Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 236
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте
Искам да попитам колко време преди операцията пуснахте кръвните изследвания?
И също така освен Пълна кръвна картина с биохимия, анализ на урина, протромбоцитно време и частично тромбопластиново време трябва ли?
кръвните изследвания важат около 1 седмица. Колкото по - близо до операцията ги направите, по - добре.
На  първата страница има публикувана инструкция с изисквания за кръвните изследвания. Написана е от анестезиолозите на  Bel Medic и ми я изпрати Олга. Може би има малка разлика с тези , които д-р Джинович пише, но по-добре като ще се взима кръв направете пълните, защото в болницата, детето се преглежда първо от педиатър, на следващият ден от анестезиолог, и ако нещо липства ще направят отново.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 15:12 от marychery

# 91
От 19 май има нови правила за влизане на деца до 5 г в БГ - не се изисква отрицателен резултат от PCR или антигенен тест за влизане у нас. Линк към инфото (вътре има линк към заповедта!): https://coronavirus.bg/bg/news/1871

# 92
В момента сме в Сърбия. На границата за влизане в Сърбия не се изисква нищо. В болницата не са ни търсили PCR от България. Там правят антигенен на всички хора с които сте дошли. При престоя в болницата пускат и двамата родители, но вечер бащата трябва да напусне към 20:00. Не може никой от родителите да излиза от болницата и да се разхожда по етажите. На другия ден бащата идва само до регистратурата за да ви вземе. Няма право да се качва при вас с детето. Казвам това за да си направите сметка какво ще ви трябва в стаята след операцията,аз лично имах проблем с водата, защото трябваше да се излиза всеки път за да се сипва от автомат.
На излизане, мъжът ми се прибра и после ще се върне да ни вземе, може да се излиза от Сърбия с положителен антигенен или PCR до 6 месеца след преболедуване или с отрицателен PCR или антигенен до 48 часа, а може и да се направи до 24 часа след влизане в България.

С поздрави,
Миряна
Някой,който в момента е в Сърбия може ли да даде актуална информация за изискванията за тестовете,в болницата и на границата. Също така да попитам колко преди да приключи ТЕЛК подавате наново документи?

# 93
  • София
Само ще допълня горния пост, че при нужда може да се носят неща на регистратурата за пациентите, предават се веднага. Моя телефон буквално умря вечерта към 8ч. Отказа да се включи по стандартния начин. Една от сестрите ми помогна за връзка с мъжа ми. Той донесе и остави на регистратурата телефона на щерката, предадоха ми го .

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 15:13 от trikitil

# 94
В момента сме в Сърбия. На границата за влизане в Сърбия не се изисква нищо. В болницата не са ни търсили PCR от България. Там правят антигенен на всички хора с които сте дошли. При престоя в болницата пускат и двамата родители, но вечер бащата трябва да напусне към 20:00. Не може никой от родителите да излиза от болницата и да се разхожда по етажите. На другия ден бащата идва само до регистратурата за да ви вземе. Няма право да се качва при вас с детето. Казвам това за да си направите сметка какво ще ви трябва в стаята след операцията,аз лично имах проблем с водата, защото трябваше да се излиза всеки път за да се сипва от автомат.
На излизане, мъжът ми се прибра и после ще се върне да ни вземе, може да се излиза от Сърбия с положителен антигенен или PCR до 6 месеца след преболедуване или с отрицателен PCR или антигенен до 48 часа, а може и да се направи до 24 часа след влизане в България.

С поздрави,
Миряна
Някой,който в момента е в Сърбия може ли да даде актуална информация за изискванията за тестовете,в болницата и на границата. Също така да попитам колко преди да приключи ТЕЛК подавате наново документи?
А как се взема проба за антигенен тест?

# 95
  • София
От носът. След преглада при педиатъра.

# 96

С поздрави,
Миряна
А как се взема проба за антигенен тест?
антигенния тест е с една доста дълга и тънка клечка, която на върха има нещо като четчица. Пробата се взима от носа.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 19:58 от marychery

# 97
Здравейте
Искам да попитам колко време преди операцията пуснахте кръвните изследвания?
И също така освен Пълна кръвна картина с биохимия, анализ на урина, протромбоцитно време и частично тромбопластиново време трябва ли?

Сина ми е опериран на 26.02.2020 година , беше на 3 месеца. Ние сме от Варна и тук венозна кръв освен в болница ( и то на малко бебе не искаха да вземат) направиха му изследвания там, ден преди операцията. Взеха му кръв от главата. Бяха изключително внимателни. Казаха, че вените по ръцете и краката трябва да се пазят за операцията.

# 98
  • София
О
От София сме, операцията беше в четвъртък. Изследванията ги пуснах в неделя(центалата на Рамус работи в неделя) в понеделник ги взех. Пътувахме вторник.

# 99
  • София
Здравейте момичета.
Моля за малко помощ и съвет.
Имаме направени  два етапа на хипоспадия и при Др Джинович, и фистула, която правихме преди 12 дни(на 13,05,21г)
Цистофикса свалихме, но стента от пениса все още не.
Дали е фиксиран не мога да кажа, писах на диктора-не ми отговори.
Мой познат лекар му свали цистофикса, но стента не посмя, тъй като не се видя дали е фиксиран.
Моля ви споделете нещо от вашия опит ва такава ситуация.
Благодаря предварително.Blue HeartBlue HeartBlue Heart

# 100
Здравейте, ние те първа се сблъскахме с фистула след две операции. При първата, която беше за изправяне, имаше стенд, който Богдан само издърпа много бързо. Не съм сигурна дали и при вас е така. Пишете на Джинович днес отново. Вероятността да ви отговори е доста по-голяма, от колкото през седмицата. На мен вчера ми отговори доста бързо,а му писах преди обяд.

# 101
Аз не съм сигурна, че Ви разбирам.
Операцията на синът ми беше на 11.05. Още сме в Белград. Днес му свалиха цистофикса и уретралната тръба след 2ри етап на операцията. Вие не сте останали след операцията в Сърбия и сте се прибрали в България ли? Ако е така, кога е свален цистофикса, той се сваля на 13/14 ден след операцията, поне тук така процедират. Или сте правили операция за премахване на фистулата? Това не ми е ясно.
Иначе, по това което видях днес и уретралната тръбичка и цистофикса са фиксирани с шевове.

Здравейте момичета.
Моля за малко помощ и съвет.
Имаме направени  два етапа на хипоспадия и при Др Джинович, и фистула, която правихме преди 12 дни(на 13,05,21г)
Цистофикса свалихме, но стента от пениса все още не.
Дали е фиксиран не мога да кажа, писах на диктора-не ми отговори.
Мой познат лекар му свали цистофикса, но стента не посмя, тъй като не се видя дали е фиксиран.
Моля ви споделете нещо от вашия опит ва такава ситуация.
Благодаря предварително.Blue HeartBlue HeartBlue Heart

# 102
И по мои спомени, стенда в пениса е фиксиран с шев! Премахва се лесно и бързо.
Пиши пак на д-р Джинович.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 21:04 от marychery

# 103
Здравейте!
На моето момче предстои втората операция при д-р Джинович - вероятно на 06 юли. Има ли и други около тази дата, които ще пътуват за Сърбия или ще бъдат там?

# 104
Здравейте, имам питане към родителите оперирали децата си само при д-р Джинович.На каква възраст бяха децата ви при първата операция?

Общи условия

Активация на акаунт