Ринопластика, тема 2

• 117 467
  • 938
  •   1
Отговори
# 390
До Русалка_1,

Здравей, видях, беше споделила, че си имала пластика при др. Кулов, септорино ли става въпрос, ако може да споделиш дали си доволна вече след като е минал известен период от време? Благодаря ти Simple Smile
[/quote]
Здравейте!
Като цяло съм доволна. Септоринопластика правих.Още на  месец излезе едно като кокалче на мястото на костта, където е пилена, но само с набутване го усещам, не си личи.Носа като че ли е леко на ляво, но пак не си личи много, хората не го забелязват, даже си мислят, че това е естествения ми нос, и преди това имаше бек наклон в ляво. Минаха вече 4 години и 5 месеца.
[/quote]

Благодаря за отговора Simple Smile
Обмислям да се консултирам с др Кулов, тъй като съм със затруднено дишане, което е може би следствие на крива преграда, но не знам дали това се отразява и външно на носа.

# 391
  • В.Търново
Ако е септопластика работят само вътрешно, без да пипат формата на носа. От тогава нямам проблем с дишането, но обонянието не ми се възстанови. Имам много слабо обоняние, което започна да изчезва няколко години преди операцията.

# 392
Здравейте,
Споделям , че направих ринопластика за широк нос и малка гърбица в основата при д-р Веселин Динев преди 2 години.
Тогава това ми изглеждаше добър избор.
В резултат след отоците , който половин година чаках да спаднат , се оказа , че  носът ми е станал по голям и по дълъг , защото всичко , което е от събиране на основата се е натрупало на върха. Не мога да го опиша добре , но резултатът беше много грозен. После се видя , че и в основата едната кост се е разместила и след 1 година  д-р Веселин Динев предложи на направи нова операция. 
За мен той не може да оправи каквото е натворил и за това пиша тук - да знаете.
Поздрави

# 393
Спиралка, лекарят посъветва ли те да правиш облепяне на носа след операцията?
Аз съм втора седмица след рино, още съм с гипс, махам го другата седмица. Моментално след това трябва да започна въпросното облепяне, нощем задължително и винаги когато мога през деня. Това е с цел да се запази резултата и се прави в продължение на една година. Тъканите, хрущялите и костта още не са стабилни и са склонни да се деформират, ако се оставят така.
Купила съм буквално километри облепяща лента.

# 394
  • София
Няма абсолютно никакви научни доказателства, че лепенето помага за това, за което ти е препоръчано. Редица от най-добрите /и скъпи/ лекари като Тастан и Ториуми го отричат категорично, защото намалява кръвообращението, така забавя оздравяването, забавя и излекуването н инфекции, и е възможно да доведе дори до некроза. Та слушайте си лекарите и следвайте вашите си инструкции.

Съжалявам за лошите резултати, но тази операция е ужасно рискова, при над 15% има проблеми после, а всяка следваща ревизия още по. Confused

# 395
Препоръчано ми е от лекар, светило в областта си, тук където живея. Не съм в БГ.
Естествено, че ще следвам лекарската препоръка, а няма да чета сама в интернет и да слушам ЕЖК.

# 396
Здравейте, момичета. Някой, който се е оперирал при Нихат Кая, наемал ли е апартамент чрез airbnb близо до Acibadem Ataken? Понеже ще сме трима души ми се струва, че ще е по-изгодно от престой в хотел. Въпреки че разглеждам и този вариант, та всяка информация за настаняване в близост до болницата ще ми е полезна. Благодаря предварително.

# 397
Здравейте!  Има ли отзиви за лекари в Русе за септоринопластика?

# 398
  • с трима мъже :)
Здравейте. Не зная защо не успявам да гласувам, не ми дава, но съм тук, понеже съм правила ринопластика и носът ми отново си е същия. Вината може и да не е на доктора (Цветков), защото имам васкулит на Вегенер. 4 години след операцията носът ми нямаше и помен от хубавото състояние, в което беше докаран от доктора. И тогава, всъщност, получих и кризата, 7 месеца лечение и т.н. Спасиха ме, оживях, та не ми беше до нос и красоти.
Сега, обаче, този нос ме побърква, седловинна вдлъбнатина имам и колкото и да го правя, май винаги ще си бъде така - автоимунната ми система "убива" материала, който ми сложи доктора и пак си докара носа ми в първоначалното гадно, грозно положение.

Замислям се за Джамбазов. Много се чудя за него, не за друго, а защото си е в БГ. Каквото и да стане, винаги мога да си отида отново на консултация при него.
Как е с турските доктори? Аз все си представям, че те оперират, пускат те и дотам .. Има ли после някакъв интерес към клиента? Следят ли си го... ?

Колко от вас тук са оперирани наистина в Турция и са доволни?

При мен проблемът е, че ако ме оперират, има вероятност да изкървя сериозно и не се знае какво може да стане по време на операцията. Докторите ще искат подпис, че не носят отговорност за нищо, в моя случай. А пък носът ми е един от най-най-грозните симптоми на тая болест Sad

# 399
  • София
Трябва ти специалист, който има опит с такива диагнози. Ако бях на твое място /не съм обаче/ бих се замислила. Вегенер, както и васкулита на Такаясу /с което е майка ми/ са изключително тежки и сложни състояния, свързани с възможни грануломатози, знаеш отлично какво е това.

Успех ти пожелавам ❤️

В ресърч гейт и в пластик сърджери кий сайтовете има прекрасни рино реконструкции със снимки. За съжаление, както знаем всички, лекарите публикуват само добрите случаи. А не късните възможни усложнения или провалите.

Една красива реконструкция на момиче с вегенер:

https://www.researchgate.net/figure/A-17-year-old-woman-with-Weg … and_fig3_23258140

# 400
Здравейте, имам леко питане …
Предстои ми операция септоринопластика при доц. Илиев във Варна, ще е с пълна упойка (това ясно) но имам пиърсинг на езика и на прегледа той нищо не каза, но четейки по интернет пише, че като се влиза в операционната трябва всички бижута да се свалят… някой нещо по въпроса знае ли, или има ли и други с моята съдба?
Благодаря ви, бъдете здрави и лек ден!

# 401
  • В.Търново
Да, маха се. Нали ще Ви интубират.Не трябва да има такива неща.

# 402
Здравейте,

Скоро ми предстой ренопластика и съм малко притеснен.Искам да ви попитам някой който си е правил ренопластика за нещо.След направената ренопластика в периодът на възстановяване ако си пипна носът без да искам дали може да се изкриви или деформира.Ако нещо докато спя го докосна дали може да се изкриви новият ми нос?След направената ренопластика дали ако при допир мога да го деформирам или това не е възможно след направената ренопластика само при силен удар ли може да се изкриви отново?

Благодаря ви много за отговорът.

# 403
Ще го пазиш този нов нос след рИнопластиката и ще спиш седнал, вземи си възглавница за път, удобно е и се фиксира главата да не се върти и докосва носа. При кой ще е операцията?

# 404
Ще го правя в Инстамбул при Али Дивил дано да ми го направи добре.

Общи условия

Активация на акаунт