Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 690
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Водя кореспонденция с доктора, изпращах му клипове и снимки. Пита ме дали ще правим операция. Но не трябва ли поне един преглед предварително, преди да решим за операция? Става въпрос за 15-годишно момче, което е оперирано, когато беше на 1 година при Момчилов в Пирогов

# 331
В ситуацията в която са страните в момента, предварителния преглед е затруднен, освен ако вие не решите да отидете до Белград. Принционо е възможно, стига да не ви притеснява Ковид ситуацията и минаването на границите.
Що се отнася до доктора, напълно достатъчни са му снимките. Той ще прегледа момчето в деня на операцията, преди да започне. Д-р Джинович работи на този принцип от години с хора от цял свят, за много от тях е невъзможен предварителен преглед.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 18:01 от marychery

# 332
За Сърбия - паспорт или лична карта. За границата PSR тест или може от бързите антигени тестове? А за ваксинираните с две дози? А за преболедувалите? А за дете на 15 години  /сигурно се третира като възрастен/?

# 333
До днешна дата за влизане в Сърбия за българи не се изисква тест. Може да пътувате само с лична карта. Нашето момче е на операция за фистула на 02.09 и ще се отиде в Сърбия на 31.08. Може да има промени от м. Септември. Така че следете страницата на Външно министерство.
За връщане в Бг се изисква тест, но той може да се направи до 24 часа след влизане в страната и се изпраща на мейл на съответното РЗИ. Дават информация на границата и записват имена, защото да пращане на теста сте под карантина. Тестовете в Сърбия са много скъпи, затова всички си правят на влизане в България.
За ваксинирани си показвате сертификата ими кода, който имате на границата и минавате. За преболедуване не съм запозната.
В болницата в Белград задължително правят антигенен тест при педиатричния преглед, който се заплаща на място.

# 334
Важно е редовно да се следи страницата на МЗ, както и на МВнР. Там може да се намери цялата актуална информация за пътуване в чужбина.
В Сърбия св влиза с Лична карта или задграничен паспорт.
За Децата до 12 г. не се изисква нищо.
Ние юни месец си направихме тестове на влизане в България, важаха бързите антигенни.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … hid=1630252565076

# 335
С всичките евра ли тръгвате от България? Може ли да се изтеглят там? И в коя банка е най-добре да са?

# 336
Ние си носихме парите кеш, заплатихме ги в деня на операцията.
Принципно тяхната Войводанска банка, е като нашата ДСК, собственост са на otp Group (Vojvođanska banka (пълно юридическо име: Vojvođanska banka a.d. Нови Сад), по-рано известен като OTP banka Srbija, е банка, оперираща в Сърбия, със седалище в Нови Сад. Той е член на Група OTP Bank, със седалище в Унгария )  Можеш да попиташ в ДСК има ли такъв вариант. Може да се заплати и по банков път(за тази опция пиши на д-р Джинович)

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 20:30 от marychery

# 337
Здравейте!
Някой беше споменал нещо за застраховки... Какви и за какво? А за колата, с която се пътува до Сърбия какво трябва да се направи? Извинявам се за въпросите, но не сме излизали в чужбина, освен веднъж, организирано за почивка в Турция. И съм страшно притеснена.

# 338
Здравейте!
Някой беше споменал нещо за застраховки... Какви и за какво? А за колата, с която се пътува до Сърбия какво трябва да се направи? Извинявам се за въпросите, но не сме излизали в чужбина, освен веднъж, организирано за почивка в Турция. И съм страшно притеснена.
Здравейте, за колата не е необходимо нещо по-специално. Гражданската застраховка и талона са достатъчни, като на влизане в Сърбия не искат нищо за колата, на излизане искат талона само, но гражданска трябва да си имате. Застраховки на всички, които ще пътувате, това са медицински застраховки за злополука в чужбина (ако недай се Боже Ви се случи нещо), правят се при всеки един застраховател. На нас преди месец пътувахме ние за нашата операция и за двама възрастни и две деца ни излезе около 55лв. Надявам се да съм Ви била полезна

# 339
Тестовете в Сърбия са много скъпи, затова всички си правят на влизане в България.
Антигенният тест струва 41.19 лв (платих с карта и толкова ми е изтеглено от нея), става до 20-30 минути и важи 48 часа. Лабораторията, която ползвах, работи денонощно, лаборантката беше много внимателна, дори гъделичкане не усетих при вземане на пробата.  Резултатът от теста ми го пратиха на e-mail, 30 минути след вземане на пробата.
В България платих 34 лв за същия тест и не смятам, че в Сърбия е чак толкова скъпо, да не говорим за разправията с РЗИ и забавянето на границата да описват данните.

# 340
А къде сте си го правили този тест? Не знаех, че може да се прави извън държавната лаборатория. На границата трябва ми този тест да е с принтиран с печат или само от мейл важи? Моля да дадете подробности, биха ни били от полза. Благодаря предварително.

# 341
А къде сте си го правили този тест? Не знаех, че може да се прави извън държавната лаборатория. На границата трябва ми този тест да е с принтиран с печат или само от мейл важи? Моля да дадете подробности, биха ни били от полза. Благодаря предварително.
Ние си направихме антигенни в Белмедик деня преди да си тръгнем и ни ги принтираха на английски. Мисля, че ще е по-удобно да е принтиран, по-бързо и лесно се минава границата така.

# 342
Здравейте! Синът ми е с Hypospadias glandis и ни предстои операция в Белград при д-р Джинович в края на Октомври. За нас това ще бъде трета операция- имаме две предходни, извършени в България. Виждам, че голям брой родители са оперирали децата си в Белмедик. Бихте ли споделили мнение и препоръки за апартамент/хотел в близост до болницата? Прочела съм темите тук , но основно се коментираха квартирите на Олга(които ми се сториха по-малки като квадратура) Ще бъдем 5 души и ни е необходимо голямо жилище с минимум 2 спални. Реших, че някой от групата тук може да е наемал жилище или хотел през Booking / Airbnb и да даде препоръка. Благодаря предварително и успешно лечение на всички дечица!

# 343
Здравейте! Синът ми е с Hypospadias glandis и ни предстои операция в Белград при д-р Джинович в края на Октомври. За нас това ще бъде трета операция- имаме две предходни, извършени в България. Виждам, че голям брой родители са оперирали децата си в Белмедик. Бихте ли споделили мнение и препоръки за апартамент/хотел в близост до болницата? Прочела съм темите тук , но основно се коментираха квартирите на Олга(които ми се сториха по-малки като квадратура) Ще бъдем 5 души и ни е необходимо голямо жилище с минимум 2 спални. Реших, че някой от групата тук може да е наемал жилище или хотел през Booking / Airbnb и да даде препоръка. Благодаря предварително и успешно лечение на всички дечица!
хотелите за дълъг престой ще са доста по скъпи. Аз съм търсила в Booking и има доста предложения. Последния апартамент който бях намерила беше на 15 мин. с кола от Бел медик, но беше с две самостоятелни спални, хол и кухня. Ние сме с 3 деца, и за нас беше важно да има пространство. Не го наех защото в последствие заминахме само 4 човека, и апартамента на Гордана  - 1 спалня, и хол с разтегателен диван ни устройваха за 4 души.

# 344
хотелите за дълъг престой ще са доста по скъпи. Аз съм търсила в Booking и има доста предложения. Последния апартамент който бях намерила беше на 15 мин. с кола от Бел медик, но беше с две самостоятелни спални, хол и кухня. Ние сме с 3 деца, и за нас беше важно да има пространство. Не го наех защото в последствие заминахме само 4 човека, и апартамента на Гордана  - 1 спалня, и хол с разтегателен диван ни устройваха за 4 души.

Благодаря за информацията! Друга дама ми препоръча апартамент 5 от тези на Олга, който би трябвало да е малко по-голям. Вие отсядали ли сте в него? Ще се свържа с Олга, разбира се, в малко по-късен етап, тъй като все още нямаме конкретна дата за операция.
Нашата операция ще бъде за затваряне на фистула( надявам се да не изкочи и нещо друго, но според клиповете, които изпратих д-р Джинович смята , че е "малък дявол" )Бих искала да помоля родители, чиито деца са преминали  през точно такава операция да споделят малко повече информация. Изчетох старите теми, но основно се коментират в детайли самите реконструкции, само на няколко места се споменава за премахване на следоперативни дефекти, какъвто за съжаление често е появата на фистула. По препоръка от 2-3 месеца мажем все пак с Терезиенойл, но нещата не се подобряват...
Благодаря на всеки един от вас за времето, което отделяте, за да споделите историите си! Това ни е първа операция там и имам хиляди въпроси и страхове.

Общи условия

Активация на акаунт