Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 647
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
Пиши на Олга, прегледай и линковете на апартаменти на първата страница на темата. Напиши в Booking адреса на болницата, и ще ти излезнат налични апартаменти в близост.
Що се отнася до фистулата, ако е само това е лека операция. Но, това д-р Джинович ще прецени по време на операцията.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 00:30 от marychery

# 346
Здравейте, може ли някой да ми каже в крайна сметка бепантен маз или дефламол трябва да си вземем? Нещо се обърках, там няма ли ги по аптеките?

И втори въпрос за тези, които са били на квартира при Олга: имаше ли нужда да си носите неща от рода на кърпи, хавлии или някакви допълнителни възглавници... Ако се сещате нещо, което ще ни е от полза?
Мерси Simple Smile

# 347
Ние не сме носили никакви мазила от тук. Там продават всичко и най-добре е да вземете това, което ви каже лекаря. Аз лично не одобрявам самолечението. А и предписват антибиотичен крем, който мисля е сръбски.
В квартирата на Олга има кърпи, но не са големи. Стават за кърпи за ръце, но не и за къпане. Има детски хавлии, кърпи с качулка. Има възглавници, чаршафи и завивки. Има гърне и корито за детето.
Вземете по-големи панталони за детето, ако е с пелени. И пакет нестерилни марли, който се слагат около тестисите за да не бъде наакана превръзката. Пелените са по-скъпи там, освен тези от ДМ. Така че и пелени различни размери може да си вземете от тук.

# 348
Gergana5, мерси и аз не обичам да купувам лекарства предварително. Само марли и една ролка лейкопласт съм взела отделно от стандартната ни аптечка.
Ясно, значи ще си вземем хавлии да си имаме и гърнето, че нашия човек е привързан точно към неговото си.

# 349
  • София
Аз не бих посмяла да експериментирам върху оперирана зона,да слагам лекарство различно от изписаното. Българския вариант на сръбския e Фусидин маз,има антибактериално действие,докато дефламола не.

# 350
Аз не бих посмяла да експериментирам върху оперирана зона,да слагам лекарство различно от изписаното. Българския вариант на сръбския e Фусидин маз,има антибактериално действие,докато дефламола не.

Да, определено и аз не бих, но видях няколко коментара за този дефламол/бепантен и почнах да се чудя да не съм изспуснала някоя препоръка. Ще си купим каквото му изпишат докторите директно там.

# 351
  • София

Да, определено и аз не бих, но видях няколко коментара за този дефламол/бепантен и почнах да се чудя да не съм изспуснала някоя препоръка. Ще си купим каквото му изпишат докторите директно там.
Бепантен и аз носех от Бг,отворих го,защото дупето на на моя се подсече зверски,грам не ни помогна.Трябва да имам цяла тубичка,ще му погледна срока на годност и ако някой го иска ще му го дам.
Мисля,ще е добре да съставим списък на нещата,които могат да се вземат от БГ и би било добре да са подръка . Ще започна аз и мамите да ме цитират и допълват. После ще помолим да се сложи на първа страница:
- марли 10х10 см,може и нестерилни,около 50бр (относително е колко точно ще трябват)
- лекопласт,по-добре за чувствителна кожа с ширина 2,5 см (аз бях взела на PIC,доволна съм)
- нурофен/панадол (което ползвате за детето)
- пробиотик (заради изписването на антибиотик за пиене)
- памперси два размера,съседни размери ( гащичките не са удобни)- когато детето ще има цистофикс.
- влажни кърчпички
- сухи памучни кърпички (в ДМ има едни правоъгълни около 10см, за измиване с вода).

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 14:13 от trikitil

# 352
А защо се презапасявате? Всичко нужно го има и там. Не мисля, че цените са различни. Примерно след първата операция ние имахме пробиотик, така или иначе сина ми пиеше. Но доктора тогава ни даде Вая и искаше него да пие. Всичко обясняват на място и дават рецепта какво да се вземе. Той носеше памперси от Лидъл и купувахме от там. Над болницата има Дм и Лили, срещу тях Макси. ( става въпрос за не повече от 5 минути вървене по права улица) Между магазините има аптека.

# 353
  • София
Аз и в Бг съм си така,предпочитам да имам,а не когато ми дотрябва да ходя тепърва да купувам. В случая в Сърбия на нас не са ни били на 5 мин аптеките и магазините,но и да бяха предпочитам да го имам налично,като знам,че ще го ползвам. Като го нямах,отивахме и купувахме.

# 354
Има дрогериите, които ги има и тук и си има аптеки. Но ако ползвате марка пелени, които не купувате от веригите, си носете. Може детето да се обрине от друга марка, а операцията не е точното време за експерименти. Пробиотиците са им добри, така че може и да не си носите, а да си купите каквото ви изпишат. Сигурно продават и нестерилни марли в пакет, но аз си насех.
Не продават бурканчета готова храна за 12 месеца. Има само един вид в ДМ. А на мен са ми удобни за целодневните разходки.

# 355
Специално за памперсите аз ползвам английски (само от тях не се подсича детето) и определено бих се запасила. За лекарствата - от там ще купим каквото е необходимо. Оттук мисля да взема само марли и лейкопласт

# 356
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте, момичета. Имаме проблем, който не е хипоспадия, но ще ви нахлуя с въпрос.
Малкия е на 3г и 1 месец. От около месец забелязвам, че има само един тестис в скротума. Личната го пипна, според нея е асансьорен, особено след като казах, че май е от скоро товя нещо в момента. Но честно казано, не съм 100% сигурна, че преди бяха 2та, а сега е единият само.
Имам направление, но още се чудя къде да го заведа на консултация. Зная, че нашата урология не се слави с добро, но все пак - за консултация - да се доверя ли? Нямат и часове - ще се виси пред кабинета...
Дайте съвет, насока?

# 357
  • София
Здравейте, момичета. Имаме проблем, който не е хипоспадия, но ще ви нахлуя с въпрос.
Малкия е на 3г и 1 месец. От около месец забелязвам, че има само един тестис в скротума. Личната го пипна, според нея е асансьорен, особено след като казах, че май е от скоро товя нещо в момента. Но честно казано, не съм 100% сигурна, че преди бяха 2та, а сега е единият само.
Имам направление, но още се чудя къде да го заведа на консултация. Зная, че нашата урология не се слави с добро, но все пак - за консултация - да се доверя ли? Нямат и часове - ще се виси пред кабинета...
Дайте съвет, насока?

Спокойно, с това могат да се справят. Може да си запишеш час при някой от уролозите, не е задължително да видиш в Пирогов. Пеев приемаше преди в Студентска поликлиника, Атанасов също има прием някъде по НЗОК. Избери си някой и потърси в нета къде преглежда.  Ако се наложи операция, не е толкова страшно, могат да се справят с това. Спокойно и успех!

# 358
Дайте съвет, насока?
Освен детските уролози с това се занимават и детските хорурзи в Пирогов. Лично аз бих завела моят син при тях -
д-р Стоилов например.

# 359
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
January_, marychery,
Много ви благодаря,за успокоението.
Относно д-р Пеев, тук съм чела доста неприятни неща и изказвания, затова някакси не го "харесвам" този човек... Доста предубедено, но имам силно усещане, че не е нашият човек.

Много ви благодаря за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт