Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 637
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
Как така не са ви искали тестове от тук? Мислих, че трябва пср от Сърбия и още един в България. Супер, че сте минали бързо.
По принцип такава е заповедта , но нас дори не ни спряха от РЗИ директно ни пропуснаха да минем.

# 421
Моля, ако има родители в Белград,  да ми пишат на лично. Имам нужда да закупят, или за вземат от болницата при възможност , няколко катетъра.

# 422
  • Пловдив
Здравейте на всички родители тук, моят въпрос е следният: За 2021 г някой звънял ли ви е лично на телефона, за да ви каже че имате продукти от БЧК- хранителни помощи? Тъй като на мен ми позвъниха днес, казах че не съм подавала документи те ми казаха,че ако имаме дете 1 клас или с ТЕЛК се полагало, но и миналата година имаше ТЕЛК детето заради хипоспадията,но никой не ми е звънял. Казах,че ТЕЛК вече няма от 01.10.2021 г,но те ми казаха, че е подадено към тях че трябва да получим. Ако не се вземе има ли проблем? До сега не съм взимала такива помощи извинявам се за невежеството си по този въпрос.

# 423
  • София
На мен ми звъняха тази година, явно е нова практика.

# 424
Здравейте на всички родители тук, моят въпрос е следният: За 2021 г някой звънял ли ви е лично на телефона, за да ви каже че имате продукти от БЧК- хранителни помощи? Тъй като на мен ми позвъниха днес, казах че не съм подавала документи те ми казаха,че ако имаме дете 1 клас или с ТЕЛК се полагало, но и миналата година имаше ТЕЛК детето заради хипоспадията,но никой не ми е звънял. Казах,че ТЕЛК вече няма от 01.10.2021 г,но те ми казаха, че е подадено към тях че трябва да получим. Ако не се вземе има ли проблем? До сега не съм взимала такива помощи извинявам се за невежеството си по този въпрос.
На мен не са ми звъняли,но аз си знам и си ги взехме. Помощите са за 2020г.,т.е една година назад се раздават. Може и да не ги вземете,не е проблем,но ви се полагат.

# 425
На нас никой не ни е звънял. Сина ми е с ТЕЛК от 2019. Даже не знаех, че нещо се полага. Хрбителни продукти ли са?

# 426
И на мен никога не са ми звънял, но аз си ги взимам. Хранителни продукти дават: пакетирани, консерви, олио. Ако сте трима и повече човека в семейство се полагат по два пакета от по 17 и нещо кг. Иначе е един. В сайта на БЧК са описани всички продукти. Дават се за предходна година, яко сте имали ТЕЛК към август съответната година. Данни се дават от социалните, ако детето е малко данните са на майката.
https://m.redcross.bg/campaign/active_campaigns/hranitelna_programa2020

# 427
  • София
И на мен никога не са ми звънял, но аз си ги взимам. Хранителни продукти дават: пакетирани, консерви, олио. Ако сте трима и повече човека в семейство се полагат по два пакета от по 17 и нещо кг. Иначе е един. В сайта на БЧК са описани всички продукти. Дават се за предходна година, яко сте имали ТЕЛК към август съответната година. Данни се дават от социалните, ако детето е малко данните са на майката.
https://m.redcross.bg/campaign/active_campaigns/hranitelna_programa2020
ТАзи година нещо са променяли условията.Многодетно семейство сме и дадоха 1 пакет.Олио също липсваше.

# 428
Сега направих проверка с егн на сина ми в сайта на БЧК, но пише, че не попада в обхвата. Трябва ли някъде да подам документи, каква всъщност е процедурата, тъй като от написаното не ми стана ясно.

# 429
Ако получавате ТЕЛК за сина си за периода от началото на август 2020 до няма значение дали до сега или и е свършил, социалната служба, в която сте подали документи, дава данни към БЧК. Вие не подавате никакви документи.
И да прочетох в сайта продуктите няма олио тази година. Пише, че започват раздаване от 20.09.

# 430
Сега направих проверка с егн на сина ми в сайта на БЧК, но пише, че не попада в обхвата. Трябва ли някъде да подам документи, каква всъщност е процедурата, тъй като от написаното не ми стана ясно.

Направете справка с вашето ЕГН!

# 431
Здравейте, дойде моментът да споделя и нашата история. Първо искам да благодаря на всички тук, които са отделили от времето да разкажат за своите деца и така са помогнали на много родители като нас да вземат решение къде и при кой да оперират децата си. Нашият син е с коронарна хипоспадия. Не бяхме чували за тази аномалия преди да ни се случи и изобщо не очаквахме какво ни предстои. Когато синът ни навърши 4 м. отидохме на преглед при д-р Стоян Пеев, който ни гарантира успешна операция на един етап изправяне на пениса и изграждане на каналчето на върха, където трябва да се намира. Показа ни и снимка как ще изглежда след операцията, изглеждаше напълно обнадеждаващо. Започнах да търся информация навсякъде, както знаете обаче тя не е много, дори е оскъдна, така попаднах на този форум и започнах всяка вечер да чета историите на всички тук. Решихме, че ще се доверим на положителните коментари и мнения за д-р Джинович и ще оперираме детето си при него, август миналата година му написахме първия имейл, каза, че ще направи операцията, когато детето навърши 2 г., но ние го помолихме малко по-рано да я извърши, за да се възстанови детето до тръгването на ясла. На 1 г. и 8 м. мина и нашата операция, която продължи 2 ч. и 30 минути. Сутринта в 8 ч. го взеха и в 10 и 30 ч. ни го върна една сестра, с два памперса беше вече. Чуваше се из цялата болница как плаче и така разбрахме, че операцията е приключила. В момента, в който го взех от сестрата заспа и спа 50 минути. През целия ден беше гушнат в мен, а баща му го забавляваше прав. Два пъти ни даваха парацетамол за успокоение, защото изпадаше в неистов плач, явно упойката го отпусна и започна да го боли. През нощта беше много неспокоен, което е абсолютно нормално, но успяхме да дремнем за по 30-40 минути. Сутринта в 10 ч. ни изписаха (сряда) и в петък беше първата ни смяна на превръзки, кошмарно, ужасно и много болезнено за него, но неизбежно, нито един родител не е подготвен да понесе тази болка за детето си. Така минаваха превръзките болезнени и с много плач, през ден ни викаха, само два пъти засякохме д-р Джинович, другите дни беше само Богдан,който е внимателен е и обяснява всичко, което го попиташ, няма много време за разговори. Лекарствата, които ни изписаха са АБ Панцеф, Бруфен за болки и Станицид за мазане след операцията, а за белезите Contractubex. На 14-тия ден махнаха катетъра и останахме още три дни след това, първите два дни го болеше и се напъваше все едно за голяма нужда и почервеняваше, но не се е стискал за щастие. Ние си запазихме квартира през букинг и пътувахме до болницата с кола, на 10 минути от нея бяхме. Единствено проблем имахме с часа за педиатричен преглед, беше станала някаква грешка и се оказа, че нямаме час, така след 4 ч. чакане го прегледаха и се прибрахме. Благодарна съм на д-р Джинович за операцията, надявам се да няма усложнения и всичко лошо да е в миналото. Успех на всички дечица и кураж за родителите, бъдете здрави!

# 432
Здравейте! Има ли някой,който е подновявал ТЕЛК заради фистула?

# 433
Да, ние. Трябва да имате документ от детски уролог, в който да пише че има фистула подлежаща на операция. Аз бях превела и документите, който дават от Бел Медик при изписването. Ние сме с две операции, така че бяха два документа. Дадох ги в преводаческа агенция, за да има печат. Копие от стария ТЕЛК и акта зя раждане. Мисля че това бяха документите за комисията. Ние сме в София в V градска и там не искаха да преглеждат детето. Документите ги подаде мъжът ми с моята лична карта, защото бях бременна и казаха да си ходим с детето. Но бяхме заредени с клипчетата, който  пращахме на Джинович. Нн ни подновиха ТЕЛК-а само по документи.
И този път не сме получили.писмо с дата. Явно от тази комисия не пращат. Отидохме месец след подаване на документите в Регионалната картотека да питаме за дата. Общо взето след месец и половина - два от подаване ни издадоха ТЕЛК-а.
Подаваите смело, имате право пак на 50%.

# 434
Да, ние. Трябва да имате документ от детски уролог, в който да пише че има фистула подлежаща на операция. Аз бях превела и документите, който дават от Бел Медик при изписването. Ние сме с две операции, така че бяха два документа. Дадох ги в преводаческа агенция, за да има печат. Копие от стария ТЕЛК и акта зя раждане. Мисля че това бяха документите за комисията. Ние сме в София в V градска и там не искаха да преглеждат детето. Документите ги подаде мъжът ми с моята лична карта, защото бях бременна и казаха да си ходим с детето. Но бяхме заредени с клипчетата, който  пращахме на Джинович. Нн ни подновиха ТЕЛК-а само по документи.
И този път не сме получили.писмо с дата. Явно от тази комисия не пращат. Отидохме месец след подаване на документите в Регионалната картотека да питаме за дата. Общо взето след месец и половина - два от подаване ни издадоха ТЕЛК-а.
Подаваите смело, имате право пак на 50%.
Благодаря Ви! А със задна дата преведоха ли ви парите,които се полагат?

Общи условия

Активация на акаунт