трудно. Аз съм се консултирала с хирург и за моя нос ми каза, че от първия път няма как да се получи малък и прав нос, при все, че нито ми е голям носа, нито ноздрите. Средна работа. Но, факт е, че хирургът не е художник и често пъти не се получавя нито от първи, нито от втори опит. Също така, има дами с нереалистични очаквания. Във Фейсбук съм виждала такива, които имат изключително малко несъвършенства, но наддават такъв вой, а други с видими диспропорции, пък са очаровани от своя резултат. Явно си е и до човека и възприятията му.
Исках да коментирам и за прословутите турски лекари, дето много ги хвалят пациентите им. И там има издънки, ето за Алев..  Но, май в България, лекарите, които правят носове са на отчайващо ниско ниво... Както и повечето, като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт